Το έπος της ΑΕΚ το 1968 -Ο πρώτος τίτλος για την Ελλάδα - iefimerida.gr

Το έπος της ΑΕΚ το 1968 -Ο πρώτος τίτλος για την Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

51 χρόνια από την ημέρα που η ΑΕΚ έγινε Βασίλισσα της Ευρώπης στο μπάσκετ.

Η μέρα που το ελληνικό μπάσκετ ανέβηκε -για πρώτη φορά- στην κορυφή, ο πρώτος ελληνικός τίτλος σε ομαδικά σπορ. Η μέρα, σαν σήμερα, που 80 χιλιάδες θεατές παρακολουθούν από κοντά τον θρίαμβο στο Καλλιμάρμαρο.

Η ΑΕΚ γίνεται η πρώτη ελληνική ομάδα που παίρνει Ευρωπαϊκό τίτλο στο μπάσκετ κερδίζοντας στις 4 Απριλίου του 1968, τη Σλάβια Πράγας στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων με 89-82.

Βασικοί συντελεστές οι Γ. Αμερικάνος (29), Χρ. Ζούπας (12), Γ. Τρόντζος (24), Στ. Βασιλειάδης (11), Α. Λαρετζάκης (6), Α. Χρηστέας (4) και Λ. Τσάβας (3).

Στη ραδιοφωνική μετάδοση του αγώνα ο Βασίλης Γεωργίου παραληρεί, ενώ μέσα και έξω από το Παναθηναϊκό Στάδιο που γίνεται ο αγώνας βρίσκονται 80.000 θεατές, ρεκόρ όλων των εποχών για αγώνα μπάσκετ στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αεκ Καλλιμάρμαρο μπάσκετ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ