Σκωτσέζος πάει στην Κάλυμνο, κάνει αναρρίχηση και τρώει τα μούτρα του - iefimerida.gr

Σκωτσέζος πάει στην Κάλυμνο, κάνει αναρρίχηση και τρώει τα μούτρα του

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Κάλυμνος είναι γνωστή για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και κυρίως για την αναρρίχηση, χάρη στην οποία αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους παγκοσμίως προορισμούς.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένα διάσημο ζευγάρι Ιταλών αναρριχητών επισκέφτηκαν το νησί και είδαν τις τεράστιες δυνατότητες του νησιού σε ό,τι αφορά την αναρρίχηση. Το ζευγάρι επισκέφτηκε ξανά το νησί και στη δεκαετία του ‘90 βοήθησε ώστε να οργανωθούν και να ανοιχθούν διαδρομές κυρίως στη βόρεια πλευρά του νησιού. Ετσι, από το 1997, η επίσκεψη αναρριχητών στο νησί είναι μεγάλη. Στις διαδρομές έχουν δοθεί ονόματα από την Ελληνική Μυθολογία (Οδύσσεια, Μούσες). Η ποικιλία των περίπου 550 διαδρομών, προσφέρει άπειρες δυνατότητες αθλητικής αναρρίχησης με μοναδικές τεχνικές κινήσεις για υψηλές συγκινήσεις και πρωτόγνωρες εμπειρίες.

Πριν από λίγες ημέρες, ένας αναρριχητής από τη Σκωτία, ο Calum McBain επιχείρησε να ανέβει μία από τις 500 αυτές διαδρομές. Ομως, είχε μια αρκετά... άτσαλη πτώση, από την οποία ευτυχώς τραυματίστηκε ελαφρά, αλλά το βίντεο με αυτόν να πέφτει έγινε viral.

Για αυτό φρόντισε ο καλός του φίλος και συνταξιδιώτης του Kieran Duncan ο οποίος βιντεοσκόπησε καρέ-καρέ την πτώση.

Στο βίντεο ο McBain διακρίνεται να χτυπά τους βράχους με το κεφάλι, τα πόδια του να κρέμονται ανάποδα και μετά να κάνει στροφή και να χτυπά ξανά στον τοίχο.

Τελικά, αργότερα, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε πως έσπασε τον ανίχειρά του, ενώ χτύπησε και λίγο στα πλευρά του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ