Κίνα: Ανθρωποειδή ρομπότ παίζουν ποδόσφαιρο και ενθουσιάζουν το κοινό περισσότερο από τους κανονικούς παίκτες [βίντεο] - iefimerida.gr

Κίνα: Ανθρωποειδή ρομπότ παίζουν ποδόσφαιρο και ενθουσιάζουν το κοινό περισσότερο από τους κανονικούς παίκτες [βίντεο]

ανθρωποειδές ρομπότ
Ανθρωποειδή ρομπότ παίζουν ποδόσφαιρο © AP Photo/Ng Han Guan
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
ΕΛΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ

Ενώ η Εθνική ποδοσφαίρου ανδρών της Κίνας δεν ενθουσιάζει ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, την προσοχή των φιλάθλων στο Πεκίνο κέρδισαν ομάδες ανθρωποειδών ρομπότ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του AP, το βράδυ του Σαββάτου τέσσερις ομάδες διαγωνίστηκαν σε αυτόνομα ποδοσφαιρικά παιχνίδια 3x3, βασισμένα εξ ολοκλήρου στην τεχνητή νοημοσύνη.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που διοργανώθηκαν τέτοιοι αγώνες, και σύμφωνα με το ρεπορτάζ αποτελούν προάγγελο των Παγκόσμιων Αγώνων Ανθρωποειδών Ρομπότ, οι οποίοι θα διεξαχθούν στο Πεκίνο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, όλα τα ρομπότ λειτουργούσαν αυτόνομα, χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση, διέθεταν εξελιγμένους οπτικούς αισθητήρες και μπορούσαν να αναγνωρίζουν την μπάλα και να κινούνται ευέλικτα στον αγωνιστικό χώρο.

Αν και σχεδιασμένα να σηκώνονται μόνα τους μετά από πτώσεις, αρκετά χρειάστηκε να απομακρυνθούν με φορεία, γεγονός που έκανε το θέαμα πιο ρεαλιστικό.

Βίντεο: Δείτε τα ανθρωποειδή ρομπότ να παίζουν ποδόσφαιρο

Η Κίνα ενισχύει τις προσπάθειες ανάπτυξης ανθρωποειδών ρομπότ με τεχνητή νοημοσύνη, χρησιμοποιώντας τον αθλητισμό ως δοκιμαστικό πεδίο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Τσενγκ Χάο, ιδρυτής της Booster Robotics που παρείχε τα ρομπότ σε τέσσερις πανεπιστημιακές ομάδες, δήλωσε ότι τέτοιοι αθλητικοί αγώνες προσφέρουν το ιδανικό πεδίο δοκιμών, ενώ υπογράμμισε τη σημασία της ασφάλειας, ειδικά ενόψει ενδεχόμενων μελλοντικών αγώνων μεταξύ ανθρώπων και ρομπότ.

Στον τελικό, η ομάδα THU Robotics του Πανεπιστημίου Tsinghua επικράτησε με 5-3 της Mountain Sea του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Κίνας.

Σημειώνεται ότι η ανδρική ομάδα της Κίνας έχει ήδη αποκλειστεί από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ