Μοναδικά τρισδιάστατα ντοκουμέντα από την Ξάνθη του προηγούμενου αιώνα - iefimerida.gr

Μοναδικά τρισδιάστατα ντοκουμέντα από την Ξάνθη του προηγούμενου αιώνα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Φωτογραφίες του προηγούμενου αιώνα από την Ελλάδα και συγκεκριμένα από την πόλη της Ξάνθης, ζωντανεύουν μέσα από την τεχνική του 2.5D, σε ένα ολιγόλεπτο βίντεο που συνδυάζει αυθεντική ορχηστρική μουσική, ηχητικά και οπτικά εφέ καθώς και ψηφιακές τρισδιάστατες μοντελοποιήσεις.

Το φωτογραφικό υλικό που χρησιμοποιήθηκε ανήκει στα μέλη των facebook groups: «Παλιές φωτογραφίες της Ξάνθης» και «Φωτογραφίες από την Μικρασιατική εκστρατεία και Καταστροφή» που όλα αυτά τα χρόνια συνεχίζουν σταθερά να τροφοδοτούν με τις αναμνήσεις, των ίδιων ή των προγόνων τους, αυτές τις ομάδες.

Οπως αναφέρει ένας εκ των δημιουργών του, ο Γιώργος Κράλλης, η «επιτέλους έπειτα από δουλειά 2 μηνών υλοποιήσαμε μια ιδέα που είχα [...]να συλλέξω κάποιες φωτογραφίες και να δημιουργήσω μια ιστορία προσπαθώντας να τις "ζωντανέψω". Το βίντεο λοιπόν με τίτλο "Ζωντανεύοντας τις αναμνήσεις" και με την συνεργασία 2 ακόμα ταλαντούχων μελών του group είναι πραγματικότητα.

Ελπίζουμε να το ευχαριστηθείτε, όσο ευχαριστηθήκαμε εμείς την δημιουργία του. Σε αυτό το βίντεο μπορείτε να αισθάνεστε όλοι δημιουργοί μιας και με όλων μας το φωτογραφικό υλικό μπορέσαμε και το πραγματοποιήσαμε».

Το βίντεο ανέβηκε στο YouTube από τον Γιώργος Κράλλης και όπως ο ίδιος αναφέρει στο YouTube, συνδημιουργοί είναι οι Δήμος Σταμούλης και Κώστας Ακπαρίδης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ξάνθη αναμνήσεις φωτογραφίες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ