Αναψε η φλόγα στη μνήμη των στρατιωτών του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στην πόλη του ψύχους - iefimerida.gr

Αναψε η φλόγα στη μνήμη των στρατιωτών του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στην πόλη του ψύχους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο πλαίσιο των εορτασμών της 70ής επετείου της Μέρας της Νίκης των δυνάμεων της Σοβιετικής Ένωσης επί του ναζισμού, σε ειδική εκδήλωσε άναψε η αιώνια φλόγα στην πόλη Γιακούτσκ.

Το Γιακούτσκ (Яку́тск) είναι πόλη της Σιβηρίας και πρωτεύουσα της ρωσικής Δημοκρατίας των Σαχά, η οποία συνήθως αναφέρεται ως Γιακουτία και όπου επικρατούν πολικές θερμοκρασίες. Είναι επίσης το σημαντικότερο λιμάνι του πλωτού ποταμού Λένα. Σύμφωνα με την απογραφή του 2002, ο πληθυσμός του ανέρχεται σε 210.642 κατοίκους. Από τη Μόσχα απέχει σε ευθεία γραμμή 4.880 χιλιόμετρα.

Οι εκδηλώσεις στο Γιακούτσκ έγιναν για να τιμήσουν τους πεσόντες Ρώσους στρατιώτες στη μάχη κατά του ναζιστικού στρατού.

Υπενθυμίζεται ότι στις 9 Μαΐου εορτάζεται η επέτειος των 70 χρόνων της Μεγάλης Νίκης του Ρωσικού λαού στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, στη διάρκεια του οποίου η Ελλάδα έχει αγωνιστεί σκληρά κατά του φασισμού για τις ελευθερίες και δημοκρατικές αξίες του κόσμου μας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ