Σπάνια κονσόλα Nintendo PlayStation πωλήθηκε για 320.000 ευρώ [εικόνες] - iefimerida.gr

Σπάνια κονσόλα Nintendo PlayStation πωλήθηκε για 320.000 ευρώ [εικόνες]

Ο Σούπερ Μάριο
Ο Σούπερ Μάριο/ Φωτογραφία: AP Images
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι συλλέκτες κονσολών παιχνιδιών δεν... αστειεύονται και είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για να αποκτήσουν ένα «κομμάτι» που τους λείπει.

Την περίοδο που η βιομηχανία του gaming έκανε ακόμα τα πρώτα της βήματα, στις αρχές της δεκαετίας του '90, δύο κολοσσοί του χώρου, η Nintendo και η Sony, συνεργάστηκαν, προκειμένου να βγάλουν από κοινού μια κονσόλα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η συνεργασίας Sony - Nintendo σε κονσόλα παιχνιδιών

Το «παιδί» εκείνης της συνεργασίας ήταν το Nintendo PlayStation. Αρχικά, ο πρώην CEO και ένας από τους ανθρώπους που... απογείωσε το PlayStation, Κεν Κουταράγκι, είχε συνεργαστεί με τη Nintendo για το ηχητικό chip της κονσόλδας SNES.

Στη συνέχεια, όμως, οι δύο πλευρές συνεργάστηκαν ξανά ώστε να βγάλουν μια κονσόλα που θα σπάσει τα ταμεία. Παρά τις μεταξύ τους διαφωνίες, ο Κουταράγκι σχεδίασε την κονσόλα, παράγοντας μερικά εκατοντάδες πρωτότυπα του Super NES CD-ROM System, το οποίο έφερνε το διακριτικό SNES-CD ή Nintendo PlayStation.

Δεν... άργησε πάντως η συνεργασία των δυο πλευρών να ναυαγήσει, κάτι που έφερε ως αποτέλεσμα, το Nintendo PlayStation να μην μπει ποτέ σε διαδικασία παραγωγής. Λίγο καιρό αργότερα, η Sony κυκλοφόρησε το πρώτοPlayStation που έκανε πάταγο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κονσόλα... μυστήριο

Τα επόμενα χρόνια αρκετοί αναρωτήθηκαν τι έγιναν οι πρωτότυπες κονσόλες που είχαν δημιουργήσει οι δυο εταιρείες κολοσσοί. Υπήρξαν υποθέσεις ότι αποσύρθηκαν από την αγορά και καταστράφηκαν καθώς κανείς δεν γνώριζε την ύπαρξή τους.

Μια όμως βρέθηκε πρόσφατα. Τη βρήκε στη σοφίτα, ο γιος του Τέρι Ντίμπολντ, ο οποίος την αγόρασε σε μια τυφλή δημοπρασία για 75 δολάρια, όταν η εταιρία όπου δούλευε (Advanta Corporation) χρεοκόπησε. Το SNES-CD βρισκόταν σε ένα κιβώτιο με αντικείμενα, που ανήκαν στον πρώην CEO της Sony Computer Entertainment, Ολαφ Ολαφσον, ο οποίος εργάστηκε στην Advanta όταν έφυγε από τη Sony.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ετσι, ο Ντίμπολντ αποφάσισε να το βγάλει εκείνος σε δημοπρασία αυτή τη φορά γνωρίζοντας ότι μπορεί να γίνει πλούσιος. Ως εκ τούτου, μια από τις πιο σπάνιες κονσόλες στον κόσμο πωλήθηκε για 360.000 δολάρια ( περίπου 320.000 ευρώ)

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι η κονσόλα είναι πλήρως λειτουργική και'ως οι υπεύθυνοι της δημοπρασίας την έλεγξαν με ένα παιχνίδι SNES Mortal Kombat, λέγοντας πως «έπαιξαν δυο γύρους».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ