Ένα πλούσιο οδοιπορικό στη Χίο- Μεσαιωνικά χωριά, αρχοντικά με περιβόλια και παραλίες με καταγάλανα νερά - iefimerida.gr

Ένα πλούσιο οδοιπορικό στη Χίο- Μεσαιωνικά χωριά, αρχοντικά με περιβόλια και παραλίες με καταγάλανα νερά

Οδοιπορικό στη Χίο
Φωτογραφία: Shuttertock
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΖΑΧΟΥ

Το νησί της μαστίχας, η Χίος, κρύβει πολλές ομορφιές, μυρωδάτες γεύσεις, γραφικά χωριά και παραλίες με τιρκουάζ νερά.

Η Χίος, το νησί με τα πλούσια αρώματα της μαστίχας και των μανταρινιών, ξεχωρίζει για τα γραφικά μεσαιωνικά της χωριά, τη φιλοξενία από τους ντόπιους, τη μοναδική γαστρονομία και τα καταγάλανα (αν και λίγο παγωμένα) νερά της.

Για να εξερευνήσετε το νησί του Βορείου Αιγαίου χρειάζεται να έχετε τουλάχιστον μία βδομάδα στη διάθεση σας, αλλά και τη διάθεση της εξερεύνησης. Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο νησί με αντιθέσεις, καθώς στη νότια πλευρά που βρίσκονται τα μαστιχοχώρια είναι πιο τουριστικά σε αντίθεση με το βορρά που έχει λιγότερο τουρισμό και το τοπίο είναι πιο άγριο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρατηρήστε τα μαστιχόδεντρα, περιπλανηθείτε στο (σχεδόν) εγκαταλελειμμένο μεσαιωνικό οικισμό στον Αναβατό, δοκιμάστε σούμα, το χιώτικο τσίπουρο που γίνεται από την απόσταξη σταφυλιών και σύκων, σε ένα από τα καφενεία των χωριών ακούγοντας ενδιαφέρουσες ιστορίες των ντόπιων από τα παλαιότερα χρόνια.

οδοιπορικό στη Χίο λιμάνι
Το λιμάνι της Χίου. Φώτο:Shuttertockοδοιπορικό στη Χίο Αναβατός
Αναβατός, το μεσαιωνικό χωριό που πια δεν κατοικείται. Φώτο:Shuttertock
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αξιοθέατα

Ανεμόμυλοιοδοιπορικό στη Χίο ανεμόμυλοι
Οι ανεμόμυλοι είναι από τα πιο χαρακτηριστικά σημεία του νησιού. Φώτο:Χριατίνα Ζάχου/iefimerida.gr

Οι ανεμόμυλοι, που βρίσκονται περίπου ένα χιλιόμετρα έξω από την πόλη του νησιού, στη περιοχή Ταμπάκικα, είναι σήμα κατατεθέν του γραφικού τόπου και από τα πιο ινσταγκραμικά σημεία. Υπάρχουν τέσσερις αποκαταστημένοι ανεμόμυλοι είναι πέτρινοι, διώροφοι και κάποιοι από αυτούς στη βάση τους είναι αποθήκες. Οι ανεμόμυλοι αποτελούν μνημείο μεγάλης ιστορικής και αισθητικής αξίας.

Κάστρο Χίου και Οθωμανικά Λουτρά

Στη βόρεια πλευρά του λιμανιού της Χίου βρίσκεται το Κάστρο όπου περιλαμβάνει κατοικημένη περιοχή, η οποία περικλείεται από πέτρινα τείχη προκει8μένου να προστατεύονται από τις ναυτικές επιθέσεις που λάμβαναν χώρα σε παλαιότερους (μακρινούς) αιώνες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
οδοιπορικό στη Χίο κάστρο
Κάστρο/ Φώτο:Shuttertstock

Μέσα στο Κάστρο της Χίου βρίσκονται και τα Οθωμανικά λουτρά, γνωστά ως χαμάμ, όπου μετά την ανάπλαση τους συγκαταλέγονται στα πιο εντυπωσιακά και ενδιαφέροντα αξιοθέατα του νησιού.

Μονή Αγίου Μηνά

Σε κοντινή απόσταση από το χωριό Νεοχώρι βρίσκεται η γυναικεία Μονή του Αγίου Μηνά, μια από τις σημαντικότερες της ιστορίας του νησιού και όχι μόνο. Ο λόγος είναι πως στη μονή διαπράχτηκε η σφαγή της Χίου, από τους Οθωμανούς, όπου ο εξαιρετικός ζωγράφος Ευγένιος Ντελακρουά εμπνεύστηκε τον πίνακα που αποτύπωνε το μοιραίο γεγονός και σημάδεψε την καλλιτεχνική του πορεία. Στη μονή πλέον ζούνε μόνο δύο μοναχές. Στο παρεκκλήσι φυλάγονται μέχρι σήμερα τα κόκαλα 3.00 ατόμων που σφάχτηκε στον τόπο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
οδοιπορικό Χίο μαστιχόδεντρο
Το «δάκρυ» από τη μαστίχα. Φώτο:Χριστίνα Ζάχου/ iefimerida

Μουσείο Μαστίχας

Στα Μαστιχοχώρια, στη νότια πλευρά της Χίου, βρίσκεται το μουσείο μαστίχας όπου καλλιεργείται ο σχίνος της ποικιλίας Pistacia lentiscus var. Chia, από τον οποίο παράγεται η μαστίχα. Σκοπός του μουσείου είναι να αναδείξει την παραγωγική ιστορία της καλλιέργειας και την επεξεργασίας της μαστίχας, την οποία εντάσσει στο πολιτιστικό τοπίο της Χίου

Τα πανέμορφα χωριά της Χίου

Μεστάοδοιπορικό Χίο Μεστά
Ένα μεσαιωνικό χωριό. Φώτο:Shuttertock
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα Μεστά είναι από τα ωραιότερα μεσαιωνικά χωριά που μόλις περπατήσεις στα σοκάκια ο επισκέπτεις θα νιώσει σαν ο χρόνος να γυρίζει πίσω. Τα πέτρινα σπίτια είναι χτισμένα με τέτοιο τρόπο σαν να είναι κάστρο, ενώ περπατώντας στα στενά οι καμάρες σχηματίζουν μικρά μπαλκόνια.

οδοιπορικό Χίο Μεστά
Περπατήστε στα στενά σοκάκια του χωριού. Φώτο:Χριστίνα Ζάχου/ iefimerida

Όπως λένε οι κάτοικοι παλαιότερα τα σπίτια επικοινωνούσαν μεταξύ τους πάνω από τις ταράτσες και ο λόγος είναι για να προστατεύονται από τους πειρατές. Το ίδιο γραφική είναι και η μικρή πλατεία του χωριού όπου μπορείτε να κάνετε μια στάση απολαμβάνοντας σουμάδα, το τοπικό ποτό, και παστελαριά -αποξηραμένα σύκα με σουσάμι, αμύγδαλα, κανέλα, γαρύφαλλο και μαστίχα.

Πυργί

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗοδοιπορικό στη Χίο Πυργί
Τα παραδοσιακά «ξυστά» σπίτια στο χωριό Πυργί. Φώτο:Χριστίνα Ζάχου/ iefimerida

Σε κάθε γωνιά του πιο γνωστού χωριού της Χίου θα θελήσετε να βγάλετε φωτογραφία λόγω ότι όλα τα σπίτια είναι ντυμένα με τα «ξυστά» την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του τόπου. Οι δρόμοι στο Πυργί, το μεγαλύτερο χωριό της νότιας Χίου, είναι στενοί και τα σπίτια διώροφα ή τριώροφα. Μάλιστα, στα περισσότερα κρέμονται οι ρέστες -τα τοπικά άνυδρα ντοματάκια.

οδοιπορικό στη Χίο Πυργί ρέστες
Στα μπαλκόνια των σπιτιών κρέμονται οι ρέστες. Φώτο:Χριστίνα Ζάχου/iefimerida
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
οδοιπορικό στη Χίο Πυργί
Ο βυζαντινός ναός των Αγίων Αποστόλων. Φώτο: Χριστίνα Ζάχου/iefimerida

Στο Πυργί, εκτός από τις βόλτες μέσα στα στενά σοκάκια, αξίζει να δείτε τον βυζαντινό ιερό ναό των Αγίων Αποστόλων που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία.

Βολισσός

Η Βολισσός είναι το μεγαλύτερο χωριό της βορειοδυτικής Χίου και το τοπίο είναι εντελώς διαφορετικό από τα νότια χωριά, τα οποία είναι και πιο τουριστικά. Η Βολισσός είναι λίγο παραπάνω από μία ώρα από την πόλη και ο δρόμος είναι γεμάτος στροφές. Παρόλο αυτά, αν θέλετε να δείτε και την άλλη πλευρά του νησιού, την πιο απόμακρη και άγρια αξίζει να ανεβείτε στη Βολισσό και να παραμείνετε για να δείτε το μοναδικό ηλιοβασίλεμα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
οδοιπορικό στη Χίο Βολισσός
Η Βολισσός βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του νησιού. Φώτο:Shuttertock

Καρδάμυλα

Από τα μεγαλύτερα χωριά της βόρειας πλευράς της Χίου που κρατάει την παραδοσιακή του αρχιτεκτονική με τα στενά σοκάκια και τα πετρόχτιστα σπίτια. Λέγεται πως παλαιότερα αποτελούνταν από πολλούς οικισμούς, αλλά σταδιακά ενώθηκαν υπό τον φόβο των πειρατών. Στη μικρή πλατεία βρίσκεται ο Ναύτης των Καρδαμύλων, άγαλμα του γλύπτη Απάρτη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λαγκάδα

Το γραφικό ψαροχώρι Λαγκάδα είναι μικρό και πολύ όμορφο με τις πολύχρωμεςβαρκούλες να βρίσκονται μέσα στο λιμανάκι. Μάλιστα, την ημέρα που το επισκέφτηκα μέσα στο λιμανάκι έμπαινε ο κύριος Μάρκος όπου έφερνε την εκλεκτή ψαριά της ημέρας από τις διπλανές Οινούσσες που είχε πάει για ψάρεμα.

οδοιποριικό στη Χίο
Ο κύριος Μάρκος έφτασε στο λιμανάκι με την πλούσια ψαριά της ημέρας. Φώτο:Χριστίνα Ζάχου/iefimerida

Η Λαγκάδα είναι το μέρος που οι ντόπιοι πηγαίνουν για να απολαύσουν φρέσκο ψάρι και γαριδόπιτα σε παραδοσιακά ταβερνάκια δίπλα στη θάλασσα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κάμπος

Ο Κάμπος περιμένει τους επισκέπτες ξελογιάζοντας τους με τα πλούσια αρώματα τους. Εκτός από τη μαστίχα φημίζεται για τα εσπεριδοειδή για αυτό και αν βρείτε κάποιο κάτοικο στο δρόμο ζητήστε του να σας δείξει τα περιβόλια του. Στον Κάμπο θα επισκεφτείτε το επιβλητικό αρχοντικό Αντουάνικο που είναι ανοιχτό για το κοινό. Η κυρίως οικία χτίστηκε το 1893, ενώ πριν μερικά χρόνια αποκαταστάθηκε και συνδυάζει την κατοικία με την αγροτική παραγωγή. Μη διστάσετε να κάνετε μια βόλτα στους κήπους και τα περιβόλια.

οδοιπορικό στη Χίο περιβόλια Κάμπος
Μέσα σε περιβόλι στον Κάμπο. Φώτο:Χριστίνα Ζάχου/iefimerida

Άγιος Γεώργιος Συκούσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από τα ωραιότερα χωριά του νησιού, το οποίο δεν είναι τόσο τουριστικό, όμως κρατάει ζωντανό την παράδοση του. Το χωριό πήρε το όνομα του από την εκκλησία Άγιος Γεώργιος Συκούσης που σύμφωνα με τις μαρτυρίες ο βυζαντινός ναός χρονολογείται από τον εντέκατο και δωδέκατο αιώνα.

Τα κορίτσια με τις παραδοσιακές στολές του τόπου. Φώτο:Χριστίνα Ζάχου
Τα κορίτσια με τις παραδοσιακές στολές του τόπου. Φώτο:Χριστίνα Ζάχου

Στο συγκεκριμένο χωριό ευδοκιμεί το τριαντάφυλλο. Στην κεντρική πλατεία βρήκα σε ένα μικρό μαγαζάκι τα πέταλα από τα τριαντάφυλλα και το άγγιγμα του ήταν πραγματικά βελούδινο. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο ή να πάρετε αποξηραμένο τριαντάφυλλο ιδανικό για ρόφημα.

Χίο γλυκό του κουταλιού τριανταφυλλο
Γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο. Φώτο: Χριστίνα Ζάχου/iefimerida
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι καλύτερες παραλίες της Χίου

Το νησί του Βορείου Αιγαίου έχει πολλές όμορφες παραλίες με καταγάλανα νερά, λιγάκι πιο παγωμένα από αυτά που συναντάμε στις Κυκλάδες. Οι επιλογές για παραλίες είναι πολλές από τη νότια μέχρι τη βόρεια Χίο.

Μαύρα ΒόλιαΜαύρα Βόλια Χίος
Μαύρα Βόλια. Φώτο:Shuttertock

Η πιο διάσημη παραλία του νησιού είναι τα Μαύρα Βόλια και φυσικά ο επισκέπτης αξίζει να πάει να δει το τοπίο και να κάνει τις βουτιές του στα δροσερά πεντακάθαρα νερά. Τρεις διαδοχικοί κόλποι με βαθιά σκούρα νερά που οφείλονται καθαρά στα μαύρα βότσαλα της παραλίας- εξού και το όνομα της παραλίας. Ακριβώς από πίσω στέκουν επιβλητικά ψηλά βουνά κάνοντας το τοπίο λίγο πιο άγριο και συνάμα γοητευτικό. Αυτή η αντίθεση είναι που γοητεύει τους λουόμενους και φυσικά τους τουρίστες που σπεύδουν να δουν και να κολύμπήσουν ς αυτή την πανέμορφη και ξεχωριστή παραλία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αγία Φωτιά

Μια παραλία με βότσαλο στην ακτή, άμμο στο βυθό και πεντακάθαρα νερά τώρα τους καλοκαιρινούς μήνες μαζεύει πολύ κόσμο. Στο μεγαλύτερο μέρος η παραλία Αγία Φωτιά είναι οργανωμένη, ενώ μπορείτε να απολαύσετε θαλάσσια παιχνίδια. Η πρόσβαση είναι εύκολη, καθώς απέχει από τη πόλη της Χίου μόνο δέκα λεπτά και ο οικισμός έχει ταβερνάκια και καφέ για να περάσετε όλη την ημέρα σας.

Αγία ΔύναμηΑγία Δύναμη Χίος
Μια ήσυχη «κρυφή» παραλία της Χίου. Φώτο:Shuttertock

Σε κοντινή απόσταση από τον χωριό των Ολύμπων βρίσκεται μια ήσυχη παραλία, η Αγία Δύναμη που δεν είναι τουριστική και τη προτιμούν οι ντόπιοι. Πρόκειται για μια διπλή παραλία με άμμο και νερά που σε κάθε σημείο είναι διαφορετικές αποχρώσεις του μπλε κάτι που την κάνει ακόμα πιο εντυπωσιακή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δασκαλόπετρα

Η παραλία Δασκαλόπετρα βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του νησιού, κοντά στο χωριό Βροντάδος. Είναι μια μικρή παραλία με βότσαλο, καθαρά νερά και η πρόσβαση είναι εύκολη.

Ελίντα

Η παραλία Ελίντα είναι πολύ εντυπωσιακή μιας και έχει ψηλά βουνά και τα πεύκα φτάνουν μέχρι τη θάλασσα με τα σμαραγδένια νερά να είναι ολόκληρο το τοπίο σαν πίνακας ζωγραφικής. Η παραλία είναι ήσυχη, τα νερά είναι λίγο παγωμένα και απότομα και έχει βότσαλο.

ΑυλωνιάΧίος Αυλωνιά παραλία
Από τις ωραιότερες παραλίες του νησιού. Φώτο:Shuttertock

Η παραλία Αυλωνιά είναι η ιδανική επιλογή για όσους αναζητούν ηρεμία και χαλάρωση. Έχει φανταστικά πεντακάθαρα νερά, λεπτό βότσαλο, ενώ βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το μεσαιωνικό χωριό των Μεστών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τοπική γαστρονομία και στάσεις για φαγητό

Στο νησί της μαστίχας τα όμορφα αρώματα κυριαρχούν ακόμα και στην τοπική κουζίνα. Τα μανταρίνια είναι ένα προϊόν σήμα- κατατεθέν του τόπου όπου οι νοικοκυρές το κάνουν γλυκό του κουταλιού, μαρμελάδα, χυμό μανταρινάδας, λικέρ και φυσικά το χρησιμοποιούν πολύ και στα φαγητά τους για να δώσουν παραπάνω νοστιμιά. Όπως μάθαμε από τις παλιές μαγείρισσες του τόπου δε διστάζουν να βάλουν χυμό μανταρινιού ακόμα και στη φασολάδα τους. Από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα του νησιού είναι η κοκκινιστή κατσίκα, τα αυγοκαλάμαρα, το σφουγγάτο με κουκιά και τα χειρίσια μακαρόνια, τα οποία πλάθονται στο χέρι. Το μαστέλο είναι το παραδοσιακό τυρί του τόπου που σερβίρεται σαγανάκι και η κοπανιστή που συνοδεύεται με ζυμωτό ψωμάκι. Οι ρέστες, δηλαδή τα άνυδρα ντοματάκια είναι ότι πιο γλυκό θα δοκιμάσετε σε ντομάτα και το χρησιμοποιούν πολύ σε σάλτσες για να δώσουν μια ιδιαίτερη γεύση στα φαγητά τους. Από γλυκά θα δοκιμάσετε τα μασουράκια (σε σχήμα φλογέρας με γέμιση αμύγδαλο) και τις παστελαριές, ενώ από τα αποστάγματα η σούμα είναι το πιο περιζήτητο -μην ξεγελαστείτε να πιείτε πολύ γιατί είναι αρκετά δυνατή.

Χίο ντοματάκια άνυδρα
Τα χιώτικα ντοματάκια που γίνονται χωρίςνερό. Φώτο:Χριστίνα Ζάχου/iefimeridaΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Χιώτικο γλυκό
Παραδοσιακό γλυκό. Φώτο:Χριστίνα Ζάχου/iefimerida

Στάσεις για φαγητό στη Χίο

Ταβέρνα «Χότζας»

Η πιο παλιά ταβέρνα του νησιού που ξεκίνησε ως ποτοποίο το 1882 πρόσθεσε μεζεδάκια και μέχρι σήμερα σερβίρει παραδοσιακά χιώτικα φαγητά. Από τον κατάλογο δεν λείπουν τα πολίτικα φαγητά, ενώ όλα ετοιμάζονται με την καλύτερη πρώτη ύλη και μεράκι. Δοκιμάστε σμυρνέικα σουτζουκάκια, χερίσια μακαρόνια με φρέσκια σάλτσα ντομάτας, αυγοκαλάμαρα και λαχματζούν.

Ταβέρνα «Πάσσας»

Η ψαροταβέρνα βρίσκεται στο χωριό Λαγκάδα και σερβίρει εκλεκτούς θαλασσινούς μεζέδες και φρέσκο ψάρι. Η ιστορία της ξεκινάει επίσημα το 1952, ενώ προπολεμικά ήταν καφενείο. Η γαριδόπιτα είναι από τα πιο δημοφιλή πιάτα του μαγαζιού, ενώ αξίζει να δοκιμάσετε τα τηγανιτά καλαμαράκια, χταποδάκι στη σχάρα και φυσικά φρέσκο ψάρι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Χίος  γαριδόπιτα
Γαριδόπιτα, ένα χαρακτηριστικό πιάτο της ψαροταβέρνας. Φώτο:Χριστίνα Ζάχου/iefimerida

Ταβέρνα «Σέργης»

Η ψαροταβέρνα βρίσκεται πάνω στη θάλασσα, σε ένα γραφικό λιμανάκι, σε κοντινή απόσταση από τα Μεστά. Η οικογενειακή ταβέρνα λειτουργεί από το 1923 και σερβίρει νόστιμα θαλασσινά και ολόφρεσκα ψάρια. Αχινοσαλάτα, καρονόπιτα, χόρτα εποχής και φρέσκο ψαράκι δεν πρέπει να λείπει από το τραπέζι σας.

Ταβέρνα «Φάμπρικα»

Το παλιό ελαιοτριβείο έχει μεταμορφωθεί σε μια παραδοσιακή ταβέρνα που βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του νησιού, στη Βολισσό. Πρόκειται για οικογενειακή επιχείρηση με φρέσκα κρέατα παραγωγής τους, μεζέδες που φτιάχνονται με λαχανικά και πρώτη ύλη που έχει η οικογένεια και ζυμωτό ψωμί.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Το τσουρέκι της Πόλης»

Μια βόλτα στο λιμάνι αρκεί για να σε παρασύρει στο μαγαζί που φτιάχνει από τα ωραιότερα τσουρέκια που έχετε ποτέ δοκιμάσει. Το άρωμα από το μαχλέπι σε συνδυασμό με την μαστίχα θα σε οδηγήσει να γευτείς το «τσουρέκι της Πόλης». Από τον φούρνο βγαίνει ολόφρεσκα τσουρέκια, τόσο μαλακά και νόστιμα, που δεν θα μπορείτε να αρκεστείτε στη μία μπουκιά. Θα βρείτε το απλό τσουρέκι, με γέμιση σοκολάτα, με λεμόνι και μήλο και σταφίδες, ενώ ανάλογα την εποχή υπάρχουν κι άλλες γεύσεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ