Ο Akylas πριν τον τελικό της Eurovision 2026: «Ως queer αγόρι βίωσα πολύ bullying. Δεν είχα χρήματα, δεν είχα διασυνδέσεις» [βίντεο] - iefimerida.gr

Ο Akylas πριν τον τελικό της Eurovision 2026: «Ως queer αγόρι βίωσα πολύ bullying. Δεν είχα χρήματα, δεν είχα διασυνδέσεις» [βίντεο]

Ο Akylas στο Wiener Stadthalle κρατώντας την ελληνική σημαία
Ο Akylas στο Wiener Stadthalle, κρατώντας την ελληνική σημαία / Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη δική του, προσωπική διαδρομή περιέγραψε ο Akylas μιλώντας σε μέσο ενημέρωσης του εξωτερικού μετά την πρόκρισή του στον τελικό της Eurovision 2026.

Ο Έλληνας καλλιτέχνης αρχικά ανέφερε πως προέρχεται από μια μικρή πόλη της Ελλάδας και πως ο αυτοπροσδιορισμός του ως queer αγόρι ήταν η αιτία που βίωσε πολύ bullying από την τοπική κοινωνία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, εξήγησε πως πολλοί ήταν εκείνοι που τον προέτρεπαν να σταματήσει να ασχολείται με τη μουσική και το τραγούδι, αλλά δεν τους άκουσε και αυτή είναι η συμβουλή που δίνει σε όλα τα νέα παιδιά που τον παρακολουθούν.

Akylas: «Έχετε μαγεία μέσα στα χέρια σας»

Ο 27χρονος τραγουδιστής είπε χαρακτηριστικά: «Γεννήθηκα σε μια μικρή πόλη στην Ελλάδα, ως ένα queer αγόρι που βίωσε πολύ bullying. Και ξέρετε, δεν είχα χρήματα, δεν είχα διασυνδέσεις. Πολλοί άνθρωποι μου έλεγαν ότι πρέπει να σταματήσω αυτό που κάνω, να αλλάξω καριέρα και ότι χάνω τον χρόνο μου. Αλλά ποτέ δεν τους άκουσα. Και ποτέ δεν σταμάτησα. Και αυτό πρέπει να κάνετε κι εσείς. Να μην αφήσετε ποτέ κανέναν να μπει στο μυαλό σας και να σας πει ότι δεν είστε αρκετά καλοί ή ότι δεν θα τα καταφέρετε. Έχετε μαγεία μέσα στα χέρια σας. Μπορείτε να αλλάξετε τη ζωή σας 100%, αν πραγματικά το θέλετε. Γι’ αυτό να πιστεύετε στον εαυτό σας και να αγαπάτε περισσότερο τον εαυτό σας. Είστε υπέροχοι».

Δείτε το βίντεο

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η μητέρα μου είναι τόσο περήφανη, είναι τόσο χαρούμενη»

Στη συνέχεια ο Akylas μίλησε για τη στήριξη της μητέρας του σε όλο αυτό το ταξίδι, τονίζοντας πως κάθε γονιός πρέπει να προσπαθεί να καταλαβαίνει το παιδί του: «Η μητέρα μου είναι τόσο περήφανη, είναι τόσο χαρούμενη. Όταν άκουσε το τραγούδι για πρώτη φορά, έκλαιγε πάρα πολύ. Με πήρε τηλέφωνο και μου είπε "Γιατί μου το κάνεις αυτό;". Είναι πραγματικά πολύ χαρούμενη. Και είναι τόσο σημαντικό για όλους τους γονείς εκεί έξω να αγαπούν τα παιδιά τους όπως ακριβώς είναι και να στηρίζουν τα όνειρά τους. Είναι τόσο σημαντικό. Μην προσπαθείτε να τα αλλάξετε. Προσπαθήστε να τα καταλάβετε».

Ο μεγάλος τελικός της Eurovision θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Μαΐου και ο Έλληνας εκπρόσωπος, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, θα εμφανιστεί στο πρώτο μισό της βραδιάς. Η οριστική σειρά εμφάνισης του τελικού αναμένεται να ανακοινωθεί από την παραγωγή της Eurovision τα επόμενα 24ωρα. Μέχρι στιγμής, ο Akylas βρίσκεται 2ος στα προγνωστικά για τον νικητή της διοργάνωσης, με τη Φινλανδία να εμφανίζεται ως το απόλυτο φαβορί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ AKYLAS Eurovision 2026 Ελλάδα Αυστρία Βιέννη bullying
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ