Ζει μόνος του σε μια σπηλιά με δικό του νερό και ηλεκτρικό ρεύμα εδώ και 50 χρόνια: «Η τοποθεσία είναι τέλεια» - iefimerida.gr

Ζει μόνος του σε μια σπηλιά με δικό του νερό και ηλεκτρικό ρεύμα εδώ και 50 χρόνια: «Η τοποθεσία είναι τέλεια»

Το σπίτι του Γιανγκ σε σπηλιά στην Κίνα
Το σπίτι του Γιανγκ σε σπηλιά στην Κίνα / Φωτογραφία: YouTube
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία απόφαση που του άλλαξε τη ζωή πήρε ένας άνδρας στην επαρχία Χουμπέι της Κίνας, καθώς πριν από 50 χρόνια επέλεξε να ζει σε σπίτι χτισμένο μέσα σε μια σπηλιά.

Πρόκειται για μία ιστορία που έφερε την επιφάνεια η Qingyunji, δημιουργός περιεχομένου που καταγράφει τη ζωή σε ορεινές περιοχές της χώρας, εντοπίζοντας το σπίτι του Γιανγκ σε μία σπηλιά σφηνωμένη στον γκρεμό των βουνών της κοιλάδας Λιτσουάν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πώς είναι ένα σπίτι μέσα σε σπηλιά

Μπορεί να μοιάζει μία παρορμητική επιλογή, όμως το σπίτι που μένει ο Γιανγκ είναι απολύτως λειτουργικό και ασφαλές. Η κατασκευή είναι ενσωματωμένη στο τοίχωμα του γκρεμού και δημιουργήθηκε σταδιακά, με την πάροδο του χρόνου.

«Δεν την έχουν ανακαινίσει ποτέ· απλώς χρησιμοποιούν το χορτάρι που φυτρώνει εκεί. Τη χτίζανε σιγά σιγά», εξηγεί η Qingyunji στο βίντεό της.

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του χώρου είναι ότι η ίδια η σπηλιά λειτουργεί ως φυσική θερμομόνωση, διατηρώντας σταθερή θερμοκρασία όλο τον χρόνο. «Η τοποθεσία είναι ιδανική. Τον χειμώνα κάνει αρκετή ζέστη και το καλοκαίρι είναι δροσερά», λέει ο Γιανγκ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ο Γιανγκ με την Qingyunji
Ο Γιανγκ με την Qingyunji

Συνδυάζοντας την αυτάρκεια με την απομόνωση

Παρά το γεγονός ότι το σπίτι είναι απομονωμένο, ο Γιανγκ έχει καταφέρει να είναι πλήρως αυτάρκης.

Το νερό προέρχεται από φυσικές διαρροές της σπηλιάς, ενώ ηλεκτρικό ρεύμα έχει χάρη σε έναν κοντινό στύλο φωτισμού. Παράλληλα, καλλιεργεί έναν μικρό κήπο με φαρμακευτικά φυτά, τα οποία μαζεύει και στη συνέχεια τα πουλά στα κοντινά χωριά.

Η ζωή στη σπηλιά και η επιλογή να μένει μόνος

Παρότι σήμερα ζει μόνος, ο Γιανγκ ζούσε με την οικογένειά του σε αυτό το ιδιαίτερο σπίτι. «Πιθανότατα έχουν περάσει πάνω από 100 χρόνια από τότε που οι γονείς μου ήρθαν να ζήσουν εδώ. Εγώ μένω εδώ περίπου πενήντα χρόνια», αναφέρει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Tο απομονωμένο σπίτι του Γιανγκ σε σπηλιά, χαμηλά, κάτω από έναν απότομο βράχο / Qingyunji
Tο απομονωμένο σπίτι του Γιανγκ σε σπηλιά, χαμηλά, κάτω από έναν απότομο βράχο / Qingyunji

Μετά τον θάνατο των γονιών του, τα πέντε αδέλφια του μετακόμισαν σε γειτονικούς οικισμούς. Ωστόσο, η μοναξιά δεν τον προβληματίζει.

«Ο δρόμος δεν είναι μακριά, περίπου 300 μέτρα. Είναι ένα στενό μονοπάτι και μετά βγαίνεις κατευθείαν στον κεντρικό δρόμο», λέει, δείχνοντας ότι δεν είναι τελείως απομονωμένος.

Μακριά από τους σύγχρονους ρυθμούς, ο Γιανγκ εμφανίζεται ήρεμος και παρότι η επιλογή του φαντάζει περίεργη, έως και επικίνδυνη, ο ίδιος υποστηρίζει ότι «η σπηλιά δεν είναι παγίδα», αλλά το σπίτι του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μόνος σπηλιά νερό ρεύμα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ