Γιατί ένα γεράκι «δουλεύει» στο Wimbledon - iefimerida.gr

Γιατί ένα γεράκι «δουλεύει» στο Wimbledon

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πιάνει δουλειά από νωρίς το πρωί κάθε ημέρα και χωρίς τη βοήθειά του, το Wimbledon θα αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα. Είναι ο Ρούφους, το γεράκι που «εργάζεται» για το τουρνουά.

Τις δύο εβδομάδες που κρατά η δράση στο Wimbledon, το γεράκι ξεκινά την «περιπολία» του από τις 5 το πρωί, με αποστολή να διώχνει τα περιστέρια. Και ξέρει καλά τι πρέπει να κάνει, καθώς είναι σε αυτή την... υπηρεσία τα τελευταία 10 χρόνια.

«Δεν θα μπορούσαμε να το κάνουμε αυτό με οποιοδήποτε πουλί. Είναι τόσο ήρεμος, χαλαρός», δήλωσε στο AFP η εκπαιδεύτριά του, Ιμότζεν Ντέιβις.

«Ξεκινάμε από τις 5 το πρωί. Διώχνουμε τα περιστέρια, αν υπάρχουν τριγύρω και ετοιμαζόμαστε για τα ματς της ημέρες. Αλλά είμαστε εδώ όλο τον χρόνο, όταν γίνεται η περισσότεροι δουλειά. Τα κορτ φυτεύονται ξανά και τα περιστέρια νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν... πικ νικ. Ερχονται ολόκληρα σμήνη και τρώνε τους σπόρους. Οπότε είμαστε εδώ για να δείξουμε ότι αυτή η περιοχή ανήκει στον Ρούφους και δεν πρέπει να αισθάνονται ασφαλή εδώ», συμπλήρωσε.

Μάλιστα, επισημαίνοντας τη σπουδαιότητα της αποστολής του γερακιού, σημείωσε ότι το τουρνουά θα καταστρεφόταν αν τα περιστέρια ήταν ελεύθερα να κάνουν τις βόλτες τους στα κορτ, διακόπτοντας το παιχνίδι και ενοχλώντας τους θεατές.

Δεν έχει αποφύγει τις περιπέτειες πάντως, αλλά όχι με τα περιστέρια. Το 2012 κάποιος τον έκλεψε, αλλά ο δράστης- που δεν συνελήφθη ποτέ- άλλαξε γνώμη και απελευθέρωσε το γεράκι δύο ημέρες αργότερα.

Βίντεο: Wimbledon 2017

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ wimbledon γεράκι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ