Το τραγικό τέλος του Αλέξανδρου Ωνάση -Το δυστύχημα μυστήριο... [βίντεο] - iefimerida.gr

Το τραγικό τέλος του Αλέξανδρου Ωνάση -Το δυστύχημα μυστήριο... [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Αλέξανδρος Ωνάσης τραυματίστηκε θανάσιμα όταν το μικρό αεροπλάνο Πιάτζιο που πιλοτάριζε κατέπεσε στο Ελληνικό. Το μυστήριο για τα αίτια της πτώσης παραμένει...

Είχε γεννηθεί στις 30 Απριλίου του 1948. Σήμερα θα ήταν 70 ετών. Εφυγε σε ηλικία μόλις 25 ετών. Και ακόμα και σήμερα διατηρούνται αμφιβολίες για το κατά πόσον το δυστύχημα ήταν τόσο αθώο. Αν και ποτέ δεν προέκυψε κάποιο στοιχείο που να αποδεικνύει οτι η πτώση του αεροσκάφους ήταν εγκληματική ενέργεια. Πάντως το ανθρώπινο λάθος, ο πατέρας του Αλέξανδρου, ο μυθικός Αριστοτέλης Ωνάσης δεν το πίστεψε ποτέ. Γι αυτό και επικήρυξε τους δολοφόνους οπως έλεγε του γιού του, με 1 εκατομμύριο δολλάρια. Η επικήρυξη ισχύει μέχρι σήμερα..

Ο Αλέξανδρος Ωνάσης γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη στις 30 Απριλίου του 1948. Η μητέρα του ήταν η κόρη του εφοπλιστή Λιβανού, η Τίνα, η πρώτη σύζυγος του Αριστοτέλη Ωνάση. Ο Αλέξανδρος τα είχε όλα. Πέρασε ξέγνιαστα παιδικά χρόνια, αν και η σχέση του με τον πολυάσχολο πατέρα του δεν ήταν πάντα καλές. Με την αδελφή του Χριστίνα ήταν πολύ κοντά. Αγαπούσε πολύ και την μητέρα του γι αυτό και δεν είδε ποτέ με καλό μάτι τον γάμο του πατέρα του με την Τζάκι Κένεντι. Πάθος του ήταν τα ακριβά, σπόρ αυτοκίνητα και τα αεροπλάνα. Και η κατά 11 χρόνια μεγαλυτερή του Φιόνα Κάμπελ- Τίσεν, μοντέλο απο τη Νέα Ζηλανδία και κοσμική περσόνα. Ο πατέρας του δεν ενέκρινε ποτέ αυτή την σχέση.. Ο Αρίστος έπαιρνε συχνά τον Αλέξανδρο μαζί του στην δουλειά για να τον ψήσει απο νωρίς στις επιχειρήσεις. Στις αρχές της δεκαετίας του 70, ο Αλέξανδρος Ωνάσης ήταν Γενικός Διευθυντής της Ολυμπιακής Αεροπορίας.

Η μοιραία μέρα για τον Αλέξανδρο Ωνάση ήταν η Δευτέρα 11 Ιανουαρίου του 1973. Το αεροπλάνο που πιλοτάριζε ενα αμφίβιο «Πιάτζιο 136» κατέπεσε στο Ελληνικό λίγα δευτερόλεπτα μετά την απογείωσή του. Ο Αλέξανδρος τραυματίστηκε βαριά και οι δυο συνεπιβάτες του ελαφρύτερα. Διακομίστηκε στο ΚΑΤ αλλά ήταν ήδη αργά. Κατέληξε.. Ηταν μόλις 25 ετών.

Ο Αριστοτέλης Ωνάσης όταν έμαθε το νέο κατέρρευσε. Από την πρώτη στιγμή υποστήριξε οτι ο γιός του ήταν θύμα εγκληματικής ενέργειας. Υποψιαζόταν τους Νιάρχους, την χούντα, την CIA, του πάντες. Το πόρισμα του δυστυχήματος επιβεβαίωσε εν μέρει τις υποψίες του. Κάποιος είχε βάλει λάθος το πηδάλιο κλήσεως, με αποτέλεσμα το αεροσκάφος να μην υπακούει στις εντολές του πιλότου. Ο Ωνάσης επικήρυξε τους δολοφόνους του γιού του αλλά στοιχεία δεν βρέθηκαν ποτέ. Οι μηχανικοί της Ολυμπιακής Αεροπορίας αθωώθηκαν με απόφαση του τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών. Ο Αλέξανδρος Ωνάσης κηδεύτηκε στον Σκορπιό. Δυο χρόνια μετά τον ακολούθησε και ο πατέρας του Αριστοτέλης που δεν συνήλθε ποτέ απο τον θάνατό του...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ