Αυτό ήταν το σημείο-καταλύτης που έπεισε τους ενόρκους ότι η Άμπερ Χερντ λέει ψέματα -Τι αποκαλύφθηκε - iefimerida.gr

Αυτό ήταν το σημείο-καταλύτης που έπεισε τους ενόρκους ότι η Άμπερ Χερντ λέει ψέματα -Τι αποκαλύφθηκε

Η Άμπερ Χερντ
Η Άμπερ Χερντ/Φωτογραφία: AP/Evelyn Hockstein
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τι ήταν αυτό που τους έπεισε ότι η Άμπερ Χερντ έλεγε ψέματα κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της, αποκάλυψε ένας άνδρας που ισχυρίζεται ότι ήταν ένας από τους επτά ενόρκους.

Ο φερόμενος ως ένορκος ξεκίνησε το βίντεο στο TikTok λέγοντας ότι θέλει να παραμείνει ανώνυμος. Υπενθυμίζεται ότι τα ονόματα των ενόρκων έχουν σφραγιστεί για έναν χρόνο, αλλά εάν κάποιος θέλει, μπορεί να εμφανιστεί οικειοθελώς και να μοιραστεί τις δικές του εμπειρίες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό λοιπόν έκανε και ο συγκεκριμένος άνδρας, εξηγώντας τι συζητήθηκε μεταξύ των ενόρκων, ενώ περιέγραψε την Άμπερ Χερντ ως κακή μάρτυρα σε αντίθεση με τον Τζόνι Ντεπ που τον βρήκαν πολύ πιο αξιόπιστο.

Η υπόσχεση που δεν τήρησε η Άμπερ Χερντ

«Ποια θα λέγατε ότι ήταν η στιγμή που σκεφτήκατε πως εάν λέει ψέματα γι’ αυτό, τότε λέει ψέματα για τα πάντα;» ρώτησε ένας χρήστης του TikTok, με τον υποτιθέμενο ένορκο να απαντά: «Θα έλεγα η υπόσχεση για τη δωρεά για φιλανθρωπικό σκοπό».

Υπενθυμίζεται πως η Άμπερ Χερντ είχε υποσχεθεί να δωρίσει το ήμισυ του διακανονισμού των 7 εκατομμυρίων δολαρίων του διαζυγίου της από τον Τζόνι Ντεπ στην ACLU, αλλά ο Τέρενς Ντόχερτι, διευθύνων σύμβουλος και γενικός διευθυντής της ACLU, κατέθεσε ότι δεν το είχε κάνει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όταν πιέστηκε για το ψέμα, η Άμπερ Χερντ ισχυρίστηκε ότι χρησιμοποίησε τις λέξεις «δώρισε» και «δεσμεύτηκε» σαν να ήταν συνώνυμες – ένα σχόλιο που αντιμετωπίστηκε με δυσπιστία από τους δικηγόρους του Τζόνι Ντεπ και σύμφωνα με τον άγνωστο άνδρα, και από τους ενόρκους.

«Η αδερφή της Άμπερ Χερντ έδειχνε σαν να μην ήθελε να καταθέσει»

Ο χρήστης του TikTok έπλεξε επίσης το εγκώμιο της δικηγόρου του Τζόνι Ντεπ Καμίλα Βάσκεθ, λέγοντας ότι «έκανε σπουδαία δουλειά» - και άσκησε κριτική στην αδερφή της Χερντ, Γουίτνεϊ, η οποία κατέθεσε υπέρ της. «Μου φάνηκε ότι υποστήριζε την αδερφή της από υποχρέωση και πως την είχε χειραγωγήσει» είπε ο υποτιθέμενος ένορκος. «Δεν έδειχνε πως ήθελε να είναι εκεί». Ερωτηθείς εάν οι ένορκοι «μίσησαν» την Άμπερ Χερντ, ο ένορκος απάντησε: «Όχι μίσος, αλλά οι περισσότεροι δεν δείξαμε την συμπάθειά μας».

H αδερφή της Άμπερ Χερντ Γουίτνεϊ
H αδερφή της Άμπερ Χερντ, Γουίτνεϊ

Ξεκινώντας το πρώτο βίντεο στο TikTok, ο ένορκος είπε: «Έτσι, σήμερα ήταν η τελευταία μέρα που ήμουν ένορκος στη δίκη Άμπερ Χερντ – Τζόνι Ντεπ. Και επιθυμώ να παραμείνω ανώνυμος, αλλά σκέφτηκα να δώσω κάποιες πληροφορίες για τις σκέψεις μου σχετικά με τη δίκη». Είπε πως δεν ήταν ιδιαίτερα ενημερωμένος ούτε για την 36χρονη ηθοποιό, ούτε για τον Τζόνι Ντεπ πριν από την έναρξη της δίκης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Όλα όσα έλεγε η Άμπερ Χερντ έμοιαζαν με μαλ@@@»

«Δεν παρακολουθώ πολύ την ποπ κουλτούρα, οπότε δεν ήμουν θαυμαστής του Τζόνι Ντεπ ή της Άμπερ Χερντ, οπότε νιώθω ότι μπορώ να πω πως είμαι αρκετά αμερόληπτος για το όλο θέμα» είπε και συνέχισε: «Αλλά από την αρχή, όταν η Άμπερ Χερντ κατέθετε, όλα έμοιαζαν τόσο παράξενα με τον τρόπο που συνέχιζε να έχει οπτική επαφή μαζί μου, και αυτό με έκανε να νιώθω εξαιρετικά άβολα- σε βαθμό που δεν την κοίταζα πια όταν έδινε τις απαντήσεις της. Απλώς άκουγα προσεκτικά και όλα όσα έλεγε έμοιαζαν με μαλ@@@». Είπε επίσης πως μετά το τέλος της δίκης, έκανε μια αναζήτηση στο TikTok, και «τρελάθηκε» όταν είδε ότι ο κόσμος σχολίαζε το πόσο περίεργη ήταν η οπτική της επαφή.

«Αυτό ήταν το ένστικτό μου, μετά από όλες τις πληροφορίες της δίκης« πρόσθεσε τονίζοντας: «Αλλά η Άμπερ Χερντ. Τι τρελή γυναίκα!!!».

«Δεν παραδέχτηκε ποτέ ότι έκανε λάθος»

Σε ένα δεύτερο βίντεο ρωτήθηκε για το πώς αισθάνθηκε για τη δικηγόρο της Άμπερ Χερντ, Ιλέιν Μπρέντεχοφτ, η οποία «κατηγόρησε όλους εσάς τους ενόρκους ότι δεν ακολουθήσατε τους κανόνες», με τον υποτιθέμενο ένορκο να απαντά: «Προσπαθώ να το δω αυτό από μια οπτική ενσυναίσθησης και κατανόησης». «Δεν είμαι σίγουρη εάν παρατηρήσατε ποτέ πόσο η Άμπερ Χερντ την έλεγε στον Τζόνι Ντεπ. Δεν παραδέχτηκε ποτέ ότι έκανε λάθος. Μπορείτε να το καταλάβετε ακόμη και από τον τρόπο που του μιλούσε στα ηχογραφημένα βίντεο – ποτέ δεν παραδέχτηκε ότι έκανε κάτι. Και το συνέχισε αυτό και στη δίκη. Και ένιωσα πως ως άνθρωποι συνηθίζουμε να παίρνουμε τις προσωπικές μας αλήθειες στον τάφο μας όταν δεν μπορούμε να παραδεχτούμε ότι κάνουμε λάθος. Νιώθω λοιπόν, ότι γι’ αυτό ευθύνεται η ομάδα της. Έκανε μια εκστρατεία λάσπης, για να μην παραδεχτεί ότι ήταν ένοχη. Γιατί εάν ήταν απλώς μα σκύψουν το κεφάλι και να αποδεχτούν την ετυμηγορία, κατά κάποιον τρόπο στο κοινό μπορεί να φανεί ως παραδοχή ενοχής. Επομένως , νομίζω ότι αυτός είναι απλώς ο τρόπος τους να προσπαθήσουν να σώσουν με νύχια και με δόντια την αξιοπρέπεια, σε κάποια μορφή, της Άμπερ Χερντ».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Άμπερ ΧΕΡΝΤ δικηγόροι
«Ποτέ δεν παραδέχτηκε πως έκανε κάτι λάθος» λέει ο υποτιθέμενος ένορκος της δίκης

Το σκεπτικό των ενόρκων για τα ποσά των αποζημιώσεων

Στη συνέχεια, ρωτήθηκε λεπτομερώς πώς οι άλλοι τέσσερις άνδρες και οι δύο γυναίκες κατέληξαν στο ποσό της αποζημίωσης. Ο Ντεπ έκανε μήνυση για 50 εκατομμύρια δολάρια για διαφυγόντα κέρδη μετά τη δημοσίευση ενός άρθρου της στην Washington Post το 2018, το οποίο, όπως είπε, έβλαψε την καριέρα του- η Χερντ έκανε ανταγωγή για 100 εκατομμύρια δολάρια. Οι ένορκοι του επιδίκασαν 15 εκατομμύρια δολάρια - 10 εκατομμύρια δολάρια σε αποζημίωση, που είναι η αποζημίωση για συκοφαντική δυσφήμιση, και 5 εκατομμύρια δολάρια σε ποινική αποζημίωση, που είναι η ποινή για συκοφαντική δυσφήμιση. Σύμφωνα με το νόμο της Βιρτζίνια, η τιμωρητική αποζημίωση του Depp περιορίζεται σε 350.000 δολάρια - με αποτέλεσμα το σύνολο που θα του επιδικαστεί να ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια δολάρια.Στην Άμπερ Χερντ επιδικάστηκε αποζημίωση 2 εκατομμυρίων δολαρίων.

«Επομένως, η Άμπερ Χερντ κέρδισε δύο εκατομμύρια δολάρια σε αυτή την υπόθεση για διάφορους λόγους» εξήγησε ο ένορκος. «Αν θυμάστε, μήνυσε επίσης τον Τζόνι Ντεπ σε αυτή τη δίκη για δυσφήμιση, λόγω των δηλώσεων που έκαναν οι δικηγόροι του Τζόνι, οι οποίοι ανέφεραν πως η Άμπερ έκανε άνω κάτω το διαμέρισμα για να φανεί πολύ χειρότερο για την αστυνομία».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εξήγησε περαιτέρω γιατί ήθελαν να βγάλουν αποζημιώσεις και για τους δύο αντί να κάνουν τους υπολογισμούς και να βγάλουν μόνο μία. «Μπορεί να αναρωτιέστε, γιατί να μην επιδικάσουν στον Τζόνι 13 εκατομμύρια αντί για 15 εκατομμύρια και να δώσουν στην Άμπερ 2 εκατομμύρια δολάρια» είπε. «Λοιπόν, αυτό οφείλεται απλώς στην απόδοση ευθυνών και στο να λογοδοτήσουν και τα δύο μέρη για το τι έγινε λάθος».

Ερωτηθείς γιατί δεν επιδίκασαν στον Τζόνι Ντεπ όλο το ποσό των 50 εκατομμυρίων δολαρίων, απάντησε: «Μη ρεαλιστικό ποσό και δεν συμφώνησαν όλα τα μέρη στα ποσά. Βρήκαμε τη χρυσή τομή». Και πρόσθεσε: « Πολλοί ένορκοι ήθελαν να επιδικάσουν τα 50 εκατομμύρια, μερικές φορές στη ζωή πρέπει να κάνουμε συμβιβασμούς».

Ήταν σύμφωνοι όλοι οι ένορκοι για την απόφαση;

Ένας άλλος χρήστης του TikTok ρώτησε: «Ήταν όλοι οι ένορκοι με το μέρος του Τζόνι ή μήπως έπρεπε να καταλήξετε σε έναν συμβιβασμό;». «Καταλήξαμε σε έναν συμβιβασμό», απάντησε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ερωτηθείς αν κάποιος πίστεψε τη Άμπερ Χερντ, απάντησε: «Δεν θα έλεγα ότι την πιστέψαμε. Αλλά το είδαμε σαν να πιστεύαμε ότι και οι δύο ήταν ένοχοι για τη δυσφήμιση του άλλου».

Τέλος, είπε ότι σχεδόν όλοι θεώρησαν ότι ο Τζόνι Ντεπ ήταν πιο αξιόπιστος. Ερωτηθείς αν όλοι ένιωθαν το ίδιο, απάντησε: «Οι περισσότεροι ναι. Δεν ήταν εντελώς ομόφωνη στην αρχή της σύσκεψης. Αλλά όλοι συμφώνησαν ότι ήταν πιο ένοχη από τον Τζόνι».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Άμπερ Χέρντ Τζόνι Ντεπ δίκη ένορκος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ