ΗΠΑ: Επιστήμονες κατασκεύασαν ρομπότ που θυμίζει τον Τ-1000 της θρυλικής ταινίας Terminator 2 - iefimerida.gr

ΗΠΑ: Επιστήμονες κατασκεύασαν ρομπότ που θυμίζει τον Τ-1000 της θρυλικής ταινίας Terminator 2

Ο T-1000 από τη ταινία Terminator 2 και το ρομπότ που κατασκεύασαν επιστήμονες
Ο T-1000 από τη ταινία Terminator 2 και το ρομπότ που κατασκεύασαν επιστήμονες / φωτογραφίες Twitter
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ρομπότ που μπορεί να περάσει από στέρεη σε υγρή φάση κατασκεύασαν επιστήμονες του Πανεπιστημίου Carnegie Mellon των ΗΠΑ, θυμίζοντας το θρυλικό cyborg της ταινίας δράσης Terminator 2 με την ονομασία T-1000.

Ο Τ-1000 είναι το ρομπότ που μπορεί να αλλάζει μορφές και σχήμα μόλις δεχθεί χτύπημα ή σφαίρα, ενώ μπορεί να πάρει και υγρή μορφή. Σύμφωνα με τη θρυλική ταινία του Τζέιμς Κάμερον, είναι κατασκεύασμα του εργοστασίου Skynet, και έρχεται από το μέλλον για να εξολοθρεύσει τον Τζον Κόνορ. Στην ταινία του 1991, έχει αντίπαλο τον εξολοθρευτή, που υποδύεται ο Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μια ομάδα Αμερικανών και Κινέζων επιστημόνων δημιούργησαν ένα ρομπότ παρόμοιο με τον Τ-1000, αν και για την ώρα το μέγεθός του δεν ξεπερνάει αυτό ενός παιχνιδιού LEGO. Είναι φτιαγμένο από γάλλιο και στοιχεία από άλλους τρεις παράγοντες και μπορεί να λιώσει σχεδόν σε θερμοκρασία δωματίου. Στα πειράματα που πραγματοποίησαν οι ερευνητές κατάφερε να ξεφύγει από μια φυλακή. Έλιωσε, πέρασε τα κάγκελα και επανήλθε σε στέρεη μορφή στην άλλη πλευρά.

Σύμφωνα με τους δημιουργούς τους, το MPTM θα μπορούσε, δυνητικά, να βοηθήσει στον τομέα της ιατρικής, αλλά και να λύσει προβλήματα μηχανικής. Μεταξύ των δοκιμών απέδειξαν πως θα μπορούσε να αφαιρέσει ένα αντικείμενο μέσα στο στομάχι ενός ανθρώπου, αλλά και να διορθώσει βλάβες σε ηλεκτρικά κυκλώματα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι επιστήμονες χρησιμοποιούν μαγνητικά κύματα προκειμένου να περάσει από στέρεη σε υγρή μορφή. Σε χαμηλότερη ένταση τα ίδια μαγνητικά κύματα επιτρέπουν σε αυτό το μικροσκοπικό ρομπότ να κάνει άλματα 20 φορές το ύψος,να περιστρέφεται γύρω από τον άξονά του 1.500 φορές το λεπτό ή να κινείται με ταχύτητα ενός μέτρου το δευτερόλεπτο.

Το ΜPTM δεν είναι ο Τ-1000, αλλά του μοιάζει και οι επιστήμονες θα συνεχίσουν τα πειράματα προκειμένου να δουν σε ποια άλλα πεδία μπορεί να φανεί χρήσιμη η ιδέα τους, καθώς και ποια προβλήματα μπορεί να παρουσιαστούν στην λειτουργία του αφού το γάλλιο μπορεί να έχει την ανθεκτικότητα άλλων μετάλλων, δεν παύει όμως να λιώνει σε υψηλές θερμοκρασίες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ