H ζωή της Βασίλισσας Φρειδερίκης [βίντεο] - iefimerida.gr

H ζωή της Βασίλισσας Φρειδερίκης [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

6 Φεβρουαρίου 1981 η Βασίλισσα Φρειδερίκη άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 63 ετών.

Η Βασίλισσα Φρειδερίκη άφησε την τελευταία της πνοή από καρδιακή προσβολή στα Ανάκτορα Θαρθουέλα της Μαδρίτης κατά τη διάρκεια εγχείρισης καταρράκτη στις 6 Φεβρουαρίου 1981, ημέρα Παρασκευή.

Η Φρειδερίκη γεννήθηκε στις 18 Απριλίου 1917, στο μεσαιωνικό πύργο Μπλάνκενμπουργκ, ο οποίος βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου στα Όρη Χαρτς. Γονείς της ήταν ο Αννοβεριανός πρίγκιπας Ερνέστος Αύγουστος, δούκας της Βρουνσβίκης, και η πριγκίπισσα Βικτώρια Λουίζα της Πρωσίας, κόρη του Γερμανού αυτοκράτορα Γουλιέλμου Β΄.

Βαπτίστηκε σύμφωνα με το προτεσταντικό δόγμα και έλαβε τα ονόματα Φρειδερίκη Λουίζα Θηρεσία Βικτώρια Μαργαρίτα Σοφία Όλγα Καικιλία Ελισάβετ Χριστίνα.

Με τη γέννησή της έφερε τους τίτλους της πριγκίπισσας του Αννοβέρου, της δούκισσας της Βρουνσβίκης-Λύνεμπουργκ, ενώ, ως τρισέγγονη της βασίλισσας Βικτώριας του Ηνωμένου Βασιλείου και κατέχοντας την 34η θέση στη γραμμή διαδοχής για το βρετανικό θρόνο, έφερε τον τίτλο της πριγκίπισσας της Μεγάλης Βρετανίας και της Ιρλανδίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ βασίλισσα Φρειδερίκη Ζωή θάνατος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ