Η Klinex απαντά: Ποια είναι τα οφέλη της απολύμανσης; | ΥΓΕΙΑ | iefimerida.gr

Η Klinex απαντά: Ποια είναι τα οφέλη της απολύμανσης;

χλωρινή απολύμανση καθαρό μπάνιο
Χλωρίνη Klinex για απολύμανση - Για να είστε σίγουροι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο εξαιτίας των ιών, το ερώτημα που ταλανίζει πολλούς είναι το εξής: «Πώς μπορώ να προστατευτώ; Είναι η απολύμανση ικανή να με προστατέψει;». Η Klinex δίνει την δική της απάντηση, καθησυχάζοντας το κοινό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κορωνοϊός έχει προκαλέσει δεκάδες χιλιάδες θανάτους σε όλο τον κόσμο. Και οι ειδικοί συνιστούν αποφυγή συνωστισμού και αυστηρά μέτρα προφύλαξης και προστασίας. Ένα από αυτά είναι και η απολύμανση. Σε κάθε μας έξοδο, πρέπει να τηρούμε τα μέτρα προστασίας, ενώ και για την επιστροφή μας, ισχύει το ίδιο. Και μπορεί να μην πιστεύετε ότι έχετε φέρει τον ιό στην οικία σας, ωστόσο, ποτέ δεν είστε σίγουροι. Μόνο εάν έχετε απολυμάνει με προσοχή τον χώρο σας.

Η απολύμανση, φυσικά, δεν αφορά μόνο στην αντιμετώπιση από τον κορωνοϊό. Αλλά σε όλους τους ιούς που παραμονεύουν. Απλά, αυτή την εποχή, ένα ερώτημα που απασχολεί όλους μας είναι το πώς θα μπορέσουμε να προστατευτούμε. Η απάντηση σε αυτό είναι, φυσικά, η απολύμανση. Και η Klinex, αφουγκραζόμενη την ανάγκη για απάντηση σε αυτό το, καίριας σημασίας, ερώτημα, καθησυχάζει το κοινό εξηγώντας τα οφέλη της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γιατί να επιλέξει κανείς χλωρίνη;

Η Χλωρίνη είναι ένα πολύ ισχυρό προϊόν για την εξουδετέρωση των μικροβίων και απολύτως κατάλληλο για χρήση από τους καταναλωτές. Εκτός όμως από αυτό, είναι εξαιρετικά αποτελεσματική στην αφαίρεση βρωμιάς αλλά και στην λεύκανση ρούχων και επιφανειών. Εξουδετερώνει τις άσχημες μυρωδιές καταστρέφοντας ταυτόχρονα και τα μικρόβια που συχνά τις προκαλούν, ενώ απομακρύνει επίσης διάφορες αίτιες αλλεργιών.

Πώς το κάνει αυτό;

Το βασικό συστατικό της χλωρίνης είναι το υποχλωριώδες νάτριο, που έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητας και οξειδώνει ταχύτατα μικροοργανισμούς, εξουδετερώνοντάς τους. Μάλιστα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνιστά την χρήση προϊόντων με ποσοστό τουλάχιστον 0,5% υποχλωριώδους νατρίου για την απολύμανση των επιφανειών από τους ιούς. Και το υποχλωριώδες νάτριο- βασικό συστατικό της Χλωρίνης® Klinex- δρά άμεσα (σε δευτερόλεπτα, συγκεκριμένα), από την στιγμή που έρχεται σε επαφή με την βρομιά και τα μικρόβια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πόσο αποτελεσματική είναι η Χλωρίνη κατά των ιών και των μικροβίων;
Η χλωρίνη σκοτώνει όλα τα γνωστά διαφορετικά είδη μικροβίων άρα και όλα τα διαφορετικά είδη βακτηρίων και ιών. Συχνά όταν υπάρχει άρρωστος στο σπίτι, συνυπάρχουν στις επιφάνειες πολλά διαφορετικά είδη μικροβίων που μπορεί να προκαλέσουν λοιμώξεις/αρρώστιες. Σε αυτή την περίπτωση χρειάζεται η χρήση προϊόντος με πολύ ευρεία αντιμικροβιακή δράση όπως η Χλωρίνη, για την σωστή απολύμανση των επιφανειών

Σημαντικό: Tα περισσότερα αντιβακτηριδιακά προϊόντα δεν καταφέρνουν να εξουδετερώσουν τα μικρόβια που προκαλούν τις πιο μεταδοτικές νόσους όπως π.χ νοροϊός, εντεροϊός, ρινοϊός.

Πως μπορώ να χρησιμοποιήσω την χλωρίνη;

H Xλωρίνη εξουδετερώνει το 99,9% των μικροβίων, είτε χρησιμοποιηθεί αδιάλυτη είτε διαλυμένη σε νερό. Αδιάλυτη μπορεί να την χρησιμοποιήσει κανείς κάτω από το χείλος της λεκάνης της τουαλέτας, στις αποχετεύσεις μπάνιου και σε νεροχύτες. Σε επιφάνειες όπως πάγκοι κουζίνας ή πάτωμα συνιστάται να διαλύετε 150ml χλωρίνης σε 5L  νερό. Χρησιμοποιείτε πάντα γάντια και βουτάτε το σφουγγάρι στο διάλυμα χλωρίνης και περνάτε με αυτό τις επιφάνειες και μετά ξεβγάζετε με νωπό πανί. Μπορείτε να απολυμάνετε πόμολα από πόρτες, που χρησιμοποιούνται συχνά. Πάντα ακολουθείτε τις οδηγίες χρήσης που αναγράφονται στην συσκευασία. Προσοχή, ποτέ δεν αναμειγνύετε την χλωρίνη με άλλα καθαριστικά και πάντα χρησιμοποιείτε πλαστικά σκεύη για την διάλυση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Mε τη χρήση Χλωρίνης σπάμε την αλυσίδα μετάδοσης μικροβίων και ιών χρησιμοποιώντας ένα από τα πιο αποτελεσματικά απολυμαντικά προϊόντα που συστήνουν οι επιστήμονες σήμερα.

Απολύμανση με Χλωρίνη:

Απολύμανση είναι η διαδικασία με την οποία, με χημικά ή μηχανικά μέσα, καταστρέφουμε παθογόνους και μη μικροοργανισμούς που βρίσκονται στην επιφάνεια. Η απολύμανση στο σπίτι, ειδικά σε συγκεκριμένες επιφάνειες, είναι απαραίτητη. Ένα προϊόν ονομάζεται «απολυμαντικό» όταν μειώνει τον αριθμό των μικροβίων κατά 1.000 – 100.000 φορές (ανάλογα με το είδος των μικροβίων και των προδιαγραφών μείωσης που θέτουν οι αντίστοιχες ευρωπαϊκές πρότυπες μέθοδοι δοκιμών για την αποτελεσματικότητα).

9 βήματα για την προστασία του σπιτιού σας
9 βήματα για την προστασία του σπιτιού σας
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ορισμένοι μικροοργανισμοί είναι ευκολότερο να εξουδετερωθούν, αν και ο τρόπος δράσης αλλάζει στα διάφορα απολυμαντικά. Γενικά, τα βακτήρια και κάποιοι ιοί είναι πιο εύκολο να αντιμετωπιστούν, ενώ μύκητες, σπόροι βακτηρίων και άλλοι ιοί είναι πιο δύσκολο. Πολύ συχνά οι όροι αποστείρωση, απολύμανση χρησιμοποιούνται μαζί ως συνώνυμοι, αλλά δεν είναι. Ενώ η απολύμανση εξουδετερώνει το μεγαλύτερο μέρος των παθογόνων μικροοργανισμών, η αποστείρωση τους εξουδετερώνει ή τους καταστρέφει όλους.

Απολύμανση στο σπίτι

Ανάλογα με τη δράση του απολυμαντικού παράγοντα που χρησιμοποιείται και το είδος των μικροβίων που αντιμετωπίζει, υπάρχουν προϊόντα που απολυμαίνουν από βακτήρια, κοινώς γνωστά και ως αντιβακτηριδιακά, αλλά και προϊόντα με πιο ευρύ φάσμα δράσης, όπως η Χλωρίνη® KLINEX, που απολυμαίνει όλους τους γνωστούς τύπους μικροβίων στο οικιακό περιβάλλον. Για το λόγο αυτό, πρέπει να διαβάζετε προσεκτικά την περιγραφή του προϊόντος στην ετικέτα ώστε να ξέρετε το πεδίο δράσης του και να έχετε μια καλύτερη εικόνα του τι είναι η απολύμανση.

Τι σημαίνουν οι όροι καθαρισμός, απολύμανση, αποστείρωση και ποιες οι διαφορές τους

Καθαρισμός, αποστείρωση, απολύμανση δεν είναι το ίδιο, όπως φαίνεται παρακάτω:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • Καθαρισμός: απομάκρυνση βρoμιάς (υπολειμμάτων τροφών, λιπών, ξένων σωμάτων, σκόνης κ.λπ.). Ο καθαρισμός είναι το πρώτο βήμα της υγιεινής καθαριότητας.
  • Απολύμανση: μείωση του αριθμού των μικροοργανισμών (ζωντανά κύτταρα). Η απολύμανση αφορά κυρίως στο οικιακό περιβάλλον και είναι απαραίτητη για υγιεινή καθαριότητα και για πρόληψη μετάδοσης μικροβίων.
  • Αποστείρωση: θανάτωση όλων των μικροοργανισμών (ζωντανά κύτταρα και σπόροι). Η αποστείρωση είναι απαραίτητη κυρίως σε νοσοκομειακούς χώρους, χώρους παραγωγής κ.λπ. Η αποστείρωση στο σπίτι δεν είναι απαραίτητη συχνά.

Το υποχλωριώδες νάτριο, που αποτελεί το βασικό συστατικό της Χλωρίνης® KLINEX, είναι το πιο ισχυρό απολυμαντικό ευρείας χρήσης. Είναι αποτελεσματικό απέναντι και στα πιο ανθεκτικά μικροβιακά στελέχη και κατά πολύ φθηνότερο σε σχέση με άλλα απολυμαντικά μέσα. Μάλιστα, συνιστάται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως απολυμαντικό για την πρόληψη ειδικών κινδύνων, μεταξύ των οποίων και ασθένειες που προέρχονται από ιούς, όπως AIDS, Ebοla, Η5Ν1, Η1Ν1, καθώς επίσης και για την απολύμανση νοσοκομειακών χώρων.

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ