Επαιζε ντουέτο στο πιάνο με τον μυστηριώδη γείτονά του, ώσπου έμαθε την ταυτότητά του -Μια συγκινητική ιστορία στο TikTok [βίντεο] - iefimerida.gr

Επαιζε ντουέτο στο πιάνο με τον μυστηριώδη γείτονά του, ώσπου έμαθε την ταυτότητά του -Μια συγκινητική ιστορία στο TikTok [βίντεο]

Ο νεαρός πιανίστας Τζόρτζιο Λο Πόρτο
Ο νεαρός πιανίστας Τζόρτζιο Λο Πόρτο/Φωτογραφία: Instagram/giorgio_lp_
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένας χρήστης του TikTok που ανακάλυψε ότι ο γείτονάς του ήταν πιανίστας δεν ενοχλήθηκε καθόλου. Στην πραγματικότητα, απολάμβανε τόσο πολύ τη μουσική του, ώστε του έγραψε ένα σημείωμα για να εκφράσει τον θαυμασμό του και να ζητήσει από τον γείτονα να παίξει το «My Heart Will Go On». Και έτσι ξεκίνησε μια όμορφη φιλία και ένα καταπληκτικό ντουέτο πιάνου που έγινε viral στο TikTok.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πώς ξεκινά η συγκινητική ιστορία φιλίας τους

Ο ένας από τους δύο πρωταγωνιστές αυτής της ιστορίας είναι ο Τζόρτζιο Λο Πόρτο, ένας Ιταλός που ζει στο Ηνωμένο Βασίλειο και είναι δημιουργός βίντεο στο TikTok. Στις 31 Ιανουαρίου, ο Τζόρτζιο δημοσίευσε ένα βίντεο να τον δείχνει να απολαμβάνει τον γείτονά του να παίζει πιάνο.

Στη συνέχεια, στις 6 Φεβρουαρίου, δημοσίευσε ένα βίντεο που έλεγε ότι την προηγούμενη μέρα είχε αφήσει ένα σημείωμα στον γείτονά του, λέγοντάς του ότι απολαμβάνει πολύ τη μουσική του και ρωτώντας εάν θα μπορούσε να παίξει το «My Heart Will Go On». Η απάντηση του γείτονα ήταν ξεκάθαρη, καθώς, όπως μπορεί να ακούσει κανείς, παίζει μουσική από την άλλη πλευρά του τοίχου.

Αυτή ήταν η αρχή μιας υπέροχης φιλίας δύο ανθρώπων που τους αρέσει να παίζουν πιάνο και μια σειρά από συγκινητικά βίντεο στο TikTok. Η ιστορία όμως έχει και συνέχεια, με τον Τζόρτζιο να γράφει ένα ακόμη σημείωμα, ευχαριστώντας τον γείτονά του και επαινώντας τις ικανότητές του στο πιάνο. Και αυτή τη φορά, ο γείτονας απάντησε με ένα σημείωμα: «Αυτό είναι πραγματικά διασκεδαστικό, ας συνεχίσουμε να το κάνουμε αυτό».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Τζόρτζιο, στην πραγματικότητα, παίζει κι αυτός πιάνο, αλλά είχε πολύ καιρό να το κάνει, επομένως αυτή ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία να επιστρέψει στο πάθος του. Έγραψε άλλο ένα σημείωμα στον γείτονα, υποδηλώνοντας ότι θα μπορούσαν να παίξουν ένα ντουέτο: «και του είπα ότι μόλις σταματήσω, να αρχίσεις».

Το ντουέτο τους

Ο TikToker ήταν πολύ ενθουσιασμένος αλλά και αγχωμένος, γιατί δεν ήξερε την απάντηση του γείτονά του αλλά ξεκίνησε την ηχογράφηση, παίζοντας το κομμάτι «River Flows in You». Δεν ήταν καν σίγουρος εάν ο γείτονας θα μπορούσε να τον ακούσει ή αν τον είχε ξεχάσει. Κι όμως: Ο γείτονας απάντησε στη μουσική του και συνέχισε να παίζει τη μελωδία. Όταν ο Τζόρτζιο άκουσε τις νότες από την άλλη πλευρά του τοίχου, μπορείτε πραγματικά να δείτε στο πρόσωπό του πόσο συγκινημένος ήταν. «Ήταν πολύ διασκεδαστικό», έγραψε στη λεζάντα του βίντεο. Πρόσθετο στοιχείο στη μαγεία αυτή, το γεγονός ότι άρχισε να χιονίζει, και το όλο θέμα θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει ταινία, δεδομένου ότι ο Τζόρτζιο ακόμα δεν γνώριζε ποιος είναι ο μυστηριώδης πιανίστας γείτονάς του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι δύο γείτονες δεν γνωρίζονται καν

Η ιστορία δεν τελειώνει εδώ. Οι δύο πιανίστες συμφώνησαν να «συναντηθούν» (μουσικά) το Σαββατοκύριακο. Ακόμα δεν είχαν δει ο ένας τον άλλον, αλλά έπαιξαν στο πιάνο το θέμα της ταινίας «Αμελί», ενώ την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ήταν η πρώτη φορά που ξεκίνησε ο γείτονας. Με την ευκαιρία αυτή, έπαιξαν ξανά το «River Flows in You». Ο Τζόρτζιο έγραψε στο βίντεο: «Αυτός ήταν ο τρόπος μας να πούμε: "Δεν ξέρω ποιος είσαι, αλλά είμαι εδώ. Δεν είσαι μόνος. Αυτό είναι και για σένα"».

Τα βίντεο τράβηξαν την προσοχή των άλλων χρηστών του TikTok, με πολλούς να λένε ότι η ιστορία τους θα έπρεπε να γίνει σενάριο ταινίας. Μάντευαν επίσης ποιος θα μπορούσε να είναι ο μυστηριώδης γείτονας, πώς μπορεί να ήταν, και πως ίσως ήταν άλλος ένας TikToker από την άλλη πλευρά του τοίχου. Το μυστήριο ήταν πολύ μεγάλο, αλλά ήρθε επιτέλους η ώρα να συναντηθούν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αποκάλυψη της ταυτότητας του γείτονα και η συγκινητική του ιστορία

Ο Τζόρτζιο ενημέρωσε τους θεατές του: «Ήταν καλύτερο από ό,τι περίμενα». Αποδεικνύεται τελικά πως το όνομα του γείτονά του είναι Εμίλ και είναι 78 ετών από την Πολωνία. Η σύζυγός του είχε πεθάνει τον Δεκέμβριο από τον κορωνοϊό και το διαμέρισμα στο οποίο έμενε ήταν ένα προσωρινό κατάλυμα μέχρι να πουλήσει το σπίτι του. Η μόνη παρηγοριά για τον Εμίλ ήταν το πιάνο του. Ο λόγος που έπαιζε ήταν επειδή η γυναίκα του το λάτρευε.

Ο Εμίλ ήταν ευγνώμων στον Τζόρτζιο που του είχε δώσει ένα κίνητρο και τον έκανε να αισθάνεται λιγότερο μόνος. Γι’ αυτό και ο Τζόρτζιο υποσχέθηκε στον Εμίλ να παίζουν πιάνο τα Σαββατοκύριακα μέχρι να πουλήσει το σπίτι του και να μετακομίσει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πρώτη φορά που ο Τζόρτζιο άκουσε τον Εμίλ να παίζει πιάνο ήταν τον Ιανουάριο και το ηχογράφησε, αλλά ανέβασε το βίντεο στις 10 Φεβρουαρίου. Ο Εμίλ έπαιζε το « Marriage D'Amour», από το Senneville εκείνη την εποχή, ένα πολύ όμορφο, συναισθηματικό κομμάτι. Το βίντεο δημοσιεύτηκε όταν ο Τζόρτζιο ακόμα δεν γνώριζε τίποτα για τον γείτονά του και έγραψε: «Μου λέει μία ιστορία, χωρίς λόγια. Μπορείτε να αισθανθείτε τον πόνο, αλλά μπορείτε επίσης να νιώσετε την ελπίδα από αυτό».

Και ήταν πραγματικά αλήθεια. Ο Τζόρτζιο άκουγε την πληγωμένη καρδιά του Εμίλ και μάλλον ο ίδιος αργότερα έγινε η ελπίδα γι’ αυτόν. Το κοινό τους ενδιαφέρον για τη μουσική άγγιξε πολλούς ανθρώπους στο διαδίκτυο. Στα σχόλια κάτω από ένα από τα βίντεό του, ο Τζόρτζιο γράφει: «Το μήνυμά μου μέσω του βίντεο είναι: να είσαι καλός ακόμη και με τους ξένους. Μπορεί να περνάνε μια δύσκολη φάση και να χρειάζονται την αγάπη σας. Ειδικά τώρα».

Όλη αυτή η ιστορία της επικοινωνίας με έναν άγνωστο μέσω της μουσικής και αργότερα η γνώση της ιστορίας του πιανίστα ενέπνευσε τον Τζόρτζιο να γράψει το δικό του μουσικό κομμάτι. Σε ένα βίντεο εξηγεί πως μιλά για την καλοσύνη και για το πώς δεν πρέπει να παίρνουμε τίποτα ως δεδομένο. Αυτό είναι το πρώτο κομμάτι που συνέθεσε ο Τζόρτζιο και το ονόμασε «Αγαπητέ Εμίλ».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το συγκινητικό κομμάτι που έγραψε ο Τζόρτζιο για τον νέο του φίλο

«Όταν έγραψα αυτό το κομμάτι, άρχισα να φαντάζομαι τη ζωή του Εμίλ. Ένας 78χρονος χήρος που έχασε την αγάπη της ζωής του εξαιτίας αυτού του ανόητου ιού. Ζει μόνος του στο σπίτι λόγω του lockdown. Ανυπομονεί να παίξει το αγαπημένο της κομμάτι κάθε Σαββατοκύριακο στις 2 το μεσημέρι. Μέχρι που εμφανίστηκε ένα σημείωμα στην πόρτα του. Ένα γράμμα που έλεγε ότι δεν ήταν μόνος. Και ξεκίνησε μια νέα φιλία. Δύο πιάνα χωρισμένα από έναν τοίχο. Δεν γνωρίζει ποιος παίζει. Αλλά δεν έχει σημασία. Μπορείς να είσαι το φως στο σκοτάδι κάποιου άλλου». Αυτό είναι το νόημα πίσω από το μουσικό κομμάτι που συνέθεσε ο Τζόρτζιο.

Το τέλος της ιστορίας τους

Ακολούθως, ο Τζόρτζιο ανέβασε κι άλλα βίντεο, αλλά αυτή τη φορά παίζει μόνος του. Σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στις 14 Μαρτίου, έπαιζε με βαριά καρδιά. Η είδηση πως ο Εμίλ είχε πεθάνει τον είχε συγκινήσει. Ο Εμίλ πέθανε στον ύπνο του και όπως το θέτει ο Τζόρτζιο, «είναι ξανά μαζί με τη γυναίκα του».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Τζόρτζιο αφιέρωσε τα εξής στον φίλο του: «Αγαπητέ Εμίλ, ήξερα πολύ λίγα για σένα, αλλά άλλαξες τη ζωή μου. Μου έδωσες πίσω το πάθος και το μοιραστήκαμε με τον κόσμο. Θα είσαι στην καρδιά μου. Θα συνεχίσω να παίζω, να σκέφτομαι πόσο δυνατή μπορεί να είναι η μουσική. Μου είπες ότι ήμουν το φως σου, αλλά κι εσύ ήσουν το δικό μου. Αντίο Εμίλ».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πιάνο γείτονας ντουέτο Tik Tok
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ