Κορωνοϊός: Ιικό φορτίο και διασωλήνωση -Τι αναφέρει Ελληνας επιστήμονας στις ΗΠΑ - iefimerida.gr

Κορωνοϊός: Ιικό φορτίο και διασωλήνωση -Τι αναφέρει Ελληνας επιστήμονας στις ΗΠΑ

κρεβάτι ΜΕΘ
MΕΘ, φωτογραφία EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Όταν ένας ασθενής με κορωνοϊό εισάγεται σε ένα νοσοκομείο με πνευμονία, οι γιατροί μπορούν να εκτιμήσουν τον κίνδυνο να χρειαστεί διασωλήνωση ή να πεθάνει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό, ανάλογα με το ιικό φορτίο του κορωνοϊού SARS-CoV-2, που ανιχνεύεται στο σώμα του. Αυτό δείχνει μία νέα έρευνα στις ΗΠΑ, με επικεφαλής έναν Έλληνα επιστήμονα της διασποράς.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον λοιμωξιολόγο δρα Ιωάννη Ζαχαριουδάκη της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης και του ιατρικού κέντρου NYU Langone Health, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό πνευμονολογικό περιοδικό «Annals of the American Thoracic Society», μελέτησαν 314 ασθενείς με Covid-19, με μέση ηλικία 64 ετών, τους οποίους χώρισαν σε τρεις ομάδες ανάλογα με το ιικό φορτίο του καθενός.

Διαπιστώθηκε ότι η ομάδα με το μεγαλύτερο ιικό φορτίο κορωνοϊού είχε κατά μέσο όρο 59% μεγαλύτερη πιθανότητα να αρρωστήσει πολύ σοβαρά ή να πεθάνει, σε σχέση με την ομάδα που είχε το χαμηλότερο ιικό φορτίο. Ο κίνδυνος διασωλήνωσης ή θανάτου μπορεί να είναι διπλάσιος για μερικούς ασθενείς με υψηλό ιικό φορτίο. Επίσης, βρέθηκε ότι όσοι ασθενείς έχουν σύντομη διάρκεια συμπτωμάτων (έως επτά ημέρες) και υψηλό δείκτη συννοσηρότητας (συνύπαρξη άλλων χρόνιων παθήσεων), καθώς και όσοι έχουν κάνει μεταμόσχευση, είναι πιθανότερο να έχουν υψηλό ιικό φορτίο κατά την εισαγωγή τους στο νοσοκομείο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ