Βίντεο: Η Γαλλία απέκτησε έναν ήρωα -Πήρε τη θέση ομήρου, έπεσε νεκρός από τα πυρά του τζιχαντιστή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αρνό Μπελτράμ. Είναι ο αστυνομικός που στη διάρκεια της ομηρίας στην πόλη Τρεμπ, την περασμένη Παρασκευή, προσφέρθηκε να ανταλλαγεί με μια γυναίκα που ο τρομοκράτης χρησιμοποιούσε ως ανθρώπινη ασπίδα. Λίγο πριν από την έφοδο των ειδικών δυνάμεων έπεσε νεκρός από τις σφαίρες του τρομοκράτη.

Στο νοσοκομείο, λίγο πριν ξεψυχήσει, τον ευλόγησε ο ιερέας που θα τελούσε τον γάμο του με την αγαπημένη του Μαριέλ... Η Γαλλία τον τιμά ως ήρωα και ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ανήγγειλε ότι η χώρα του θα αποτίσει εθνικό φόρο τιμής στον άνθρωπο για τον οποίο, όπως είπε η μητέρα του, «η υπεράσπιση της πατρίδας και η υπεράσπιση των συνανθρώπων του αποτελούσαν τον λόγο της ύπαρξής του».

Στην εκκλησία της πόλης Τρεμπ εκατοντάδες άνθρωποι προσέρχονται και αφήνουν λουλούδια για να τιμήσουν τη μνήμη του. Το ίδιο και στη μονάδα του, ενώ στο Τwitter γεννήθηκε το hashtag #TousGendarmes («Είμαστε όλοι χωροφύλακες»).

«Εσωσε ζωές, τίμησε τους συναδέλφους του και την πατρίδα του», δήλωσε ο πρόεδρος Μακρόν. «Η Γαλλία δεν θα ξεχάσει ποτέ τον ηρωισμό του, τη γενναιότητά του, τη θυσία του», έγραψε ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ στο Twitter.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ τζιχαντιστής όμηροι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ