Η INTRASOFT International αναλαμβάνει νέο έργο: Με τις τελωνειακές αρχές της Δανίας | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ | iefimerida.gr

Η INTRASOFT International αναλαμβάνει νέο έργο: Με τις τελωνειακές αρχές της Δανίας

λογότυπο Intrasoft International
INTRASOFT International
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η INTRASOFT International, η κορυφαία εταιρία Πληροφορικής, ανέλαβε το νέο έργο των Τελωνειακών αρχών της Δανίας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Φορολογίας της Δανίας, για την παράδοση, συντήρηση και λειτουργία της νέας ψηφιακής πλατφόρμας διαχείρισης Τελωνειακών διαδικασιών.

Βασιζόμενη στην παγκόσμια και πολυετή εμπειρία της στον τομέα των Εθνικών Τελωνειακών συστημάτων, η INTRASOFT ανέπτυξε την νέα οικογένεια εξειδικευμένων προϊόντων της στον τομέα αυτό, με την διακριτική ονομασία Intrasoft ERMIS™. Η INTRASOFT, μαζί με την συνεργάτη της NetCompany, θα αξιοποιήσουν την μοντέρνα και ανοιχτή αρχιτεκτονική του ERMIS για να υλοποιήσουν όλες τις υπάρχουσες και νέες διαδικασίες διαχείρισης ψηφιακών τελωνείων, ξεκινώντας από την υλοποίηση των διαδικασιών Τελωνειακών Εισαγωγών. Το έργο αποτελεί την απαρχή του εκσυγχρονισμού των Τελωνειακών Αρχών της Δανίας, σύμφωνα με τον νέο Τελωνειακό Κώδικα (UCC) της ΕΕ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Andreas Berggreen, Διευθυντής του Φορέα ανάπτυξης και απλοποίησης των τελωνειακών υπηρεσιών της Δανίας δήλωσε σχετικά: «Η ανάπτυξη του νέου συστήματος εισαγωγών αποτελεί ουσιώδες τμήμα του έργου, το οποίο θα αντικαταστήσει τα υπάρχοντα πεπαλαιωμένα τελωνειακά συστήματα, μερικά από τα οποία χρονολογούνται προ 25ετίας. Ταυτόχρονα, πρόκειται για μια σημαντική συνεισφορά στη γενικότερη ανανέωση του γερασμένου τοπίου στο σύστημα τελωνειακής διοίκησης. Η ανάπτυξη του μελλοντικού συστήματος, το οποίο θα διασφαλίζει ομαλές διαδικασίες εισαγωγής για τις επιχειρήσεις, πληρώντας τις απαιτήσεις της ΕΕ, αποτελεί μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα επαγγελματική πρόκληση, την οποία αποδεχόμαστε με ενθουσιασμό. Προσδοκούμε να φέρουμε σε πέρας αυτήν την αποστολή μας, σε στενή συνεργασία με τους επιχειρηματικούς εταίρους INTRASOFT International και NetCompany”.

Ο κ. Αλέξανδρος Μάνος, Διευθύνων Σύμβουλος της INTRASOFT International, δήλωσε: «Τα τελευταία είκοσι και πλέον χρόνια, η INTRASOFT αναπτύσσει πληροφοριακά συστήματα τελωνείων σε ολόκληρο τον κόσμο. Με ιδιαίτερη υπερηφάνεια, υποδεχόμαστε τη Δανία στην ομάδα δημόσιων αρχών οι οποίες μας εμπιστεύονται στον ψηφιακό μετασχηματισμό των υπηρεσιών τους. Ως κράτος μέλος της ΕΕ, η Δανία εφαρμόζει τους κανόνες και τις οδηγίες της ΕΕ, το οποίο πρακτικά σημαίνει ότι τα τελωνειακά συστήματα οφείλουν να τηρούν ένα σύνολο κανονισμών με ισχύ σε ολόκληρη την ΕΕ. Ο ρόλος της INTRASOFT υπήρξε καθοριστικός στην καθοδήγηση πολλών κρατών, μέσω αυτής της διαδικασίας, συμπεριλαμβανομένων του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ολλανδίας, ενώ έχει συμβάλει σε πανευρωπαϊκή κλίμακα για την εναρμόνιση των συστημάτων όλων των κρατών μελών της ΕΕ, σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Φορολογίας και Τελωνειακής Ένωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG TAXUD). Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε και με το Υπουργείο Φορολογίας της Δανίας, ιδιαίτερα καθώς θα είναι πάνω στο νέο προϊόν μας ERMIS».

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ