Ένα εκπληκτικό ξενοδοχείο με θέα στο Ιόνιο: 7.000 ευρώ η βραδιά, έμεναν Όσκαρ Γουάιλντ, Σοφία Λόρεν [εικόνες] - iefimerida.gr

Ένα εκπληκτικό ξενοδοχείο με θέα στο Ιόνιο: 7.000 ευρώ η βραδιά, έμεναν Όσκαρ Γουάιλντ, Σοφία Λόρεν [εικόνες]

Το ξενοδοχείο San Domenico Palace στη Σικελία
Το ξενοδοχείο San Domenico Palace στη Σικελία / Φωτογραφία: Four Seasons Taormina
ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΣΠΑΝΟΥ

Σκηνικό της νέας σεζόν μιας δραματικής σειράς της HBO, το ξενοδοχείο San Domenico Palace στην Ιταλία μαγεύει επισκέπτες και θεατές με την εκπληκτική ομορφιά του, αλλά και με τα... αστρονομικά ποσά για τα δωμάτιά του.

Το πολυτελές ξενοδοχείο βρίσκεται στην πόλη Ταορμίνα της Σικελίας, δίπλα στο Ιόνιο Πέλαγος και κάτω από το ηφαίστειο της Αίτνας, αποτελεί το βασικό σκηνικό για τη δεύτερη σεζόν της επιτυχημένης σειράς White Lotus του HBO, η οποία προβάλλει τις ζωές πλούσιων και διάσημων επισκεπτών του ξενοδοχείου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Φωτογραφία: Four Seasons Taormina
Φωτογραφία: Four Seasons Taormina

Η εκπληκτική του τοποθεσία συνδυάζεται με την πλούσια ιστορία του, η οποία περιλαμβάνει μια εντυπωσιακή σειρά διάσημων καλεσμένων, όπως ο Όσκαρ Γουάιλντ και η Σοφία Λόρεν. Σε κοντινή απόσταση, αμπελώνες, ένα αρχαίο ελληνικό θέατρο και μεσαιωνικά χωριά δημιουργούν ένα εντυπωσιακό σκηνικό για το μοναδικό κατάλυμα, στο οποίο, ένα βράδυ σε σουίτα μπορεί να κοστίζει και πάνω από 7.000 ευρώ.

Ο βαρόνος που «απέτρεψε» την απαλλοτρίωση του κτιρίου από το ιταλικό κράτος

Το ξενοδοχείο κληροδοτήθηκε στο θρησκευτικό τάγμα του Αγίου Δομινικανού από τον βαρόνο Νταμιάνο Ρόσο ντ'Αλταβίλα, ευεργέτη του τάγματος, ο οποίος είχε στραφεί και ο ίδιος στη μοναστική ζωή. Το τάγμα έλαβε το κτίριο το 1430, πέντε χρόνια μετά τον θάνατο του βαρόνου.

Φωτογραφία: Four Seasons Taormina
Φωτογραφία: Four Seasons Taormina
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά την ίδρυση ενός μοναστηριού στο κτίριο, διατηρήθηκε μια μικρή κοινότητα που δεν ξεπέρασε ποτέ τα 40 άτομα, κατά τους επόμενους αιώνες.

Περίπου 400 χρόνια αργότερα, το 1866, ψηφίστηκε νόμος από το ιταλικό κράτος σε μια προσπάθεια να καταστείλει τα θρησκευτικά τάγματα και να κατασχεθούν τα περιουσιακά τους στοιχεία.

Οι ιταλικές αρχές ήρθαν να κατασχέσουν το κτίριο και παρόλο που υπήρχε μόνο ένας μοναχός, ο Βιντσέντσο Μποτάρι Κακιόλα, έπρεπε να χρησιμοποιήσουν βία για να πάρουν τα κλειδιά καθώς δεν ήταν διατεθειμένος να το παραδώσει. Ο Βιντσέντσο, μάλιστα, αποκάλυψε ένα αρχαίο έγγραφο το οποίο είχε κρατήσει μυστικό από τους υπόλοιπους μοναχούς -τη διαθήκη του Νταμιάνο Ρόσο.

Φωτογραφία: Four Seasons Taormina
Φωτογραφία: Four Seasons Taormina
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καθώς η διαθήκη ανέφερε ότι το κτίριο προοριζόταν μόνο για το τάγμα των Δομινικανών, αυτό σήμαινε ότι δεν μπορούσε να απαλλοτριωθεί από το κράτος, έτσι ο μοναχός πλησίασε έναν απόγονο του Νταμιάνο Ρόσο, τον πρίγκιπα Cerami, ο οποίος απέκτησε εκ νέου δικαιώματα ιδιοκτησίας στο μοναστήρι.

Πώς από μοναστήρι 40 ατόμων, το κτίριο μετατράπηκε στο πιο κοσμικό ξενοδοχείο της Ευρώπης

Ήταν όραμα του πρίγκιπα Cerami να μετατρέψει το μοναστήρι σε ξενοδοχείο και η προσθήκη μιας μεγάλης πτέρυγας στο αρχιτεκτονικό στυλ Liberty, κατέστησε το κτίριο ένα από τα πρώτα μεγάλα ξενοδοχεία της Ευρώπης.

Φωτογραφία: Four Seasons Taormina
Φωτογραφία: Four Seasons Taormina

Με την Ταορμίνα να γίνεται μια μοντέρνα τοποθεσία για τους τουρίστες της Ευρώπης εκείνη την εποχή, με την πόλη γνωστή για τα ξέφρενα πάρτι και τη φιλελεύθερη σεξουαλική της ατμόσφαιρα, το ξενοδοχείο έγινε ένας διάσημος προορισμός σε όλο τον κόσμο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καλεσμένοι υψηλού προφίλ το επισκέφτηκαν στις αρχές του 1900, συμπεριλαμβανομένων του Βασιλιά Εδουάρδου Ζ' του δεύτερου, του Βαρώνου Ρότσιλντ, του Όσκαρ Ουάιλντ και του Ντ.Χ.Λώρενς.

Φωτογραφία: Four Seasons Taormina
Φωτογραφία: Four Seasons Taormina

Μέχρι τη δεκαετία του 1950, πολλοί από διάσημοι από τον χώρο του θεάτρου και του κινηματογράφου το επισκέφτηκαν, όπως η Γκρέτα Γκάρμπο, η Ίνγκριντ Μπέργκμαν, η Όντρεϊ Χέπμπορν, η Ελίζαμπεθ Τέιλορ και η Σοφία Λόρεν.

Πιο πρόσφατα, το 2017, το ξενοδοχείο φιλοξένησε τους πολιτικούς ηγέτες για τη σύνοδο κορυφής της G7. Τώρα, όλο και περισσότεροι άνθρωποι μαθαίνουν για το Παλάτι του Σαν Ντομένικο χάρη στη χρήση της τοποθεσίας στη δεύτερη σεζόν του White Lotus.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ