To L’ Express αποθεώνει την Πελοπόννησο: «Κόσμημα» της ηπειρωτικής Ελλάδας - iefimerida.gr

To L’ Express αποθεώνει την Πελοπόννησο: «Κόσμημα» της ηπειρωτικής Ελλάδας

Άποψη του κάστρου της Μονεμβασιάς
Άποψη του κάστρου της Μονεμβασιάς / Φωτογραφία: ΕUROKINISSI/ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οδοιπορικό στην Πελοπόννησο «μια περιοχή πλούσια σε ιστορική κληρονομιά και μαγευτικά τοπία» επιχειρεί το L’ Express αποκαλώντας τη χερσόνησο «κόσμημα της ηπειρωτικής Ελλάδας».

Η μυθική Σπάρτη στην καρδιά της Πελοποννήσου

Το αρχαίο θέατρο της Σπάρτης με θέα στον Ταϋγετο.
Το αρχαίο θέατρο της Σπάρτης, «στην καρδιά της Πελοποννήσου», με θέα στον Ταϋγετο / Φωτογραφία: Wikipedia
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η περιήγηση της καναδέζικης εβδομαδιαίας εφημερίδα στην Πελοπόννησο ξεκινά από την Σπάρτη, μια «σύγχρονη πόλη 18.000 κατοίκων». «Στην αρχαία Ελλάδα ήταν από τις ισχυρές πόλεις, στο ίδιο επίπεδο με την Αθήνα. Ήταν η μόνη που δεν ήταν περιτειχισμένη δείχνοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στο στρατό της. Σήμερα οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν τα ερείπια της αρχαίας πόλης και ιδιαίτερα του θεάτρου της», γράφει.

Η βυζαντινή πόλη του Μυστρά

Αεροφωτογραφία της καστροπολιτείας του Μυστρά στον Ταϋγετο.
H καστροπολιτεία του Μυστρά από ψηλά / Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

Μετά την βόλτα στη Σπάρτη το L’ Express προτρέπει τους αναγνώστες του να επισκεφθούν τον γειτονικό Μυστρά «που δεσπόζει στην κοιλάδα [του Ευρώτα] προσφέροντας μαγευτική θέα.» Όπως αναφέρει, η πόλη ιδρύθηκε από τους Φράγκους στις υπώρειες του Ταϋγετου τον 13ο αι. μ.Χ. και όταν πέρασε στα χέρια των βυζαντινών θεωρείτο επί πολλά χρόνια ως καρδιά της Πελοποννήσου και «δεύτερη πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας μετά την Κωνσταντινούπολη». Ο Μυστράς, θυμίζει, έγινε αρχαιολογικός χώρος το 1950 και περίπου 40 χρόνια αργότερα περιλήφθηκε στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco. «Τα ερείπια της πόλης, το κάστρο, οι εκκλησιές, τα μοναστήρια και το παλάτι της αξίζουν μιας επίσκεψης».

Μονεμβασιά: το «Γιβραλτάρ της Ανατολής»

Μαγευτική θέα της σμιλεμένης στο βράχο Μονεμβασιάς.
Μαγευτική θέα της σμιλεμένης στο βράχο Μονεμβασιάς / Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ)
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επόμενος σταθμός στην περιοδεία του περιοδικού στην Πελοπόννησο η Μονεμβασιά, «το Γιβραλτάρ της Ανατολής», ένα «αρχιτεκτονικό θαύμα σμιλεμένο στο βράχο» και «αναμφίβολα ένα από τα πιο μοναδικά τοπία ολόκληρης της ηπειρωτικής Ελλάδας».

Το αφιέρωμα-ύμνος του καναδικού L' Express στην Πελοπόννησο
Το αφιέρωμα-ύμνος του καναδικού L' Express στην Πελοπόννησο

Η Μονεμβασιά είναι γεμάτη από θολωτά στενοδρόμια, βυζαντινές εκκλησιές και πανέμορφα βενετσιάνικα αρχοντικά. Η θέα των δρόμων και της θάλασσας από τα υψηλότερα σημεία του χωριού κόβει την ανάσα», σχολιάζει.

Τα μαγευτικά σπήλαια του Διρού στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο

Σταλακτίτες και σταλαγμίτες σ' ένα εντυπωσιακό σύμπλεγμα στο σπήλαιο του Διρού.
Σταλακτίτες και σταλαγμίτες σ' ένα εντυπωσιακό σύμπλεγμα στο σπήλαιο του Διρού / Φωτογραφία: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/EUROKINISSI
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αλλά εκεί που το άρθρο-ύμνος στις ομορφιές της Πελοποννήσου ξεχειλίζει από θαυμασμό είναι για τα σπήλαια του Διρού, μια «εξαιρετική τοποθεσία, που προσφέρει στους επισκέπτες την ευκαιρία να επιστρέψουν στη νεολιθική εποχή μέσα σε λίγα λεπτά». «Κατά την πλοήγηση σε μια υπόγεια λίμνη για περίπου δύο χιλιόμετρα, θα έχετε το προνόμιο να παρατηρήσετε χιλιάδες σταλακτίτες και σταλαγμίτες που σχηματίστηκαν πριν από αρκετά εκατομμύρια χρόνια καθώς υποχωρούσαν τα νερά της θάλασσας. Στη διάρκεια αυτής της εκδρομής, αρκετές εκατοντάδες μέτρα κάτω από το βράχο, θα έχετε την εντύπωση ότι είστε μάρτυρες ενός πραγματικού θαύματος της φύσης. Τα χρώματα και τα μαγικά σχήματα που ξετυλίγονται πάνω από τα κεφάλια μας κάνουν τον τόπο αυτό μοναδικό στον κόσμο.»

Ο Ισθμός της Κορίνθου χωρίζει την Πελοπόννησο από την υπόλοιπη Ελλάδα

Σκάφος διασχίζει την διώρυγα της Κορίνθου στην φωτογραφία που έχει ληφθεί με drone.
Σκάφος διασχίζει την διώρυγα της Κορίνθου στην φωτογραφία που έχει ληφθεί με drone / Φωτογραφία: ΕUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Η ξενάγηση του L’ Express στην Πελοπόννησο καταλήγει στην διώρυγα της Κορίνθου, που δημιουργήθηκε το 1893 και «συνδέει τον κορινθιακό κόλπο με το Ιόνιο Πέαγος στα δυτικά και τον Σαρωνικό στο Αιγαίο. Οι γιγάντιες διαστάσεις του εντυπωσιάζουν τους τουρίστες από όλο τον κόσμο», καταλήγει το L' Express.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ L' Express
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ