Φωτογράφισε αλά GQ τον φύλακα φίλο του και του άλλαξε τη ζωή -Απίθανη ιστορία, ξεπλήρωσε τα χρέη του [εικόνες] - iefimerida.gr

Φωτογράφισε αλά GQ τον φύλακα φίλο του και του άλλαξε τη ζωή -Απίθανη ιστορία, ξεπλήρωσε τα χρέη του [εικόνες]

O 42χρονος Ρώσος φύλακας, Γιούρι Βετλούγκιν
O 42χρονος Ρώσος φύλακας, Γιούρι Βετλούγκιν/Φωτογραφία: filippov_photo
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το διαδίκτυο μπορεί να είναι ένα τρομερό μέρος – με την κακιά έννοια. Αλλά μπορεί επίσης, να κάνει και θαύματα. Όπως στην περίπτωση ενός φύλακα από την Ρωσία, με το όνομα Γιούρι Βετλούγκιν που ξεπλήρωσε το χρέος του και όλα χάρη στα social media.

Ο φωτογράφος μόδας Ρομάν Φιλίποφ έκανε για τον παιδικό του φίλο Γιούρι, μια φωτογράφηση τύπου GQ (διάσημο περιοδικό) και μοιράστηκε το αποτέλεσμα στο διαδίκτυο, όπου οι φωτογραφίες του έγιναν αμέσως viral, λέγοντα την ταραχώδη ιστορία της ζωής του Βετλούγκιν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φαίνεται όμως, πως η ιστορία του δεν ήταν τόσο θλιβερή ώστε να κάνουν ένα απλό like. Ήθελαν να του γράψουν ένα νέο κεφάλαιο στην ζωή του.

Η απίθανη ιστορία του Γιούρι

Αυτός είναι ο Γιούρι, ένας 42χρονος φύλακας από την πόλη Ούφα της Ρωσίας. Αυτός ο φαινομενικά απλός άνθρωπος είχε μια πραγματικά περίεργη ζωή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόσφατα έγινε viral, όταν ο παιδικός του φίλος, Ρομάν Φιλίποφ, του έκανε μια φωτογράφηση τύπου GQ. «Γνώρισα για πρώτη φορά τον Γιούρι ως παιδί σε μια παιδική κατασκήνωση για παιδιά με αναπηρίες όπου δούλευε η μητέρα μου» δήλωσε ο φωτογράφος στο Bored Panda. «Τον Γιούρι τον αφήσανε ως νεογέννητο στα σκαλιά ενός ορφανοτροφείου. Μεγάλωσε εκεί και διαγνώστηκε με αναπτυξιακή διαταραχή».

Η μητέρα του και η γιαγιά του του Φιλίποφ φρόντιζαν τον Γιούρι για χρόνια, του έδωσαν καταφύγιο στο σπίτι τους και αργότερα τον βοήθησαν να βρει ένα σπίτι με κρατική επιχορήγηση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θύμα απατεώνων ο Γιούρι - Τον είχαν για σκλάβο

Ωστόσο, πριν από μερικά χρόνια, κάποιοι άνθρωποι τους οποίους ο Γιούρι θεωρούσε φίλους, τον εκμεταλλεύτηκαν. Τον εξαπάτησαν και έλαβαν δάνεια αξίας περίπου 700.000 ρουβλιών (περίπου 9.330 δολάρια) και αγόρασαν ένα σπίτι.

Ο Γιούρι δεν μπόρεσε να εξοφλήσει τα δάνεια και έτσι, έχασε τα πάντα, συμπεριλαμβανομένης της σύνταξης και του μισθού του. Στην συνέχεια, τον πήραν σε ένα σπίτι που βρισκόταν σε ένα απομακρυσμένο χωριό και μετέτρεψαν τον Γιούρι σε σκλάβο. Ο άνδρας έκανε την νοικοκυρά του σπιτιού, παίρνοντας ελάχιστο φαγητό για να επιβιώσει, με αποτέλεσμα να χάσει 15 κιλά κατά την διάρκεια της παραμονής του εκεί.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η συμμορία τον χτυπούσε συστηματικά και μία φορά παραλίγο να τον σκοτώσει χτυπώντας τον με ένα τσεκούρι, οπότε ο Γιούρι αποφάσισε να φύγει για να σωθεί.

Απείχε περίπου 30 χιλιόμετρα από την Ούφα, αλλά κατάφερε να επιστρέψει και η οικογένεια του Φιλίπποφ τον πήρε ξανά υπό την προστασία της.

«Είναι ελαφρώς διαφορετικός. Η διαταραχή του δεν είναι κακή, αλλά είναι λίγο πιο αφελής από εμάς, είναι σαν ένα μεγάλο παιδί. Έχει θετικά και αρνητικά στοιχεία όπως όλοι μας, αλλά οι απατεώνες μπορούν να τον χειραγωγήσουν».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η φωτογράφηση που άλλαξε την ζωή του

Μετά την επιστροφή του, ο Φιλίπποφ άρχισε να φωτογραφίζει την καθημερινή ζωή του φίλου του. Οι φωτογραφίες του υπενθύμιζαν συνεχώς ότι ο Γιούρι ήταν ένας πολύ όμορφος άνδρας τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά. Και τότε ήταν που σκέφτηκε την ιδέα για έναν έρανο.

Καθώς η φωτογράφηση τύπου GQ έγινε viral, οι δωρεές άρχισαν να αυξάνονται. Τελικά, ο Γιούρι, είχε αρκετά χρήματα για να ξεπληρώσει το χρέος του. Μάλιστα, ακόμη και ο δήμαρχος της πόλης, έμαθε για τον Γιούρι και κανόνισε μια συνάντηση μαζί του.

Τώρα πλέον, ο Φιλίπποφ ελπίζει να μπορέσει να βοηθήσει τον παιδικό του φίλο να βρει την δικαιοσύνη που αναζητά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΡΩΣΙΑ φύλακας φωτογράφηση GQ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ