Με μεγαλοπρέπεια γιόρτασε τη 14η Ιουλίου η Γαλλία - iefimerida.gr

Με μεγαλοπρέπεια γιόρτασε τη 14η Ιουλίου η Γαλλία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρόκειται για μια ημερομηνία-ορόσημο όχι μόνο για τη Γαλλία, αλλά και για ολόκληρο τον Δυτικό κόσμο.

Τιμώντας ταυτόχρονα την κατάληψη της Βαστίλλης της 14ης Ιουλίου 1789 και την Εορτή της Ομοσπονδίας της 14ης Ιουλίου 1790, θεμέλιο της εθνικής ενότητας, η γαλλική εθνική εορτή εορτάζεται εδώ και 138 έτη με την παραδοσιακή στρατιωτική παρέλαση μπροστά στον Αρχηγό του Κράτους, το πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας.

Χθες, η επέτειος της Γαλλικής Επανάστασης εορτάστηκε με μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα. Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ αναφέρθηκε στο νέο κράτος, που γέννησε η γαλλική Επανάσταση, στο επίκεντρο του οποίου βρέθηκε η ελευθερία, η δημοκρατία, η ισοπολιτεία, τα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Δεν θέλω ο γαλλικός λαός να έχει αμφιβολίες, σχετικά με τα μέτρα που έχουν ληφθεί. Επί του παρόντος, 30.000 αστυνομικοί και στρατιωτικοί έχουν επιφορτιστεί με την ευθύνη να φυλάσσουν τους τα τουριστικά αξιοθέατα. Και αυτό δεν θα αλλάξει» τόνισε ο Φρανσουά Ολάντ.

«Παρών» στους εορτασμούς ήταν και ο πρωθυπουργός της χώρας Μανουέλ Βαλς ο οποίος τόνισε ότι «η 14η Ιουλίου είναι μία ημέρα που κρατάει το έθνος ενωμένο».

Ιδιαίτερη μνεία δόθηκε φέτος στις Γαλλικές Ειδικές Δυνάμεις της Αστυνομίας (RAID) και της Χωροφυλακής (GIGN) αφού η ύπαρξη τους αποδείχθηκε καθοριστική καθ' όλη τη διάρκεια αντιμετώπισης των τρομοκρατικών ενεργειών σε βάρος της Γαλλίας από Ισλαμιστές τρομοκράτες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ