Το μαγειρικό κόλπο που ενεργοποιεί την αντικαρκινική δράση του σκόρδου - iefimerida.gr

Το μαγειρικό κόλπο που ενεργοποιεί την αντικαρκινική δράση του σκόρδου

Σκόρδο κρέμεται από ταβάνι
Το μαγειρικό κόλπο που ενεργοποιεί την αντικαρκινική δράση του σκόρδου / Φωτογραφία: Unsplash
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η διατροφική αξία του σκόρδου στον οργανισμό είναι γνωστή σε όλους.

Πρόκειται για μια υπερτροφή που χαρίζει μακροζωία, καθώς δρα κατά της γήρανσης, του καρκίνου, της κατάθλιψης, του εμφράγματος και των ιών, μεταξύ άλλων. Ο βολβός του σκόρδου περιέχει τουλάχιστον 400 χημικές ουσίες, οι οποίες του χαρίζουν στο λαχανικό ιδιότητες που θωρακίζουν τον οργανισμό.

Πώς, όμως, το σκόρδο χαρίζει τις θαυματουργές ιδιότητές του

Για να αξιοποιήσετε τα οφέλη του σκόρδου στο μαγείρεμα, πρέπει να κάνετε μία κίνηση πριν το μαγειρέψετε. Αφού το κόψετε κομματάκια ή το λιώσετε, χρειάζεται να περιμένετε 10-15 λεπτά πριν το μαγειρέψετε.

Ο χρόνος αυτός επιτρέπει σε ένα ένζυμο του σκόρδου να αναμειγνύεται και να αντιδρά με τα υπόλοιπα συστατικά και να παράγει την αλισίνη, όπως αναφέρει η Χριστίνα Οικονομίδου – Πιερίδου, Κλινική διατροφολόγος, διατροφολόγος, M.Sc. Nutritional Medicine, στο βιβλίο της Anticancer: Η προληπτική δύναμη των τροφών – Οδηγός διατροφής για να μειώσετε ον κίνδυνο του καρκίνου. Η αλισίνη σχετίζεται με την πρόληψη του καρκίνου, ωστόσο, η θερμότητα καταστρέφει το ένζυμο που ευθύνεται για την παραγωγή της. Γι’ αυτό, λοιπόν, περιμένετε 10-15 λεπτά, πριν μαγειρέψετε το σκόρδο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ σκόρδο Υγεία καρκίνος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ