Γιατί θα γίνει εδώ ο γάμος του πρίγκιπα Χάρι με τη Μέγκαν [βίντεο] - iefimerida.gr

Γιατί θα γίνει εδώ ο γάμος του πρίγκιπα Χάρι με τη Μέγκαν [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο γάμος του πρίγκιπα Χάρι με την Μέγκαν θα γίνει στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στον πύργο του Ουίνδσορ. Ο ναός είναι του 15ου αιώνα και εκεί γίνονται οι περισσότερες τελετές της βασιλικής οικογένειας.

Το 1348, επηρεασμένος απο τους Ιππότες της Στρογγυλής Τραπέζης του βασιλιά Αρθούρου, ο Εδουάρδος Γ ίδρυσε το Τάγμα της Περικνημίδας, το σημαντικότερο τάγμα Ιπποτών της Μεγάλης Βρετανίας. Και όρισε ως εκκλησία του Τάγματος το παρεκκλήσι του Ουίνδσορ, αφιερωμένο στον Αγιο Γεώργιο, πολιούχο της Αγγλίας. Το παρεκκλήσι στην συνέχεια ανακατασκευάστηκε πλήρως και απέκτησε τον σημερινό του ρυθμό μεταξύ 1475 και 1528. Εκεί φυλάσσεται το σπαθί του Εδουάρδου του Γ μήκους 2,03 μέτρων. Οι ιππότες αυτοί συνεχίζουν και σήμερα να πηγαίνουν στην ετήσια τελετή στο παρεκκλήσι υπέρ του τάγματος τους, σε μεγάλη πομπή φορώντας τις βαριές βελούδινες μπλέ κάπες και τα μαύρα βελούδινα καπέλα τους. Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, κουμπάρος στο γάμο του αδελφού του Χάρι, είναι ο χιλιοστός ιππότης του τάγματος.

Στο παρεκκλήσι έχουν τελεστεί 15 γάμοι, μια παράδοση που εγκαινίασε ο Εδουάρδος Ζ με τον γάμο του με την πριγκίπισσα Αλεξάνδρα της Δανίας, το 1863. Ο Χάρι βαπτίστηκε εκεί το 1984 και το 1997, ο Ουίλιαμ έλαβε το χρίσμα σύμφωνα με την παράδοση της Αγγλικανικής Εκκλησίας. Ο πατέρας τους, ο πρίγκιπας Κάρολος, πήγε στο παρεκκλήσια απλά για να πάρει ευχή, παρουσία της βασίλισσας, μετά τον πολιτικό του γάμο με τη Καμίλα το 2005, καθώς και οι δύο τους ήταν διαζευγμένοι.

Ενας ακόμα γάμος θα τελεστεί φέτος στο παρεκκλήσι: Αυτός της πριγκίπισσας Ευγενίας του Γιόρκ, εξαδέλφης του Χάρι, με τον Τζάκ Μπρούκσμπανκ τον Οκτώβριο.

Ο προηγούμενος γάμος τελέστηκε πρίν απο 10 χρόνια. Ο μεγαλύτερος εγγονός της βασίλισσας, ο Πίτερ Φίλιπς, παντρεύτηκε την Καναδή Οτομ Κέλι. Οι νιόπαντροι είχαν πουλήσει τις φωτογραφίες του γάμου τους σε ένα περιοδικό, κάτι που δυσαρέστησε ιδιαίτερα την βασίλισσα. Στο παρεκκλήσι , χωριτικότητας 800 ατόμων, κηδεύτηκε η βασιλομήτωρ Ελισάβετ το 2002, όπου και τάφηκε, δίπλα στον συζυγό της βασιλιά Γεώργιο ΣΤ.

Το παρεκκλήσι είναι χώρος προσευχής για την βασίλισσα όταν μένει στον πύργο του Ουίνδσορ, μια απο τις 3 επίσημες κατοικίες της, ενώ μεταξύ άλλων εκεί τελείται η λειτουργία του Πάσχα στην οποία παρίσταται η βασιλική οικογένεια κάθε χρόνο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ