Καρέ-καρέ η στιγμή της έκρηξης της βόμβας στον ΣΚΑΪ και τα πλάνα της καταστροφής από drone [βίντεο] - iefimerida.gr

Καρέ-καρέ η στιγμή της έκρηξης της βόμβας στον ΣΚΑΪ και τα πλάνα της καταστροφής από drone [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Όλα ξεκίνησαν όταν άγνωστος τηλεφώνησε στη 01.45 στα γραφεία του zougla.gr και στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1. Προειδοποίησε πως θα ενεργοποιηθεί εκρηκτικός μηχανισμός στον ΣΚΑΪ..

Ο άγνωστος έδωσε περιθώριο 45 λεπτά και ανέφερε τρεις φορές πως «δεν είναι φάρσα». Το πρωτοφανές ότι η κλήση έγινε από εμφανή αριθμό. Η κινητοποίηση της αστυνομίας ήταν μεγάλη από την πρώτη στιγμή, καθώς ήταν σαφές ότι δεν πρόκειται για φάρσα.

Η έκρηξη έγινε στις 2.31 το πρωί και έγινε αισθητή πολλές εκατοντάδες μέτρα από το κτήριο του ΣΚΑΪ.
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. χαρακτηρίζουν το χτύπημα «σοβαρό». Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός περιείχε μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης, η οποία προξένησε σημαντικές ζημιές στα τζάμια, μέχρι τον 6ο όροφο του κτηρίου, αλλά και στους τοίχους στο εσωτερικό.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν μέσα σε σακίδιο, το οποίο οι δράστες κρέμασαν στο κιγκλίδωμα του δρόμου, απέναντι από το κτήριο του ΣΚΑΪ. Από την έκρηξη κόπηκε το μασίφ σίδερο, ενώ ξεκόλλησε και ένα κομμάτι τσιμέντου.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί δεν μπορούν, ακόμα, να μιλήσουν συγκεκριμένα για κάποια οργάνωση, αν και η αντιτρομοκρατική βλέπει την οργάνωση των Λαικών Αγωνιστών.

Από την πρώτη στιγμή ειδοποιήθηκαν να εγκαταλείψουν το κτήριο οι εργαζόμενοι και έτσι δεν υπήρξε τραυματισμός. Oι υλικές ζημιές είναι μεγάλες σχεδόν σε όλους τους ορόφους του κτηρίου. Οι μεγαλύτερες προκλήθηκαν στον τρίτο και τέταρτο όροφο, όπου βρίσκονται τα γραφεία των εργαζομένων. Ψευδοροφές έπεσαν στο πάτωμα και οι τζαμαρίες έγιναν θρύψαλα.

Η έκρηξη έγινε αισθητή πολλές εκατοντάδες μέτρα από το κτήριο του ΣΚΑΪ, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους των γύρω περιοχών.

«Ενα μεγάλο μαύρο σύννεφο καπνού τύλιξε το κτίριο, την ώρα που τα τζάμια έγιναν χίλια κομμάτια» περιέγραψε αυτόπτης μάρτυρας στο iefimerida.gr την στιγμή που η βόμβα στα γραφεία του ΣΚΑΪ εξερράγη.

Ο αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε πως βρισκόταν στο περίπτερο δίπλα από τον σταθμό την ώρα που εξερράγη η βόμβα, ενώ η κυκλοφορία επί της Εθνάρχου Μακαρίου είχε διακοπεί μισή ώρα περίπου πριν προκληθεί η ισχυρή έκρηξη.

«Γύρω στις 2μιση ώρα καθόμασταν έξω να δούμε τι γίνεται και οι αστυνομικοί μας είπαν να καθίσουμε μέσα γιατί υπάρχει προειδοποίηση για βόμβα. Στις 2: 37 η βόμβα εξερράγη, αμέσως μας φώναξαν να μπούμε μέσα σε κάποιο κτίριο και να μην βγούμε καθόλου έξω». .

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ βόμβα στο ΣΚΑΪ ΣKAΪ βόμβα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ