Παράδειγμα προς μίμηση ή προς αποφυγή; -Πως οι ενέργειες ενός γονέα επηρεάζουν το παιδί του - iefimerida.gr

Παράδειγμα προς μίμηση ή προς αποφυγή; -Πως οι ενέργειες ενός γονέα επηρεάζουν το παιδί του

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρότυπο κάθε παιδιού νεαρής ηλικίας είναι ο γονιός του. Επειδή όμως η διαμόρφωση του χαρακτήρα και της προσωπικότητας κάθε ανθρώπου αρχίζει από τα πρώτα χρόνια της ζωής του, είναι... εφιαλτικό τα πρώτα πρότυπα κάθε παιδιού να είναι αρνητικά. Ενα πολύ ιδιαίτερο βίντεο που διαρκεί μόλις ένα λεπτό, κάνει απόλυτα σαφή το τρόπο με τον οποίο επηρεάζονται τα παιδιά από τους γονείς τους και ταυτόχρονα περνάει μήνυμα σε κάθε γονιό να μεγαλώνει το παιδί του με μεγαλύτερη σύνεση και υπευθυνότητα.

Αν ένα μικρό παιδί δει το γονιό του να πετάει σκουπίδια στο δρόμο, να καπνίζει σε δημόσιους χώρους και να πετά κάτω το τσιγάρο, να βρίζει τους άλλους οδηγούς ή να τσακώνεται με τα άλλα μέλη της οικογένειας, τότε το πιο πιθανό είναι ότι θα οικειοποιηθεί τέτοιου είδους συμπεριφορές. Ετσι ακριβώς γίνεται και στο βίντεο, όπου κάθε παιδί ακολουθά πιστά κάθε ενέργεια του γονιού του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ