Πώς η Bayer Ελλάς κέρδισε το στοίχημα της δύσκολης εποχής και άνοιξε τον δρόμο της καινοτομίας & ανάπτυξης - iefimerida.gr

Πώς η Bayer Ελλάς κέρδισε το στοίχημα της δύσκολης εποχής και άνοιξε τον δρόμο της καινοτομίας & ανάπτυξης

Andreas Pollner, CEO της Bayer Ελλάς
Andreas Pollner, CEO της Bayer Ελλάς
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε μία χρονική συγκυρία ευαίσθητη για τον τομέα της Υγείας σε όλον τον πλανήτη, ο κ. Andreas Pollner - CEO της Bayer Ελλάς - παραχώρησε μία αποκαλυπτική συνέντευξη για τη δράση, τις αξίες, το όραμα και την εταιρική στρατηγική της κορυφαίας εταιρείας.

Η Ελλάδα αποτελεί πάντα σημαντικό πεδίο ενδιαφέροντος για την εταιρεία παγκοσμίου κλάσεως, καθώς γίνονται διαρκώς σταθερά βήματα προς την καινοτομία, την έρευνα και την ανάπτυξη. Ο κ. Pollner ανέλυσε και το πρόγραμμα αειφορίας και κοινωνικής ευθύνης της Bayer Ελλάς, ενώ μας έδωσε την ευκαιρία να μάθουμε και λεπτομέρειες για τα μελλοντικά πλάνα και τις επενδύσεις.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Bayer Ελλάς είναι μία από τις πιο γνωστές εταιρείες βιοεπιστημών και μάλιστα με μακροχρόνια παρουσία. Μιλήστε μας για το πως δραστηριοποιείται η εταιρεία στη χώρα μας.

Η Bayer είναι πράγματι ένας από τους κορυφαίους οργανισμούς βιοεπιστημών στον κόσμο με ιστορία μεγαλύτερη των 150 ετών, ενώ στη χώρα μας δραστηριοποιείται πάνω από 65 χρόνια. Όλα αυτά τα χρόνια μέριμνά μας είναι η διασφάλιση της πρόσβασης των κατοίκων της Ελλάδας στα πλέον καινοτόμα προϊόντα, υπηρεσίες και τεχνολογίες ενώ εστιάζουμε ιδιαίτερα και στον τομέα της Έρευνας και Ανάπτυξης, μέσα από ισχυρό πρόγραμμα κλινικών μελετών που επιτρέπει τόσο την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων, όσο και τη συμμετοχή ελληνικών ιδρυμάτων και επιστημόνων προς όφελος των Ελλήνων ασθενών.

Η δραστηριότητα της Bayer περιλαμβάνει τρεις βασικούς τομείς: τον Τομέα Φαρμάκων για όλα τα συνταγογραφούμενα προϊόντα, τον Τομέα Υγείας των Καταναλωτών για τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα, τα καλλυντικά και τα συμπληρώματα διατροφής και τον Τομέα Επιστήμης Γεωργίας, που παρέχει στους παραγωγούς προϊόντα και λύσεις φυτοπροστασίας, σπόρους, αλλά και νέες τεχνολογίες για γεωργία ακριβείας.

Στον τομέα της Yγείας στην Ελλάδα, επενδύουμε ετησίως περισσότερα από 2 εκατ. ευρώ σε κλινικές μελέτες με στόχο να συμβάλουμε στην ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων που βελτιώνουν τη ζωή των ανθρώπων. Η Ελλάδα συμμετέχει σε πολυεθνικές πολυκεντρικές κλινικές μελέτες, σε Πανεπιστημιακά και Δημόσια νοσοκομεία δίνοντας έτσι πρόσβαση στους ασθενείς σε νέες θεραπείες που αφορούν σε ασθένειες απειλητικές για τη ζωή τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, στον τομέα της γεωργίας, η Ελλάδα αποτελεί χώρα αναφοράς για την έγκριση προϊόντων στη Μεσογειακή ζώνη, συνεπώς ένας σημαντικός αριθμός μελετών αγρού πραγματοποιούνται στη χώρα, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων για μια πιο βιώσιμη γεωργία. Επίσης, μέσω των προγραμμάτων που αναπτύσσουμε βοηθάμε τους αγροτικούς συνεταιρισμούς έτσι ώστε τα προϊόντα τους να γίνουν εξαγώγιμα και ανταγωνιστικά στην ευρωπαϊκή αγορά.

Η Bayer είναι μια από τις πρώτες εταιρείες που βοήθησαν τους Έλληνες παραγωγούς μέσω του BayGAP. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που υποστηρίζει τους παραγωγούς σε όλο τον κόσμο να πιστοποιηθούν και να συνδεθούν με την αλυσίδα αξίας τροφίμων προσφέροντάς τους εκπαίδευση, συμβουλές και υποστήριξη για πιστοποίηση. Μία σημαντική συμβολή στην προώθηση των σύγχρονων, ασφαλών και βιώσιμων γεωργικών πρακτικών, προς όφελος των παραγωγών, των συνεργατών της τροφικής αλυσίδας και των καταναλωτών.

Ακόμη, χτίζουμε μακροχρόνιες συνεργασίες με τοπικές εταιρείες για την ανάπτυξη και παραγωγή προϊόντων που ικανοποιούν τις ανάγκες της τοπικής αγοράς, συμβάλλοντας έτσι στο ερευνητικό και αναπτυξιακό πρόγραμμα της μητρικής εταιρείας. Ενδεικτικά αναφέρω τη συνεργασία μας με τη FAMAR η οποία παράγει τοπικά το 85% της συνολικής παραγωγής της νέας σειράς Bepanthol Derma, ενώ σχεδιάζεται και περαιτέρω αύξηση αυτής της παραγωγής προκειμένου να καλυφθεί η διεθνής ζήτηση για προϊόντα αυτής της σειράς.

Να σημειώσουμε πως η παρουσία της Bayer Ελλάς στη χώρα μεταφράζεται σε σημαντική αξία για την τοπική οικονομία και κοινωνία, με κύκλο εργασιών άνω των 140 εκατομμυρίων ετησίως, ενώ ο αριθμός των εργαζομένων μας ξεπερνά τα 250 άτομα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Bayer είναι πάντα μπροστά από τις εξελίξεις και οδηγεί την καινοτομία. Ποια είναι τα αναπτυξιακά σχέδια της εταιρείας για τη χώρα μας, στον χώρο της υγείας;

Η Bayer Ελλάς έχει μια επιτυχημένη πορεία, τόσο επιχειρησιακά όσο και στρατηγικά, καθώς καταφέραμε να ανταποκριθούμε παρά τις δύσκολες συνθήκες. Πιστεύουμε ότι η δυναμική μας αυτή ανάπτυξη θα συνεχιστεί σε όλους τους τομείς δραστηριοποίησης και θα κλιμακωθεί περαιτέρω τα επόμενα χρόνια.

Όσο αφορά στην επιχειρηματική μας δραστηριότητα στον χώρο της υγείας, αναμένεται σημαντική ανάπτυξη καθώς σχεδιάζεται η κυκλοφορία νέων προϊόντων που καλύπτουν ιατρικές ανάγκες που δεν ικανοποιούνται αυτήν τη στιγμή και ανοίγουν νέους δρόμους για τη θεραπεία σοβαρών ασθενειών, όπως είναι ο καρκίνος, η χρόνια νεφρική νόσος ή η καρδιακή ανεπάρκεια. Τα περισσότερα από τα καινοτόμα, πρωτοποριακά στην κατηγορία τους προϊόντα μας, έχουν εγκριθεί και βρίσκονται στη διάθεση των κατοίκων της χώρας, μαζί με τις ψηφιακές πλατφόρμες και τα εργαλεία που υποστηρίζουν την ακριβή και έγκυρη διάγνωση, «κλειδί» στην πετυχημένη διαχείριση πολλών νοσημάτων.

Ο κύριος στόχος της Bayer Ελλάς είναι να εξασφαλίσει στους Έλληνες ασθενείς και καταναλωτές την πρόσβασή τους στο καινοτόμο χαρτοφυλάκιο προϊόντων της εταιρείας, κάτι που συμβάλλει αναμφισβήτητα στην προώθηση της κοινωνικής προόδου. Πέρα όμως από τα επιχειρησιακά μας πλάνα, βασικό μέλημα της εταιρείας είναι η βελτίωση του Συστήματος Υγείας στην Ελλάδα. Γι’ αυτό, έχουμε αναπτύξει μια καλά σχεδιασμένη στρατηγική και συγκεκριμένες προτάσεις σχετικά με τη βιωσιμότητα των Συστημάτων Υγείας, τη βελτίωση της κλινικής έρευνας, την περαιτέρω υποστήριξη του οικοσυστήματος καινοτομίας και νεοφυών επιχειρήσεων.Η στρατηγική μας αυτή εκφράζεται αναλυτικά στο πρόγραμμα-ορόσημο HealthcareAccelerator. Είμαστε, επίσης, στη μοναδική θέση να παρέχουμε καινοτόμες λύσεις, από την αυτοφροντίδα και την πρόληψη, αλλά και την έγκαιρη και έγκυρη διάγνωση, μέχρι την αντιμετώπιση και τη θεραπεία νοσημάτων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Andreas Pollner, CEO της Bayer Ελλάς
Andreas Pollner, CEO της Bayer Ελλάς

Μας αναφέρατε την έμφαση που δίνει η Bayer στον τομέα της κλινικής έρευνας. Πώς η Bayer συμβάλλει τελικά στην ανάπτυξη του;

Οι κλινικές μελέτες αποτελούν το πρώτο και ουσιαστικό μέσο ώστε η κλινική έρευνα να αποδίδει καινοτόμες λύσεις για τους ασθενείς. Ο τομέας των κλινικών μελετών εξελίσσεται με ταχείς ρυθμούς μέσα από την εισαγωγή καινοτόμων ερευνητικών μεθόδων και τεχνολογιών αλλά και των νέων ευρωπαϊκών κανονισμών που εφαρμόζονται.

Στην Bayer Eλλάς, μέσα από το πρόγραμμα HealthcareAccelerator,  στηρίζουμε τους Έλληνες επαγγελματίες υγείας και ασθενείς, αλλά και τις προσπάθειες της πολιτείας, προωθώντας την κλινική έρευνα μέσω της ανάπτυξης γνώσεων από τα πρώτα στάδια της ιατρικής εκπαίδευσης, βελτιώνοντας την κλινική πρακτική ώστε να μπορούν να απορροφήσουν εύκολα τα οφέλη της κλινικής έρευνας και ενημερώνοντας ορθά και πλήρως τις κοινότητες των ασθενών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επενδύουμε στην κλινική έρευνα και διεξάγουμε κάθε χρόνο σημαντικό αριθμό μελετών που αποτελούν μέρος του συνεχούς ερευνητικού έργου της στους τομείς της Καρδιολογίας, Ογκολογίας, Αιματολογίας, Νεφρολογίας, Οφθαλμολογίας, και Γυναικολογίας, διασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο την πρόσβαση των Ελλήνων ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες. Παράλληλα, η εταιρεία, μέσα από το πρόγραμμα Healthcare Accelerator που έχει αναπτύξει υλοποιεί δράσεις και υποστηρίζει πρωτοβουλίες που προάγουν και αναπτύσσουν την κλινική έρευνα γενικότερα, όπως η Ακαδημία Κλινικών Μελετών της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών.

Ένας από τους βασικούς πυλώνες της εταιρείας σας είναι και η Βιώσιμη Ανάπτυξη. Πείτε μας πώς έχει οργανωθεί η εταιρεία προς αυτή την κατεύθυνση;

Η Bayer Eλλάς είναι μία εταιρεία όπου με την αποστολή της «Επιστήμη για μια καλύτερη ζωή», εκφράζει την απόλυτη προτεραιότητά της, στη συνεχή βελτίωση της ζωής των συνανθρώπων μας, μέσα από τα προϊόντα και τις ολοκληρωμένες και καινοτόμες λύσεις της, προστατεύοντας ταυτόχρονα το περιβάλλον και τους περιορισμένους φυσικούς πόρους. Στοχεύουμε στο να δημιουργούμε υπεραξία - όχι μόνο για τους εταίρους και συνεργάτες μας, αλλά προς όφελος όλων.

Η εταιρεία έχει θέσει σαφή παγκόσμια στρατηγική σχετικά με την προώθηση της Καινοτομίας και την ταυτόχρονη Βιώσιμη ανάπτυξη του Ομίλου, συμβάλλοντας στην επίτευξη των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης (SDGs) των Ηνωμένων Εθνών που φιλοδοξούν να απαντήσουν σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες προκλήσεις. Συγκεκριμένα, στην Bayer Ελλάς, εστιάζουμε σε πέντε στόχους βιώσιμης ανάπτυξης (SDGs 3, 5, 6, 13 και 15), οι οποίοι περιλαμβάνουν την Πρόσβαση σε Καλή Υγειονομική Περίθαλψη για όλους, την Ισότιμη Πρόσβαση όλων ανεξαρτήτου φύλου, εθνικότητας και προσωπικών προτιμήσεων στην εκπαίδευση, την υγειονομική περίθαλψη και την αξιοπρεπή εργασία καθώς και την Καταπολέμηση της Κλιματικής Αλλαγής και των συνεπειών της και ως εκ τούτου παίρνουμε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και οργανώνουμε δράσεις προς την επίτευξη καθενός από αυτούς τους στόχους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Bayer Ελλάς έχει δεσμευτεί να κάνει την παρουσία της στη χώρα ακόμα πιο ισχυρή, πιο καινοτόμο και πιο βιώσιμη και ενισχύει την προσπάθειά της για την εφαρμογή των βέλτιστων επιχειρηματικών πρακτικών για έρευνα και ανάπτυξη καινοτόμων ιδεών και λύσεων που βοηθούν την ευημερία της ανθρωπότητας και του πλανήτη μας. Το μήνυμά μας παραμένει πως κάνοντας τη βιωσιμότητα ένα ακόμη ισχυρό κομμάτι της στρατηγικής και των λειτουργιών μας, επιδιώκουμε να επιτύχουμε μακροπρόθεσμες αποδόσεις και να έχουμε θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία και το περιβάλλον. 

Η Bayer Ελλάς, επίσης, έχει διακριθεί και για τη σημαντική της προσφορά σε επίπεδο ΕΚΕ. Ποιες είναι οι βασικές δράσεις που υλοποιεί η εταιρία στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

H Bayer τοποθετεί την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη στον πυρήνα της εταιρικής στρατηγικής και όλες οι προσπάθειες και δραστηριότητές της αποσκοπούν σε θετικό κοινωνικό αντίκτυπο. Η Ε.Κ.Ε αποτελεί την ισχυρή μας δέσμευση απέναντι στην Κοινωνία και είμαστε πεπεισμένοι ότι για να επιτύχουμε απαιτείται η συνεχής διάδραση των ανθρώπων μας μαζί της. Προς αυτή την κατεύθυνση, έχουμε αναπτύξει ολοκληρωμένο πρόγραμμα με δράσεις που εμπλέκουν ενεργά τους ανθρώπους της Bayer και τους φέρνουν σε επαφή με τις εκάστοτε ομάδες του κοινωνικού συνόλου σε καθέναν από τους ακόλουθους τομείς: Έρευνα και εκπαίδευση (π.χ. Πρόγραμμα υποτροφιών Bayer Science & Education Foundation, CoLaborator κ.λπ.), Υγεία και διαβίωση (π.χ. Υποστήριξη των πολιτών σε απομακρυσμένα νησιά του Αιγαίου, Υποστήριξη συλλόγων για το παιδί, Υποστήριξη ατόμων με προβλήματα όρασης, Υποστήριξη Συλλόγων Ασθενών σε εκπαιδευτικά και ενημερωτικά προγράμματα και ενέργειες κ.λπ.), Επιχειρηματικότητα (δηλ. Στρατηγική συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας, Grants4Apps, κ.λπ.) και πρόγραμμα εθελοντισμού. Έτσι, στην Bayer μιλάμε πλέον για Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη με Συμμετοχή & Διάδραση ή όπως εμείς ονομάζουμε την ΕΚΕ στην Bayer, Εταιρική Κοινωνική Συμμετοχή (Ε.Κ.Σ.), δίνοντας έτσι μια ακόμα διάσταση στην έννοια.

Επιπλέον, αξίζει ιδιαίτερη μνεία στις δράσεις πρόληψης, διαχείρισης και αντιμετώπισης, ανακούφισης των πληγέντων και προστασίας του περιβάλλοντος, από μεγάλες φυσικές καταστροφές, όπως πλημμύρες και φωτιές για τις οποίες η Bayer Ελλάς διακρίθηκε στα «Bravo Sustainability Awards 2022» καθώς ήταν ανάμεσα στις πρώτες εταιρείες που ανταποκρίθηκαν στις καταστροφικές πυρκαγιές, με δωρεά προϊόντων της προς τους εθελοντές και πυροσβέστες αλλά και με χρηματική δωρεά για την αποκατάσταση ζημιών και αγορά εξοπλισμού για τα ιατρεία των περιοχών που επλήγησαν, σε συνεργασία με τη ΜΚΟ ΔΕΣΜΟΣ. Παράλληλα, η εταιρεία προγραμμάτισε δράσεις αναδάσωσης και αποκατάστασης του φυσικού πλούτου των περιοχών αυτών, ώστε να συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος και στη μείωση των συνεπειών της μεγάλης αυτής καταστροφής.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακόμη, η Bayer χρηματοδότησε την ανάπτυξη του ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Κρίσεων MCMS (Municipality Crisis Management System), το οποίο θα βελτιώσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες, για την αντιμετώπιση κρίσεων, όπως η φωτιά, ο σεισμός, η πλημμύρα, το ατύχημα ή η επιδημία. Παράλληλα, η εταιρεία υποστήριξε την ανάπτυξη της εφαρμογής WTFire (What The Fire), η οποία οργανώνει και εκπαιδεύει τους πολίτες, ώστε να είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Τέλος, στο πλαίσιο του γενικότερου προγράμματος Be Well @ Bayer, διοργανώνουμε σε τακτική βάση, μια δέσμη πρωτοβουλιών που προσεγγίζει ολιστικά την υγεία, ευεξία και ποιότητα ζωής των ανθρώπων μας, που περιλαμβάνουν ειδικά προγράμματα και συμβουλευτική, ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις σύγχρονες προκλήσεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ