Η κουλτούρα των Ιαπώνων -Πώς μετά από μια ανάρτηση Αμερικανής τουρίστριας βρήκαν το δαχτυλίδι που έχασε στο Τόκιο - iefimerida.gr

Η κουλτούρα των Ιαπώνων -Πώς μετά από μια ανάρτηση Αμερικανής τουρίστριας βρήκαν το δαχτυλίδι που έχασε στο Τόκιο

Η Ariel χαρούμενη που βρήκε το δαχτυλίδι
Η Ariel χαρούμενη που βρήκε το δαχτυλίδι της / Φωτογραφία: @arielwinton / Twitter
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ariel Winton-Jones, μια Αμερικανίδα ταξίδεψε στην Ιαπωνία και όταν έντρομη διαπίστωσε ότι έχασε το δαχτυλίδι των αρραβώνων της πίστεψε οτι είχε χαθεί για πάνταζ Πώς θα μπορούσε να βρεθεί; Φάνταζε ακατόρθωτο.

Αλλά, προς έκπληξή της, το δαχτυλίδι επιστράφηκε μετά από δύο ημέρες χάρη σε αγνώστους στα social media, στην ευγένεια του ιαπωνικού κοινού και στο μοναδικό σύστημα απολεσθέντων της πόλης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μιλώντας στο Insider, η 29χρονη Winton-Jones η οποία μαζί με τον σύζυγό της Kevin ζουν στη Βοστώνη, περιέγραψε πως έκαναν ένα 12ήμερο ταξίδι στην Ιαπωνία για τα 30ά γενέθλια του Kevin. Ωστόσο, τη δεύτερη ημέρα του ταξιδιού τους, αφότου είχαν κάνει την πρωινή γυμναστική τους, παρατήρησαν ότι το δαχτυλίδι έλειπε από το χέρι της!

Αργότερα εκείνη την ημέρα η Winton-Jones έκανε δημόσια έκκληση στο TikTok και στο Twitter ρωτώντας -προφανώς χωρίς να τρέφει ελπίδες- αν κάποιος στο Τόκιο είχε δει το δαχτυλίδι.

Η Winton-Jones εξήγησε ότι το δαχτυλίδι είχε συναισθηματική αξία, καθώς είχε το ίδιο διαμάντι που χρησιμοποίησε ο πατέρας της σε άλλο δαχτυλίδι για να κάνει πρόταση γάμου στη μητέρα της. Ο πατέρας της πέθανε απροσδόκητα τρεις μήνες πριν από τον γάμο της Winton-Jones, τον Οκτώβριο του 2021.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μιλώντας στο Insider, η Winton-Jones είπε πως ένιωθε «παράλυτη και μουδιασμένη», αφού πρώτα συνειδητοποίησε ότι το έχασε, και συνέκρινε το συναίσθημα με «τις πρώτες μέρες του πένθους».

«Δεν μπορούσα να ξεφύγω από αυτό», είπε. «Είναι μακράν το πιο σημαντικό υλικό αντικείμενο που έχει μείνει από εκείνον, οπότε ήμουν πραγματικά χάλια».

Οι κινήσεις του ζευγαριού μετά την απώλεια του δαχτυλιδιού

Όπως ανέφερε η νεαρή κοπέλα, εκείνη και ο Kevin έκαναν αμέσως τα βήματα που έπρεπε και ρώτησαν τους υπαλλήλους σε τοπικές επιχειρήσεις, σιδηροδρομικούς σταθμούς και στο ξενοδοχείο όπου έμεναν αν είχαν δει το δαχτυλίδι. Μοίρασαν επίσης φυλλάδια με φωτογραφίες του δαχτυλιδιού.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όταν συνειδητοποίησαν ότι κανείς δεν το είχε βρει, η Winton-Jones είπε πως αποφάσισε να κάνει έκκληση στο TikTok παρόλο που δεν είχε δημοσιεύσει ποτέ τίποτα στην πλατφόρμα πριν.

«Είχα δει βίντεο στο TikTok όπου οι άνθρωποι δημοσιεύουν "Γνώρισα αυτόν τον τύπο, βοήθησέ με να τον βρω". Σκέφτηκα ότι ίσως μπορώ να κάνω το ίδιο πράγμα, αλλά για το δαχτυλίδι μου. Μου φάνηκε κάπως γελοίο επειδή δεν έχω ακόλουθους στο TikTok», παραδέχθηκε.

Το επόμενο πρωί, όπως είπε, ξύπνησε με πολλά μηνύματα από ανθρώπους στο Διαδίκτυο που την ενθάρρυναν να συνεχίσει να ψάχνει για το δαχτυλίδι, ενώ άλλοι την ενημέρωσαν για το μοναδικό σύστημα απολεσθέντων του Τόκιο και την ενθάρρυναν να συμπληρώσει μια αναφορά χαμένου αντικειμένου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο Τόκιο, όσοι χάνουν προσωπικά αντικείμενα ενθαρρύνονται να συμπληρώσουν μια φόρμα χαμένης περιουσίας και να την παραδώσουν σε αστυνομικό τμήμα ή να τη συμπληρώσουν διαδικτυακά, σύμφωνα με τον ιστότοπο της Μητροπολιτικής Κυβέρνησης του Τόκιο. Εάν βρεθεί ένα αντικείμενο, θα επικοινωνήσουν με το άτομο που το κατέγραψε με τα στοιχεία που παρείχε στην αρχική φόρμα, ή μπορούν επίσης να ελέγξουν διαδικτυακά εάν το αντικείμενο βρέθηκε χρησιμοποιώντας την επίσημη βάση δεδομένων της αστυνομίας, αναφέρει ο ιστότοπος.

Η τόσο διαφορετική κουλτούρα των Ιαπώνων και τα απωλεσθέντα που πάντα βρίσκονται

Δύο μέρες μετά την εξαφάνιση του δαχτυλιδιού, το ζευγάρι έλαβε μια κλήση στο ξενοδοχείο του, που τους ενημέρωσε ότι το δαχτυλίδι είχε παραδοθεί σε αστυνομικό τμήμα αφού βρέθηκε στον σταθμό του Τόκιο.

Η έκκληση της Ariel στο Twitter μαζί με φωτογραφία του δαχτυλιδιού
Η έκκληση της Ariel στο Twitter μαζί με φωτογραφία του δαχτυλιδιού

Η Winton-Jones είπε στο Insider ότι η αστυνομία κατάφερε να αναγνωρίσει το δαχτυλίδι που είχε βρεθεί χρησιμοποιώντας τις πληροφορίες που παρείχε στην αναφορά για την απώλεια περιουσίας καθώς και τη φωτογραφία του δαχτυλιδιού στο φυλλάδιο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Πολλοί Ιάπωνες σχολίασαν την ανάρτησή μου στο Twitter, λέγοντας ότι τους διδάσκουν από νεαρή ηλικία να φέρνουν αντικείμενα στην αστυνομία, κάτι που δεν νομίζω ότι ισχύει στις ΗΠΑ», είπε η Winton-Jones, προσθέτοντας πως δεν θα περίμενε ποτέ να πάρει πίσω το δαχτυλίδι αν το είχε χάσει στις ΗΠΑ. «Ένα διαμαντένιο δαχτυλίδι; Απλώς θα το έπαιρναν και θα το πουλούσαν», σχολίασε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ