Κορωνοϊός: Πονοκέφαλος, κρυάδες και πονόλαιμος -Τα επιπλέον συμπτώματα που θα πρέπει να μας ανησυχήσουν

Πολίτες με μάσκες στο μετρό / Φωτογραφία: AP Photos

Στις ανακοινώσεις του ΠΟΥ, που προσέθεταν επιπλέον συμπτώματα στη νόσο Covid-19, που προκαλεί ο κορωνοϊός, αναφέρθηκε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της νόσου, ο λοιμωξιολόγος αναφέρθηκε σε ορισμένα συμπτώματα που έρχονται να προστεθούν στα ήδη γνωστά, σε ό, τι έχει να κάνει με τον Covid-19, τη νόσο που προκαλεί ο κορωνοϊός.

Όπως είπε, επιτροπή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ανακοίνωσε πως στα ήδη διαδεδομένα και επιστημονικώς αποδεκτά συμπτώματα, που θα πρέπει να βάλουν κάποιον σε υποψία πως ενδεχομένως έχει εκτεθεί στον κορωνοϊό, προστίθενται αρκετά ακόμη.

Τα συνηθισμένα συμπτώματα του κορωνοϊού

Συγκεκριμένα, ο λοιμωξιολόγος τόνισε πως από τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα του κορωνοϊού είναι ο πυρετός, ο βήχας, το λαχάνιασμα και η δυσκολία στην αναπνοή. Μάλιστα, ο κ. Τσιόδρας σημείωσε πως αν και συχνά ο βήχας είναι ξηρός, δεν αποκλείεται κάποιες φορές να συνοδεύεται από απόχρεμψη.

Ο πυρετός ήταν από την πρώτη στιγμή η βασική ένδειξη πως κάποιος ενδεχομένως να μολύνθηκε από τον νέο κορωνοϊό. Η θερμομέτρηση επιβατών στα αεροδρόμια όλου του κόσμου ήταν η πρώτη εικόνα που έχουμε όλοι στην αρχή αυτής της πανδημίας. Ο ασθενής, εξήγησε ο Σωτήρης Τσιόδρας θα παρατηρήσει συμπτώματα 2 με 14 μέρες από την έκθεση του στον κορωνοϊό. Ωστόσο, συνήθως τα συμπτώματα εμφανίζονται σε 3 με 7 ημέρες.

Τα συμπτώματα του κορωνοϊού που προσέθεσε ο ΠΟΥ

Ο Σωτήρης Τσιόδρας πρόσθεσε λοιπόν, σύμφωνα με την ανακοίνωση της επιτροπής του ΠΟΥ, ακόμη μερικά συμπτώματα. Όπως είπε ο λοιμωξιολόγος, ενδείξεις που μπορεί να οδηγήσουν στο συμπέρασμα πως κανείς έχει προσβληθεί από τον Covid-19 είναι κρυάδες, ρίγος (τρέμουλο), μυαλγίας, κεφαλαλγίες (πονοκέφαλος) και πονόλαιμος.

Ο λοιμωξιολόγος επανέλαβε στα συμπτώματα που ενδεχομένως να υποδηλώνουν έκθεση στον κορωνοϊό την απώλεια γεύσης και όσφρησης, κάτι που ξεκίνησε να καταγράφεται πολύ πιο έντονα από την εξάπλωση του ιού στην Ευρώπη και έπειτα.

Γερμανοί επιστήμονες αρχικά, αλλά και Γάλλοι συνάδελφοί τους στη συνέχεια παρατήρησαν αυτά τα συμπτώματα σε μεγάλα ποσοστά ασθενών κορωνοϊού, την ώρα που η Κίνα κατέγραφε πολύ μικρότερο αριθμό ασθενών με τέτοιες επιπλοκές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ