ΜΗΤΕΡΑ: Εξελίξεις στη LASER Ενδοσκοπική Ουρολογία - iefimerida.gr

ΜΗΤΕΡΑ: Εξελίξεις στη LASER Ενδοσκοπική Ουρολογία

Νοσοκομείο «Μητέρα»
Νοσοκομείο «Μητέρα»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από την Ουρολογική Κλινική Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής Λιθίασης και Προστάτη του ΜΗΤΕΡΑ με Διευθυντή τον ιατρό κο. Παναγιώτη Βεβελογιάννη εισαγάγεται η Laser τεχνολογία αιχμής Moses με την απόκτηση αυτού του συστήματος για πρώτη φορά στην Ελλάδα και φέρνει οριστικό τέλος στο πρόβλημα της καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη και της λιθίασης των νεφρών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

HoLEP: Τα 2/3 των ανδρών άνω των πενήντα υποφέρουν από την διόγκωση του προστάτη τους με συμπτώματα που καταστρέφουν την ποιότητα ζωής τους οδηγώντας τους σε κατάθλιψη με απώλεια του ύπνου τους, έκπτωση της σεξουαλικής τους λειτουργίας και βλάβη της ουροδόχου κύστεως και των νεφρών τους, επομένως η εμφάνιση νέων τεχνικών ελάχιστα επεμβατικών, εύκολων και προσιτών στον ασθενή έρχεται να ανακουφίσει χιλιάδες συμπολίτες μας.

Η HoLEPενδοσκοπική εκπυρήνιση του προστάτη χρησιμοποιώντας το laserMosesαποτελεί πλέον διεθνώς τον χρυσό κανόνα και την μοναδική λύση επιλογής, ιδίως για μεγάλους αδένες που ξεπερνούν τις δυνατότητες και τους περιορισμούς της παλαιάς μεθόδου, προσφέροντας ριζικότητα και μην αφήνοντας υπολειμματικό ιστό ο οποίος δημιουργούσε έντονα λειτουργικά προβλήματα και χρειαζόταν πολλαπλές αναθεωρήσεις και ταλαιπωρία στην συνέχεια της ζωής του ανδρός.

(Aπό αριστερά): Ο κ. Παναγιώτης Βεβελογιάννης, Χειρουργός Ουρολόγος,  Διευθυντής Ουρολογικής Κλινικής Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής Προστάτου και Λιθίασης ΜΗΤΕΡΑ, ο κ. Νικόλαος Μπαφαλούκας, Χειρουργός Ουρολόγος,  Συνεργάτης Ουρολογικής Κλινικής Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής Προστάτου και Λιθίασης ΜΗΤΕΡΑ, ο κ. Σταύρος Σουγιουλτζής, Επιχειρησιακός Διευθυντής ΜΗΤΕΡΑ
(Aπό αριστερά): Ο κ. Παναγιώτης Βεβελογιάννης, Χειρουργός Ουρολόγος,  Διευθυντής Ουρολογικής Κλινικής Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής Προστάτου και Λιθίασης ΜΗΤΕΡΑ, ο κ. Νικόλαος Μπαφαλούκας, Χειρουργός Ουρολόγος,  Συνεργάτης Ουρολογικής Κλινικής Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής Προστάτου και Λιθίασης ΜΗΤΕΡΑ, ο κ. Σταύρος Σουγιουλτζής, Επιχειρησιακός Διευθυντής ΜΗΤΕΡΑ

Επίσης, λόγω της φιλικότητος της ενέργειας προς τον ανθρώπινο ιστό και του απολύτως υπολογισμένου βάθους διείσδυσης της ακτίνος δεν δημιουργεί θερμικές βλάβες στα νεύρα που είναι υπεύθυνα για την στυτική λειτουργία, διατηρώντας τον ανδρισμό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η επέμβασις είναι αναίμακτη και ανώδυνη, ο χειρουργικός χρόνος πλέον είναι ταχύτατος, ο δε ασθενής απελευθερώνεται το απόγευμα της ίδιας μέρας χωρίς μετεγχειρητικά προβλήματα και με συντομότατη περίοδο αποκατάστασης, ο δε καθετήρας αφαιρείται πολλές φορές και την ίδια ημέρα.

RIRS: Η ενδοσκοπική λιθοτριψία χρησιμοποιώντας το τελευταίας γενιάςlaser Mosesαποτελεί την οριστική λύση εκλογής για την εξάχνωση των λίθων του νεφρού κάθε θέσεως και μεγέθους με την πρώτη κιόλας φορά.

Η ελάχιστα παρεμβατική αυτή μέθοδος εκτελείται χωρίς τομές, με την βοήθεια μιας ελαχίστης διαμέτρου κάμερας η οποία εισέρχεται ανάδρομα μέσω του ουρητήρος και μπορεί να επισκεφθεί και τα πλέον δυσπρόσιτα μέχρι σήμερα σημεία του νεφρού.

Έτσι με απευθείας οπτική επαφή και εξαιρετική ακρίβεια εξαχνώνονται, μεταπίπτουν δηλαδή από στερεά σε αέρια κατάσταση, λίθοι ανεξαρτήτως μεγέθους και σκληρότητος με έναν συνοπτικό τρόπο σε μια μόνον συνεδρία υπό την επήρεια ελαχίστης ναρκώσεως, απελευθερώνοντας τον ασθενή συντομότατα από το Νοσοκομείο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αποφυγή του κατακερματισμού του λίθου σε συγκρίμματα, παρά η απόλυτη εξαέρωσίς του, είναι ακριβώς και το γεγονός για το οποίο αποφεύγεται ο τραυματισμός του ουρητήρος λόγω της καθόδου των υπολειμμάτων όπως συνέβαινε με τις παλαιότερες μεθόδους.

0ι πρωτοποριακές αυτές επεμβάσεις παρέχουν εξαιρετική ασφάλεια και επιτυχία και θα πρέπει να εκτελούνται μόνον σε κέντρα που διαθέτουν την εμπειρία και τον βιοιατρικό εξοπλισμό αιχμής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΗΤΕΡΑ ουρολογία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ