Εμμανουήλ Ολυμπίτης -Η ζωή του ομογενή Ελληνα επιχειρηματία -Πάρτι, τζόγος, έρωτες με socialite (και μια πριγκίπισσα) - iefimerida.gr

Εμμανουήλ Ολυμπίτης -Η ζωή του ομογενή Ελληνα επιχειρηματία -Πάρτι, τζόγος, έρωτες με socialite (και μια πριγκίπισσα)

Εμμανουήλ Ολυμπίτης
Εμμανουήλ Ολυμπίτης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Γοήτευσε μερικές από τις πιο λαμπερές γυναίκες του κόσμου – συμπεριλαμβανομένων socialite της Νέας Υόρκης, ηθοποιών του Χόλιγουντ και ακόμη και μία πριγκίπισσα. Ο λόγος για τον ελληνικής καταγωγής επιχειρηματία, Εμανουήλ Ολυμπίτη, η ομορφιά του οποίου είχε σοκάρει τον Τρούμαν Καπότε.

Στο βιβλίο του με τίτλο «Marked Cards», ο Εμμανουήλ Ολυμπίτης, γνωστός ως «Μανώλης», 71 ετών, περιγράφει την ζωή του στα πιο πολυτελή μέρη αλλά και τις συναναστροφές του με διάσημους σταρ και socialite.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Ολυμπίτης, ο οποίος γεννήθηκε στο Λονδίνο από Έλληνες γονείς, αφηγείται στα απομνημονεύματά του την πρώτη του σχέση με την μούσα του Yves St Laurent Ναν Κέμπνερ, έναν ταραχώδη γάμο με την Αμερικανίδα κληρονόμο Ζαν Κούσινγκ και πώς τελικά βρήκε την ευτυχία με την σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων – την αδερφή ψυχή του, όπως την αποκαλεί – Έμιλι Τοντχάντερ με την οποία έχει αποκτήσει τρία παιδιά.

Η μούσα του Yves St Laurent, Ναν Κέμπνερ
Η μούσα του Yves St Laurent, Ναν Κέμπνερ

Στα πολυτελή πάρτι που διοργάνωνε ο Έλληνες μεγιστάνας συνοδευόταν πάντα από λαμπερές γυναίκες, μεταξύ των οποίων η πριγκίπισσα Ήρα βον Φύστενμπεργκ και την Αμερικανίδα ηθοποιό Βαλερί Περίν. Ωστόσο, το βιβλίο αποκαλύπτει επίσης πως ο Μανώλης κουράστηκε από τα ατελείωτα παιχνίδια πόκερ και τις εξόδους με τους φίλους του από τη Μαφία. Ο επιχειρηματίας λέει ότι είναι χαρούμενος που άφησε πίσω του την έντονη αυτή ζωή, αφότου γνώρισε την σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων Έμιλι Τοντχάντερ με τη οποία μοιράζεται ένα πολυτελές σπίτι κοντά στην περιοχή Μαρλμπορόου και ένα διαμέρισμα στο Ναϊτςμπρίτζ. Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 1996 και απέκτησε μια κόρη, την 23χρονη Ολυμπία και τους 18χρονους δίδυμους Μάικι και Αλέκο.

Η ηθοποιός Βαλερί Περίν με τον Έλληνα επιχειρηματία Εμμανουήλ Ολυμπίτη
Η ηθοποιός Βαλερί Περίν με τον Έλληνα επιχειρηματία Εμμανουήλ Ολυμπίτη
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με την πρώτη του σύζυγο, την Αμερικανίδα κληρονόμο Ζαν Κούσινγκ, ο φίλος της, ο Αμερικανός συγγραφέας Τρούμαν Καπότε δεν άντεχε να κοιτάζει τον Ολυμπίτη εξαιτίας της ομορφιάς του.

Πριν από τον γάμο του με την Κούσινγκ, ο Ολυμπίτης λέει στο βιβλίο του, πως το πρώτο του ερωτικό «σκίρτημα» ήταν με την νεοϋορκέζα Ναν Κέμπνερ σε ηλικία 23 ετών. Όταν η μακρά σχέση τους έληξε, ερωτεύτηκε την Ίρα βον Φύστενμπεργκ, την πριγκίπισσα της οποίας η πρώην νύφη είναι η διάσημη σχεδιάστρια Diane Von Furstenberg.

Ο έρωτας με την πριγκίπισσα Ήρα βον Φύστενμπεργκ -Γιατί δεν την παντρεύτηκε ποτέ

Όσο πλούσια και αριστοκράτισσα κι αν ήταν η Ήρα βον Φύστενμπεργκ – ο πατέρας της ήταν πρίγκιπας και η μητέρα της μία Ανιέλι (η οικογένεια πίσω από τη Fiat), η πριγκίπισσα έγινε διάσημη ως παιδί–νύφη. Σε ηλικία 15 ετών κλέφτηκε και παντρεύτηκε τον 31χρονο πρίγκιπα Αλφόνσο βον Χόχενλοχ, δημιουργό του Marbella Club, σε ένα σκάνδαλο που συγκλόνισε την κοινωνία την δεκαετία του ‘50. Μετά από έναν δεύτερο αποτυχημένο γάμο, συνέχισε τις ερωτικές της σχέσεις χωρίς ενδοιασμούς.

Η 15χρονη Ήρα βον Φούσενμπεργκ παντρεύτηκε τον 31χρονο πρίγκιπα  Αλφόνσο βον Χόχενλοχ
Η 15χρονη Ήρα βον Φούσενμπεργκ παντρεύτηκε τον 31χρονο πρίγκιπα Αλφόνσο βον Χόχενλοχ
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τότε, στα τέλη του 1978, γνώρισε τον Ολυμπίτη, ο οποίος πλησίαζε τα τριάντα, σε ένα σπίτι ενός κοινού φίλου. Περιγράφοντάς την ως «έναν από τις ωραιότερους, πιο ευγενικούς ανθρώπους που έχω γνωρίσει ποτέ», ο Ολυμπίτης αναφέρεται στο πώς το ζευγάρι ξεκίνησε μια «πολύ ευχάριστη κοινή ζωή».

Η πριγκίπισσα έπαιρνε μαζί της τον επιχειρηματία στα πλούσια σπίτια των φίλων της, όπως η Χάινι Τίσεν, την πολύ στενή φίλη της, πριγκίπισσα Μαργαρίτα, τον Ρομπέρτο Κάμπος, τον πρέσβη της Βραζιλίας και τον εκδότη, λόρδο Τζορτζ Γουάιντφελντ.

Με την σειρά του, την πήγαινε ταξίδια στην Ελλάδα ή περνούσαν μαζί τα βράδια τους σε κλαμπ ιδιωτικών μελών του Λονδίνου. Αλλά η σχέση τους «καταστράφηκε» όταν ο Ολυμπίτης «παρασύρθηκε και της ζήτησε να τον παντρευτεί». «Η Ήρα δεν ήθελε να παντρευτεί» εξομολογείται στο βιβλίο του. «Και συνειδητοποίησα ότι δεν είχα αρκετά χρήματα για να διατηρήσω τον τρόπο ζωής της, σε κάθε περίπτωση. Αρνήθηκε ευγενικά και εξαφανίστηκε με έναν Ελβετό δάσκαλο του σκι… σε εκείνο το σημείο έπεσα σε κατάθλιψη και σε αυτή την παράλογη κατάσταση, γνώρισα την πρώτη μου γυναίκα σε ένα επαγγελματικό ταξίδι στην Νέα Υόρκη».

Η αμερικανίδα κληρονόμος και οι σχέσεις της με την μαφία

Παντρεύτηκε την Αμερικανίδα κληρονόμο Ζαν Κούσινγκ το 1981 και η δυσάρεστη κατάσταση στην οποία βρισκόταν βελτιώθηκε με την γέννηση του γιου τους, Τζον που τώρα είναι 39 ετών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αλλά όταν την εγκατέλειψε, ο επιχειρηματίας έπρεπε να αντιμετωπίσει τον δικηγόρο της, που ήταν φίλος του Αλ Καπόνε και πιστεύεται ότι είχε βοηθήσει την αμερικανική μαφία, Σίντνεϊ Κόρσακ. Ο Ολυμπίτης έλαβε ένα τηλεφώνημα από τον Κόρσακ, που θεωρείται ένας από τους πιο ισχυρούς άντρες στην Αμερική. Ο Ολυμπίτης γράφει στο βιβλίο του για το τηλεφώνημα: « Να σου πω τι πιστεύω ότι πρέπει να κάνεις. Είναι ώρα να γυρίσεις σπίτι. Πήγαινε σπίτι. Πήγαινε πίσω στην Νέα Υόρκη. Πήγαινε πίσω στον γιο σου, στην γυναίκα σου, στην οικογένειά σου. Σε χρειάζονται. Εκεί ανήκεις. Γύρνα σπίτι. Με καταλαβαίνεις;».

Ο Εμμανουήλ Ολυμπίτης με την Ήρα βον Φούρστενμπεργ
Ο Εμμανουήλ Ολυμπίτης με την Ήρα βον Φούρστενμπεργκ- Παρόλο που της έκανε πρόταση γάμου, εκείνη αρνήθηκε

«Πήρα μια βαθιά ανάσα. Το περίμενα αυτό. Ήταν ή τώρα ή ποτέ. ‘Σίντνεϊ σ’ ευχαριστώ που μου τηλεφώνησες’ του είπα. ‘Αλλά δεν μπορώ να το κάνω αυτό. Δεν θα ήμουν χρήσιμος σε κανέναν από αυτούς. Είμαι σίγουρος ότι καταλαβαίνεις’. Και συνέχισα: ‘Ήξερα, φυσικά, ότι κάτι θα μου συνέβαινε. Αλλά εάν ο γιος μου έμενε ορφανός, θα τον βοηθούσε αυτό; Δεν νομίζω. Τελοσπάντων, έπρεπε να το ρισκάρω, δεν μπορούσα να κάνω κάτι άλλο». Και συνεχίζει: «Επικράτησε μια βαθιά σιωπή στην άλλη πλευρά της γραμμής. Μπορούσα να ακούσω την καρδιά μου να χτυπά στα αυτιά μου. ‘Νομίζω όμως πως ήρθε μια απροσδόκητη απάντηση. Ορκίζομαι ότι μπορούσα να εντοπίσω ένα ίχνος γέλιου. ‘Δεν μπορείς να κάνεις κάτι… αλλά νομίζω πως θα είσαι εντάξει, αγόρι. Να προσέχεις’ μου είπε».

Το πάθος με τον τζόγο

Αλλά ο επιχειρηματίας δεν ήταν τολμηρός μόνο στις σχέσεις του, αλλά και στα παιχνίδια πόκερ. «Έπαιζα για πολύ περισσότερα χρήματα από όσα μπορούσα να αντέξω. Δεν είναι διασκεδαστικό να παίζεις στα στοιχήματα που μπορείς να αντέξεις οικονομικά» λέει. Τελικά, ο Ολυμπίτης εγκατέλειψε τον τζόγο πριν από περίπου 15 χρόνια. «Όταν είσαι νέος έχεις εξαιρετικά νεύρα για να ποντάρεις χωρίς να ανοιγοκλείσεις καν τα μάτια σου, παρόλο που δεν έχεις τα χρήματα για έναν τέτοιο ποντάρισμα».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πριν γνωρίσει την «αδερφή – ψυχή του» την Έμιλι, ο επιχειρηματίας ομολογεί ότι απολάμβανε τα πάρτι, στα οποία παραβρίσκονταν ο Μικ Τζάγκερ και ο Ντέιβιντ Μπάουι, επειδή δεν ενδιαφερόταν να παντρευτεί.

Είχε τον γιο του, αρκετά χρήματα και του άρεσε να ζει μόνος του, με τις πολλές συντρόφους του. Όμως, παραδέχτηκε πως η οικογενειακή ζωή τον εντυπωσίασε στο τέλος, λέγοντας ότι είναι «ενθουσιασμένος» με την τωρινή του ζωή και πως μπορεί να «ήταν νεκρός» εάν συνέχιζε τα πάρτι.

Τα απομνημονεύματα του Εμανουήλ Ολυμπίτη
Τα απομνημονεύματα του Εμανουήλ Ολυμπίτη

Ο Ολυμπίτης προερχόταν από μια ευημερούσα ελληνική οικογένεια του Λονδίνου, είχε φοιτήσει στο The King’s School στο Καντέρμπουρι ενώ στην συνέχεια παρακολούθησε το University College του Λονδίνου και είχε εκτελεστικές θέσεις στην Bankers Trust International, την Aitken Hume International plc, την Johnson & Higgins Ltd και την Pacific Media plc..

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ