Βίντεο: Μεγάλο ρίσκο για τον Ερντογάν ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο - iefimerida.gr

Βίντεο: Μεγάλο ρίσκο για τον Ερντογάν ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μεγάλο ρίσκο θα είναι για τον Ερντογάν ένα θερμό επεισόδιο με την Ελλάδα στην διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, εκτιμά ο Κωνσταντίνος Φίλης, διευθυντής ερευνών στο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων, αναλύοντας την απόφαση του Τούρκου προέδρου να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές.

Τόσο επιχειρησιακά όσο και πολιτικά. Αυτό δεν σημαίνει φυσικά οτι δεν υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος, προσθέτει, όπως υπάρχει όλα αυτά τα τελευταία χρόνια που η Τουρκία έχει αναβαθμίσει τις διεκδικήσεις της στο Αιγαίο, ενώ είναι δεδομένο οτι θα πρέπει να περιμένουμε υψηλούς τόνους στην ρητορική της Αγκυρας σε σχέση με την Ελλάδα σε όλη την διάρκεια της καμπάνια των 66 ημερών.. Ο Κωνσταντίνος Φίλης σημειώνει ακόμα οτι δεν υπάρχει ισχυρός αντίπαλος του Ερντογάν και οι εκτιμήσεις τον δίνουν νικητή των εκλογών- μένει να δούμε όμως αν θα καταφέρει να εκλεγεί απο τον πρώτο γύρο- αφού το Κουρδικό κόμμα που το 2015 είχε λάβει υψηλό ποσοστό τώρα είναι αποδεκατισμένο και η ηγεσία του βρίσκεται στην φυλακή, η δε Ακσενέρ που έφυγε απο το κόμμα του Μπαχτσελί και συζητά με τον Κεμαλιστές έχει μόλις ξεκινήσει να οργανώνει το κόμμα της. Ο Ερντογάν αιφνιδίασε τους αντιπάλους του σημειώνει ο Κων. Φίλης και φρόντισε να πάει σε εκλογές πρίν του παρουσιαστούν απρόοπτα που θα τον έφερναν σε δύσκολη θέση. Η οικονομία αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα, η τουρκική λίρα έχει υποτιμηθεί 10% και έχει αυξηθεί το κόστος ζωής των τούρκων και ο τούρκος Πρόεδρος φοβόταν μήπως η οικονομία σκάσει στα χέρια του. Γι αυτό πήγε σε πρόωρες εκλογές.. Σύν το γεγονός βέβαια οτι η επιχείρηση στο Αφρίν της Συρίας είναι μιά κίνηση υψηλού κινδύνου για τον Ταγίπ Ερντογάν, αφού λόγω της πολυπλοκότητας της κατάστασης και των πολλών μετώπων δεν μπορεί να ελέγξει την κατάσταση και ανά πάσα στιγμή μπορεί να υπάρξει δυσάρεστη γι αυτόν εξέλιξη στο μέτωπο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ