Βίντεο-σοκ: Αστυνομικοί στις ΗΠΑ πυροβολούν στο κεφάλι άοπλο που τους καλεί σε βοήθεια - iefimerida.gr

Βίντεο-σοκ: Αστυνομικοί στις ΗΠΑ πυροβολούν στο κεφάλι άοπλο που τους καλεί σε βοήθεια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Γουόλτερ Γουίλιαμ Ντε Λεόν νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, μετά τον πυροβολισμό που δέχθηκε την περασμένη Παρασκευή από αστυνομικούς στο Λος Αντζελες, όταν τους κάλεσε σε βοήθεια ανεμίζοντας μια πετσέτα.

Οι αστυνομικοί πίστεψαν λανθασμένα ότι ο 48χρονος πατέρας δύο παιδιών κρατούσε όπλο όταν τους κουνούσε την πετσέτα και τον διέταξαν να πετάξει το όπλο -που δεν είχε. Αποτέλεσμα ήταν να τον πυροβολήσουν τέσσερις φορές, εκ των οποίων η μια στο κεφάλι.

Ενας μοτοσικλετιστής που περνούσε από την περιοχή κατέγραψε τα πρώτα λεπτά μετά τον πυροβολισμό, με τον Ντε Λεόν να κείτεται στο έδαφος και το αίμα να αναβλύζει από το κεφάλι του. Μάλιστα, διακρίνονται οι αστυνομικοί οι οποίοι τον τραυμάτισαν, παρά την άσχημη κατάσταση του Ντε Λεόν, να τον γυρίζουν μπρούμυτα και να του περνούν χειροπέδες.

Ο διοικητής του LAPD δήλωσε για το περιστατικό πως οι αστυνομικοί ακολούθησαν την προβλεπόμενη διαδικασία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ