Πανικός στην Ευρώπη για τους τρομοκράτες που χτυπάνε Χριστούγεννα - iefimerida.gr

Πανικός στην Ευρώπη για τους τρομοκράτες που χτυπάνε Χριστούγεννα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο εφιάλτης της τρομοκρατίας επέστρεψε χθές βράδυ στην Γαλλία. Λίγο μετά τις 9 ώρα Ελλάδος, άνδρας με καταγωγή από το Μαρόκο, άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως στην Χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου.

Σκότωσε 3 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 13.

Από τους τραυματίες οι 5 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Στο βίντεο αποτυπώνεται ο πανικός που που επικράτησε κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής πυροβολισμών μεταξύ αστυνομίας και δράστη.

Στο βίντεο που έχει ληφθεί από κινητό τηλέφωνο αυτόπτη μάρτυρα από κάποιο διαμέρισμα, ακούγονται αρχικά κάποιοι πυροβολισμοί και κατόπιν η φωνή ενός αστυνομικού που φέρεται να λέει «αυτός είναι, πυροβολήστε τον». Αμέσως ακολουθούν πολλαπλοί πυροβολισμοί.
Ο δράστης της επίθεσης δεν έχει συλληφθεί και αναζητείται ακόμα από τις αστυνομικές Αρχές.

Μετά την επίθεση ο 29χρονος δράστης διέφυγε με ταξί, το οποίο άρπαξε από ταξιτζή. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του οδηγού ο μακελάρης ήταν τραυματισμένος.

Οσο ο δράστης παραμένει άφαντος το Στρασβούργο θυμίζει πόλη-φάντασμα, καθώς δεν κυκλοφορεί κανείς πεζός.

Η επίθεση χαρακτηρίστηκε ως τρομοκρατική τόσο από την αστυνομία, όσο και από τη Νομαρχία.

Ο δράστης Σερίφ Σεκάτ, μεγαλωμένος στο Στρασβούργο, με καταγωγή από το Μαρόκο, 29 ετών, σχεδιαζόταν να συλληφθεί το πρωί της Τρίτης από άνδρες της χωροφυλακής, στο πλαίσιο έρευνας για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ληστεία.

Κατά πληροφορίες ο δράστης, που χαρακτηρίζεται «τρομοκράτης», ήταν γνωστός στις γαλλικές αρχές και βρισκόταν υπό παρακολούθηση. Το πρωί εντοπίστηκε το κρησφύγετο του με εκρηκτικές ύλες και πυρομαχικά.

Στο iefimerida μίλησε ο μπάρμαν του Exils Resto Bar στο οποίο εγκλωβίστηκαν δεκάδες άνθρωποι, μεταξύ αυτών και Ελληνες, μετά την τρομοκρατική επίθεση.

« Η αστυνομία μας απαγορεύει να ανοίξουμε την πόρτα για να φύγουν οι πελάτες, καθώς έχει αποκλείσει την περιοχή».

Αρκετές ώρες αργότερα, η αστυνομία έδωσε το "ok" στους πελάτες να αποχωρήσουν αλλά μόνο προς τη νότια πλευρά της πόλης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ