Γκάφα στη «Χρυσή Μπάλα»: Η σεξιστική ερώτηση που έκαναν στη νικήτρια - iefimerida.gr

Γκάφα στη «Χρυσή Μπάλα»: Η σεξιστική ερώτηση που έκαναν στη νικήτρια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Αντα Χέγκερμπεργκ θα μείνει στην ιστορία ως η πρώτη γυναίκα που κερδίζει Χρυσή Μπάλα. Ομως, το κακόγουστο αστείο του παρουσιαστή της βραδιάς δείχνει ότι έχουμε ακόμη να καλύψουμε πολύ δρόμο για να εξαλειφθεί ο σεξισμός, και, στο ποδόσφαιρο.

Πανευτυχής η Χέγκερμπεργκ, που βοήθησε τη Λιόν να κατακτήσει τον τίτλο στη Γαλλία αλλά και το Champions League, ανέβηκε στη σκηνή για να πάρει τη Χρυσή Μπάλα, η οποία απονεμήθηκε για πρώτη φορά και σε γυναίκα. Ομως, το χαμόγελο εξαφανίστηκε από τα χείλη της όταν άκουσε την ερώτηση του παρουσιαστή.

Ο Μάρτιν Σόλβεϊγκ τη ρώτησε αν θέλει να χορέψει για να πανηγυρίσει και αν ξέρει να κάνει twerking. «Οχι», απάντησε η 23χρονη, που φάνηκε να αισθάνεται άσχημα, ενώ και αρκετοί που ήταν στην αίθουσα «πάγωσαν» με αυτό που είχε μόλις ακουστεί.

Μέσα σε λίγη ώρα, τα social media κατακλύστηκαν από σχόλια εναντίον του παρουσιαστή, καταγγέλλοντάς τον για σεξισμό. Ανάμεσά τους ο Αντι Μάρεϊ. «Τι ερωτήσεις έκαναν στον Κιλιάν Εμπαπέ και τον Λούκα Μόντριτς; Φαντάζομαι κάτι σχετικό με το ποδόσφαιρο. Και για όποιον πιστεύει ότι είμαι υπερβολικός και ότι ήταν απλά ένα αστείο... δεν ήταν. Ασχολούμαι με τον αθλητισμό όλη μου τη ζωή και το επίπεδο του σεξισμού είναι εξωπραγματικό», έγραψε ο σταρ του τένις, χαρακτηρίζοντας το περιστατικό ως ένα ακόμη παράδειγμα γελοίου σεξισμού στον αθλητισμό.

Λίγο μετά την τελετή, ο ίδιος σε ανάρτησή του ανέφερε ότι ζήτησε συγγνώμη από την Χέγκερμπεργκ για αυτό που της είπε. «Της το εξήγησα και μου είπε ότι κατάλαβε πως ήταν αστείο. Ζητώ συγγνώμη σε όποιον μπορεί να προσβλήθηκε. Πάνω από όλα, συγχαρητήρια στην Αντα», έγραψε.

Πάντως και η ίδια φάνηκε να θέλει να υποβαθμίσει το θέμα. «Με πλησίασε και ήταν πραγματικά λυπημένος για το τι έγινε. Δεν το θεώρησα σεξουαλική παρενόχληση ή κάτι άλλο εκείνη τη στιγμή», είπε η Χέγκερμπεργκ.

Φωτογραφία: AP/ Christophe Ena

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Χρυσή Μπάλα twerking Αντα Χέγκερμπεργκ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ