Πρώτη παράδοση δέματος της Amazon με drone - iefimerida.gr

Πρώτη παράδοση δέματος της Amazon με drone

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η «Amazon» πραγματοποίησε στη Μεγάλη Βρετανία την πρώτη παράδοση δέματος με drone.

Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, το εν λόγω δέμα έφτασε στον προορισμό του στο Κέμπριτζ, 13 λεπτά μετά την παραγγελία του και παραδόθηκε στον παραλήπτη.

Στο βίντεο φαίνεται πως ολοκληρώθηκε η παραγγελία και η παράδοση, με ένα ηλεκτροκίνητο drone που πετούσε σε ύψος μέχρι 122 μέτρων. Η ιστορική για την Amazon αποστολή έγινε στις 7 Δεκεμβρίου.

Με το που φορτωθούν το πακέτο, τα drones πηγαίνουν μέσω αυτοματοποιημένης διαδικασίας στον χώρο εκτόξευσης. Από εκεί απογειώνονται και πετούν αυτόνομα, φτάνοντας στον προορισμό τους μέσω GPS. Είναι ικανά να μεταφέρουν δέματα μέχρι και 2,7 κιλών. Σκοπός της συγκεκριμένης υπηρεσίας (Amazon Air) είναι όλες οι παραγγελίες που γίνονται μέσω αυτής να παραδίδονται εντός 30 λεπτών.

Αναφορικά με τους προβληματισμούς περί ασφαλείας και των καιρικών συνθηκών, η «Amazon» διαβεβαιώνει πως προτεραιότητά της είναι η ασφάλεια, και ότι επί της παρούσης έχει άδεια λειτουργίας κατά τις ώρες της ημέρας, όταν υπάρχουν χαμηλής έντασης άνεμοι και καλή ορατότητα, αλλά όχι με βροχή, χιόνι ή συνθήκες παγετού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Amazon δέμα drone
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ