Tο πρώτο επανδρωμένο ρομπότ ύψους 4μ. - iefimerida.gr

Tο πρώτο επανδρωμένο ρομπότ ύψους 4μ.

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι θηριώδες και... τρομάζει.

Το όνομα του «Method-2».

Η νοτιοκορεάτικη εταιρεία «Hankook Mirae Technology» κατάφερε να κατασκευάσει ένα πρωτότυπο επανδρωμένο ρομπότ, το οποίο διαθέτει δύο μεταλλικούς βραχίονες που ζυγίζουν περίπου 130 κιλά έκαστος, ενώ το ύψος του φτάνει τα 4μ και το συνολικό του βάρος τους 1.3 τόνους.

Η εταιρεία έχει δαπανήσει από το 2014, οπότε και ξεκίνησε η ανάπτυξη του ρομπότ, περίπου 190 εκ. ευρώ, ενώ στην ομάδα σχεδιασμού συμμετείχε και ο Βιτάλι Μπουλγκάροφ, ο οποίος είχε σχεδιάσει τον Ρόμποκοπ και τα ρομπότ από την ταινία «ο Εξολοθρευτής».

«Το Method-2 είναι το πρώτο επανδρωμένο δίποδο ρομπότ στον κόσμο και είναι κατασκευασμένο ώστε να λειτουργεί σε ακραίες και επικίνδυνες συνθήκες και περιοχές όπου οι άνθρωποι δεν μπορούν να πάνε χωρίς προστασία», δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας Γιανγκ Ζιν-Ξο.

Τι θα μπορεί να κάνει; Να μεταφέρει μεγάλα και βαριά αντικείμενα, αλλά και να χρησιμοποιηθεί σε στρατιωτικές ασκήσεις και επιχειρήσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ρομπότ επανδρωμένο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ