Ο Γκουαρντιόλα πάνω σε σκάφος που σώζει πρόσφυγες - iefimerida.gr

Ο Γκουαρντιόλα πάνω σε σκάφος που σώζει πρόσφυγες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Ξέρω μία ομάδα, που παίζει έναν τελικό κάθε ημέρα». Με αυτές τις λέξεις του Πεπ Γκουαρντιόλα ξεκινά το βίντεο με πρωταγωνιστή τον προπονητή της Μάντσεστερ Σίτι.

Παρότι όμως μιλά «ποδοσφαιρικά», η ομάδα στην οποία αναφέρεται και τη χαρακτηρίζει την πιο θαρραλέα στον κόσμο, δεν δίνει τους αγώνες της στα γήπεδα, αλλά στα νερά της θάλασσας, προσπαθώντας να σώσει πρόσφυγες.

Πρόκειται για την Proactiva Open Arms, μία μη κυβερνητική οργάνωση, στο πλευρό της οποίας τάχθηκε ο Γκουαρντιόλα, πρωταγωνιστώντας στο βίντεο με σκοπό την προώθηση του έργου της.

Σε αυτό, ο Καταλανός τεχνικός είναι πάνω σε ένα από τα πλεούμενα που είναι στην υπηρεσία διάσωσης των προσφύγων, δίπλα στον ιδρυτή της ΜΚΟ.

«Ξέρω μία ομάδα που δεν αφήνει κανέναν παίκτη στον πάγκο. Μία ομάδα για την οποία το ημίχρονο είναι χαμένα λεπτά. Τα έχουν δώσει όλα από την πρώτη ημέρα που φόρεσαν τη φανέλα. Μία ομάδα που ξέρει πώς είναι η ήττα, που έχει βιώσει ημέρες στις οποίες οι συνθήκες ξεπερνούν τη θέληση. Παρόλα αυτά, η λέξη απόσυρση δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό της.

Μία ομάδα που κάθε ημέρα μένει χαραγμένη στο μυαλό της για πάντα. Που ξεκίνησε χωρίς υποστηρικτές και αναπληρωματικούς. Ξέρω μία ομάδα, την πιο θαρραλέα ομάδα στον κόσμο», ακούγεται να λέει ο Γκουαρντιόλα στο βίντεο.

Η καταλανική οργάνωση ιδρύθηκε πριν από έναν χρόνο από επαγγελματίες, στελέχη ομάδων διάσωσης και εργάζεται εθελοντικά στα ανοιχτά των ελληνικών ακτών με στόχο να σώσει πρόσφυγες που επιχειρούν το πέρασμα από την Τουρκία. Το καλοκαίρι η Proactiva Open Arms διεύρυνε τη δράση της και διεξάγει επιχειρήσεις και στην κεντρική Μεσόγειο. Σε διάστημα τεσσάρων μηνών τα μέλη της έχουν διασώσει 15.000 ανθρώπους σε αυτήν την περιοχή, σύμφωνα με την ΜΚΟ.

Η ΜΚΟ δέχθηκε ήδη τον Αύγουστο μια δωρεά από τον πρώην ποδοσφαιριστή της Μπαρτσελόνα Τσάβι Ερνάντεθ, ένα κότερο μήκους 9 μέτρων προκειμένου να δημοπρατηθεί και τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν να βοηθήσουν την εκτέλεση αποστολών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Πεπ Γκουαρντιόλα πρόσφυγες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ