Κολομβία: Κάτω από τόνους λάσπης θάφτηκαν οι Άνδεις -Βγάζουν συνεχώς νεκρούς - iefimerida.gr

Κολομβία: Κάτω από τόνους λάσπης θάφτηκαν οι Άνδεις -Βγάζουν συνεχώς νεκρούς

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τουλάχιστον 52 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι αγνοούνται έπειτα από κατολίσθηση που σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας στο Σάλγκαρ στην περιοχή των Άνδεων, στη βορειοδυτική Κολομβία, εξαιτίας της καταρρακτώδους βροχής και της υπερχείλισης ενός ποταμού.

Λόγω των έντονων βροχοπτώσεων, ένας ποταμός υπερχείλισε με αποτέλεσμα τόνοι λάσπης και νερού να κατακλύσουν το Σάλγκαρ, στην επαρχία Αντιοκία.

Φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την Πολεμική Αεροπορία της Κολομβίας και εικόνες που προβλήθηκαν από τα τηλεοπτικά κανάλια δείχνουν καταστραμμένα σπίτια και δρόμους καλυμμένους από λάσπη και χαλάσματα. Διακρίνονται επίσης κάτοικοι να ψάχνουν απεγνωσμένα στα συντρίμμια για τυχόν εγκλωβισμένους.

Η Σάλγκαρ βρίσκεται σε μια ορεινή περιοχή, κοντά στις Κολομβιανές Ανδεις.

«Είναι φρικτό. Ακούγαμε βράχους να χτυπούν μεταξύ τους, το νερό μας παρέσυρε και αναγκαστήκαμε να σκαρφαλώσουμε στη στέγη του σπιτιού μας», είπε ένας κάτοικος που σώθηκε.

Νωρίτερα, οι αρχές είχαν ανακοινώσει ότι οι τραυματίες ανέρχονται σε 30 και ότι πέντε οικογένειες αγνοούνται.

Ο πρόεδρος της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος αναχώρησε για το Σάλγκαρ και ανακοίνωσε, με μήνυμά του στο Twitter, ότι η κυβέρνηση θα παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια στα θύματα. Στην περιοχή σπεύδει επίσης και ο πρώην πρόεδρος της χώρας, ο Άλβαρο Ουρίμπε, που σήμερα είναι γερουσιαστής και παραμένει ένας από τους δημοφιλέστερους πολιτικούς της Κολομβίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κολομβία λάσπη κατολίσθηση Άνδεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ