Drone βιντεοσκοπεί την αμερικανική βάση στην Ιαπωνία και ξεσηκώνει θύελλες - iefimerida.gr

Drone βιντεοσκοπεί την αμερικανική βάση στην Ιαπωνία και ξεσηκώνει θύελλες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το βίντεο τραβήχτηκε την περασμένη Τρίτη έπειτα από τη δημοσιοποίηση σχεδίων των ΗΠΑ να την επεκτείνουν. Το σχέδιο προκάλεσε την οργή των Ιαπώνων οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν στο σταδιο της Νάχα, πρωτεύουσας της Οκινάουα.

Οι διαδηλωτές αριθμούσαν περί τις 37.000.

Η Οκινάουα είναι το πέμπτο μεγαλύτερο νησί της Ιαπωνίας και βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας. Στην επικράτειά του υπάρχει -από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και μετά- μεγάλη αεροπορική βάση των ΗΠΑ, η παρουσία της οποίας προκαλεί ανά τακτά χρονικά διαστήματα έντονες αντιδράσεις στον τοπικό πληθυσμό.

Η Ουάσινγκτον έχει επανειλημμένα διαμηνύσει προς το Τόκιο ότι η συγκεκριμένη βάση αποτελεί εχέγγυο ασφαλείας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, ειδικά από τη στιγμή που το αμερικανικό ενδιαφέρον μετατοπίζεται σταδιακά από τη Μέση Ανατολή στην περιφέρεια Νότιας Ασίας - Ειρηνικού εξ αιτίας της ενίσχυσης της Κίνας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ