10 μυστικά του iPhone που θα κάνουν τη ζωή σας ευκολότερη- Πώς επιταχύνουμε την φόρτιση - iefimerida.gr

10 μυστικά του iPhone που θα κάνουν τη ζωή σας ευκολότερη- Πώς επιταχύνουμε την φόρτιση

Γυναίκα χρησιμοποιεί Apple iPhone 11 Pro.
Γυναίκα χρησιμοποιεί Apple iPhone 11 Pro. / Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

10 μυστικά στα iPhone που θα επιβεβαιώσουν την επιλογή σας να αγοράσετε το πιο δημοφιλές smartphone.

Υπάρχουν πάνω από 1,2 δισεκατομμύρια χρήστες iphone σε όλο τον κόσμο. Μέρος της γοητείας τους είναι ο κομψός σχεδιασμός και η γρήγορη λειτουργικότητα αλλά και κάποια μικρά τρικ που προσφέρει το διάσημο smartphone διευκολύνουν την καθημερινότητα του χρήστη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Daily Mail, υπάρχουν πολλά μυστικά κόλπα που κάθε κάτοχος iphone μπορεί να δοκιμάσει. Δέκα από αυτά ξεχωρίζουν.

1. Πώς θα κάνουμε print screen ολόκληρη ιστοσελίδα

Αν έχετε κάνει ποτέ έρευνα στο τηλέφωνό σας και έχετε πιάσει τον εαυτό σας να τραβάει κουραστικά στιγμιότυπα οθόνης από πολλά μέρη μιας ιστοσελίδας, αυτό είναι το ιδανικό κόλπο για εσάς.

Κατά τη λήψη στιγμιότυπων οθόνης στο iPhone σας, μια μικρογραφία θα εμφανιστεί κάτω αριστερά στην οθόνη σας για σχολιασμό. Πατήστε το για να το φέρετε σε πλήρη οθόνη και θα δείτε μια «επιλογή πλήρους σελίδας». Πατήστε το και μπορείτε να επιλέξετε ολόκληρη την ιστοσελίδα που θέλετε να φωτογραφήσετε με ένα συρόμενο εργαλείο στη δεξιά πλευρά.

2.Υπογράφουμε τα έγγραφά μας ψηφιακά

Αν βιάζεστε πολύ με την επείγουσα ανάγκη να υπογράψετε κάτι χωρίς πρόσβαση σε στυλό ή εκτυπωτή, μην ανησυχείτε. Υπάρχει τρόπος να υπογράψετε ψηφιακά ένα έγγραφο στο iPhone σας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για να το κάνετε αυτό, τραβήξτε ένα στιγμιότυπο οθόνης του εγγράφου και πατήστε τη μικρογραφία κάτω αριστερά στην οθόνη σας για σχολιασμό. Κάτω δεξιά, κάντε κλικ στο σύμβολο συν και θα δείτε την επιλογή για «υπογραφή». Πατήστε το για να δημιουργήσετε και υπογραφή και προσθέστε την στο έγγραφο σύροντας, αλλάζοντας το μέγεθος και αποθηκεύοντας.

3. Σίγαση άγνωστων κλήσεων

Απογοητεύεστε από έναν κατακλυσμό άγνωστων αριθμών που καλούν στο τηλέφωνό σας σε ακατάλληλες ώρες; Αυτό το εύχρηστο κόλπο θα τους σταματήσει.

Ανοίξτε τις ρυθμίσεις στο iPhone σας, μεταβείτε στο Τηλέφωνο και ενεργοποιήστε τη λειτουργία σίγαση άγνωστων καλούντων. Μόλις ενεργοποιηθεί αυτό, κάθε αριθμός που δεν βρίσκεται στις επαφές σας, στις προτάσεις της Siri ή στη λίστα με τις πρόσφατες κλήσεις θα πηγαίνει απευθείας στον τηλεφωνητή. Μια σιωπηλή ειδοποίηση θα σας ενημερώσει ότι η κλήση έχει σιωπήσει και μπορείτε να επανεξετάσετε τον αριθμό στη λίστα με τις πρόσφατες κλήσεις σας.

4. Πώς δημιουργώ επαφή έκτακτης ανάγκης

Τo Iphone παρέχει τη δυνατότητα να επικοινωνήσετε με τα σωστά άτομα αν ποτέ βρεθείτε σε κίνδυνο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρώτον, βεβαιωθείτε ότι τα πιο σημαντικά σας άτομα είναι αποθηκευμένα στις επαφές σας. Πηγαίνετε στην εφαρμογή Υγεία, πατήστε το προφίλ χρήστη σας και μεταβείτε στο Ιατρικό αναγνωριστικό, Επεξεργασία, Επαφές έκτακτης ανάγκης. Αυτό θα σας επιτρέψει να προσθέσετε μια επαφή έκτακτης ανάγκης και ένας κόκκινος αστερίσκος θα εμφανιστεί δίπλα στο όνομά τους στις επαφές σας.

Αν ποτέ στείλετε SOS κρατώντας πατημένο το κουμπί λειτουργίας και ένα από τα κουμπιά έντασης ήχου, θα σταλεί ειδοποίηση στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης καθώς και στις επαφές έκτακτης ανάγκης.

5. Κρύψτε τις αχρησιμοποίητες εφαρμογές σας

Κουραστήκατε να έχετε αχρησιμοποίητες εφαρμογές που καταλαμβάνουν πολύτιμο χώρο στην οθόνη του τηλεφώνου σας; Αυτό το τέχνασμα σας επιτρέπει να τις αποκρύψετε χωρίς να τις αφαιρέσετε εντελώς από το τηλέφωνό σας.

Για να το κάνετε αυτό, κρατήστε πατημένο το πλήκτρο στην εφαρμογή και πατήστε κατάργηση εφαρμογής και επιλέξτε μετακίνηση στη βιβλιοθήκη εφαρμογών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

6. Αναζήτηση στο διαδίκτυο χωρίς το πρόγραμμα περιήγησής σας

Αυτή είναι μια έξυπνη συντόμευση που γλιτώνει τη φόρτωση του προγράμματος περιήγησης στο διαδίκτυο και μπορεί να σας φανεί χρήσιμη όταν ψάχνετε ένα κατάστημα ή μια καφετέρια σε έναν πολυσύχναστο δρόμο.

Για να το κάνετε αυτό, απλά σύρετε το δάχτυλό σας προς τα δεξιά στη σελίδα των widgets σας και θα εμφανιστεί μια γραμμή αναζήτησης. Εισάγετε τους όρους αναζήτησης και πατήστε την επάνω επιλογή. Έτσι θα εμφανιστούν τα αποτελέσματα αναζήτησης στο προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησής σας.

7. Επιταχύνετε το χρόνο φόρτισης του τηλεφώνου σας

Αυτή είναι μια ανεκτίμητη συμβουλή που θα σας βοηθήσει να μεγιστοποιήσετε τη φόρτιση του τηλεφώνου σας εάν έχετε μόνο λίγο χρόνο για να το συνδέσετε στην πρίζα.

Για να το κάνετε αυτό, ενεργοποιήστε τη λειτουργία αεροπλάνου καθώς φορτίζει το τηλέφωνό σας. Αυτό θα απενεργοποιήσει τις λειτουργίες παρασκηνίου του τηλεφώνου σας, όπως η περιαγωγή GPS και τα δεδομένα, οι οποίες τείνουν να εξαντλούν την μπαταρία σας και το κινητό σας θα φορτίσει πολύ ταχύτερα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

8. Μεγιστοποιήστε τον αποθηκευτικό σας χώρο

Έχετε νιώσει το τηλέφωνό σας να επιβραδύνει πρόσφατα; Αυτό το τρικ θα καθαρίσει τα άχρηστα αρχεία και θα το επιταχύνει.

Για να το κάνετε αυτό σε ένα παλαιότερο iPhone, κρατήστε πατημένο το κουμπί λειτουργίας και, στη συνέχεια, κρατήστε πατημένο το κουμπί home. Αυτό θα καθαρίσει τα άχρηστα αρχεία στη μνήμη RAM του τηλεφώνου σας.

Αν έχετε νεότερο iPhone, ενεργοποιήστε το Assistive Touch στις ρυθμίσεις σας, πηγαίνοντας στο Accessibility (Προσβασιμότητα), Touch (Άγγιγμα), Assistive Touch (Υποβοηθητικό άγγιγμα). Μόλις ενεργοποιηθεί, κρατήστε πατημένο το κουμπί λειτουργίας και το κουμπί αύξησης της έντασης. Στη συνέχεια, πατήστε το Assistive Touch και κρατήστε πατημένο το home button.

9. Λήψη φωτογραφίας κατά την εγγραφή βίντεο

Αυτό είναι ένα εύκολο κόλπο που σας επιτρέπει να τραβάτε φωτογραφίες ενώ εγγράφετε ένα βίντεο. Απλώς πατήστε το εικονίδιο του κλείστρου δίπλα στο κόκκινο κουμπί εγγραφής.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

10. Μάθετε ποια δεδομένα τοποθεσίας έχει αποθηκεύσει το τηλέφωνό σας και πώς να τα αφαιρέσετε

Ενεργοποιώντας τις υπηρεσίες τοποθεσίας, το τηλέφωνό σας μπορεί να αποθηκεύσει μια προσωρινή μνήμη των δημοφιλών σε εσάς τοποθεσιών.

Για να το δείτε αυτό, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις, Απόρρητο, Υπηρεσίες τοποθεσίας. Πατήστε στην επιλογή Υπηρεσίες συστήματος και μετακινηθείτε προς τα κάτω στην επιλογή Σημαντικές τοποθεσίες για να δείτε τις τοποθεσίες που το τηλέφωνό σας έχει αποθηκεύσει ως επισκέψεις σας, καθώς και πόσο χρόνο περάσατε εκεί.

Αν αυτό είναι πολύ δυστοπικό για εσάς, μπορείτε να διαγράψετε το ιστορικό τοποθεσίας σας πατώντας Διαγραφή ιστορικού' και μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία, αλλάζοντας την υπηρεσία σε απενεργοποιημένη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ iPhone Smartphone εφαρμογές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ