Το project για τον νέο Αστέρα Βουλιαγμένης - iefimerida.gr

Το project για τον νέο Αστέρα Βουλιαγμένης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον Απρίλιο του 2018 θα έχει ολοκληρωθεί το φιλόδοξο project για την επαναλειτουργία του αναβαθμισμένου συγκροτήματος του Αστέρα Βουλιαγμένης, που δρομολογεί το τουρκο-αραβικό σχήμα των νέων επενδυτών.

Το κόστος της επένδυσης θα ξεπεράσει τα 600 εκατ. ευρώ όπως είπαν σε συνέντευξη τύπου κατά την οποία παρουσίασαν στο σχέδιο ανάπτυξης, οι επικεφαλής του αραβοτουρκικού επενδυτικού σχήματος AGC που έχει αποκτήσει την έκταση έναντι τιμήματος 400 εκατ. ευρώ.

Το master plan προβλέπει μέγιστη κάλυψη 10%, προστατευόμενες ζώνες 217 στρεμμάτων, μέγιστη επιφάνεια δόμησης 56.500 τ.μ., τουριστικές χρήσεις κατ’ ελάχιστον 41.500 τ.μ. (73,5% της επιφάνειας δόμησης) και οικιστική χρήση έως 15.000 τ.μ.

Το έργο περιλαμβάνει αλλαγές σε έξι σημεία και ειδικότερα:

  1. Στο ξενοδοχείο Ναυσικά για το οποίο προβλέπεται πλήρης ανακαίνιση όλων των χώρων με στόχο τελικά να περιλαμβάνει 132 δωμάτια. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται 22 σουίτες, χώροι εστιάσης, λόμπι κ.α.
  2. Στο ξενοδοχείο Αρίων, για το οποίο επίσης προβλέπεται πλήρης ανακαίνιση με 102 δωμάτια, συμπεριλαμβανομένων και 20 σουιτών, η επιφάνεια των οποίων θα φτάνει έως 450 τ.μ., συνεδριακό κέντρο, κέντρο ευεξίας κτλ.
  3. Δεκατρείς συνολικά κατοικίες που θα ανεγερθούν μετά την κατεδάφιση των εγκαταστάσεων του πρώην ξενοδοχείου Αφροδίτη
  4. Το πάρκο της χερσονήσου με χώρους πρασίνου, ανοιχτούς για το κοινό. Πρόθεση των επενδυτών είναι να λειτουργεί ο ευρύτερος χώρος της χερσονήσου ως πάρκο ελεύθερο για το κοινό.
  5. Τη μαρίνα του Αστέρα με νέες εγκαταστάσεις, γιοτ club κτλ
  6. Την παραλία του Αστέρα

«Στόχος μας είναι να τοποθετήσουμε τον Αστέρα ως έναν πολυτελή, υψηλών προδιαγραφών, προορισμό για τουρίστες από την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή κι όλο τον κόσμο» σημειώσαν χαρακτηριστικά οι εκπρόσωποι των επενδυτών, προσθέτοντας ότι το έργο είναι ορόσημο και για την ίδια την ελληνική οικονομία με το σκεπτικό ότι πρόκειται για μια μεγάλη ξένη επένδυση με νέα κεφάλαια που μπαίνουν και παραμένουν στη χώρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αστέρας Βουλιαγμένης project επενδυτές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ