Τζον Κατσιματίδης: Το φτωχόπαιδο από τη Νίσυρο που θέλει να εξαγοράσει το CNN - iefimerida.gr

Τζον Κατσιματίδης: Το φτωχόπαιδο από τη Νίσυρο που θέλει να εξαγοράσει το CNN

Ο Ελληνοαμερικανός δισεκατομμυριούχος Τζον Κατσιματίδης που θέλει να αγοράσει το CNN
Ο Ελληνοαμερικανός δισεκατομμυριούχος Τζον Κατσιματίδης που θέλει να αγοράσει το CNN / Φωτογραφία: AP
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΛΤΣΑΣ

Ο Τζον Κατσιματίδης τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του τον Ιούνιο όταν δήλωσε ότι επιθυμεί να εξαγοράσει το CNN, υποστηρίζοντας ότι θα μπορούσε να διπλασιάσει τα κέρδη του κολοσσού των μέσων ενημέρωσης σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Με την περιουσία του να ξεπερνάει τα 4 δισ. δολάρια, αποτελεί μια από τις πλέον εξέχουσες προσωπικότητες της ελληνοαμερικανικής κοινότητας και η ζωή του μοιάζει βγαλμένη μέσα από χολιγουντιανή ταινία, σύμφωνα με την National Herald.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ξεκίνημα

Γεννήθηκε στο μικρό νησί της Νισύρου το 1948 και μετακόμισε με την οικογένειά του σε ένα διαμέρισμα στο Χάρλεμ της Νέας Υόρκης όταν ήταν ακόμα βρέφος. Σπούδασε ηλεκτρολόγος μηχανικός στο New York University, πηγαίνοντας στο σχολείο κατά τη διάρκεια της ημέρας και εργαζόμενος σε ένα μικρό παντοπωλείο το βράδυ και τα σαββατοκύριακα για να βοηθήσει τους γονείς του να πληρώσουν τους λογαριασμούς της οικογένειας. Κατά το τελευταίο έτος των σπουδών του, με μόλις 8 μονάδες να απομένουν για να πάρει το πτυχίο του, ο Τζον εγκατέλειψε το NYU προς μεγάλη απογοήτευση του πατέρα του προκειμένου να εργαστεί μόνιμα στο παντοπωλείο. 


Ένας αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος 

Ένας αυτοδημιούργητος  δισεκατομμυριούχος που οφείλει την επιτυχία του σε δεκαετίες προσωπικής σκληρής δουλειάς και καινοτομίας, ο Κατσιματίδης είχε ανοίξει 10 επιτυχημένα Red Apple Supermarkets στο Upper West Side του Manhattan μέχρι την ηλικία των 25 ετών.

Πιθανώς πιο γνωστός για την αλυσίδα σούπερ μάρκετ Gristedes στη Νέα Υόρκη, οι διαφορετικές επενδύσεις του Catsimatidis περιλαμβάνουν ακίνητα, πετρέλαιο και άλλες βιομηχανίες. Στην αρχή, μετέτρεψε μια επένδυση 5 εκατομμυρίων δολαρίων σε ακίνητα στο Μανχάταν σε 100 εκατομμύρια δολάρια, μέσα σε μόλις πέντε χρόνια. Η συμμετοχή του στην αγορά πετρελαιοειδών ξεκίνησε όταν αγόρασε την United Refining στο Warren της Πενσυλβάνια, βγάζοντάς την από την πτώχευση για 7,5 εκατομμύρια δολάρια. Από τότε, η εταιρεία έχει αναπτυχθεί με 375 βενζινάδικα στην Πενσυλβάνια, τη Νέα Υόρκη και το Οχάιο.

Πρόεδρος της Red Apple Group

Ο Κατσιματίδης είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Red Apple Group, η οποία είναι μία από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές εταιρείες των ΗΠΑ με συμμετοχές στον τομέα της ενέργειας, της αεροπορίας, του λιανικού εμπορίου και των ακινήτων και συνολικά 8.000 εργαζόμενους. Με κύριο επίκεντρο την ενέργεια, η περιουσία του αυξήθηκε παράλληλα με την άνοδο στις τιμές του πετρελαίου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι πιο πρόσφατες επενδύσεις του περιλαμβάνουν την κατασκευή μικτών χρήσεων στο Fort Greene του Brooklyn και στη γειτονιά του Coney Island. Στη Φλόριντα, ο Κατσιματίδης ξεκίνησε την κατασκευή του The Residences at 400 Central – ενός πύργου 46 ορόφων που θα καταλαμβάνει ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο στο St. Petersburg.

Επιπλέον, πέρα από τις επενδύσεις, φιλοξενεί επίσης μια εβδομαδιαία εκπομπή ραδιοφωνικού talk show, το Cats Roundtable, κατά την οποία παίρνει συνεντεύξεις από ανθρώπους που εμπλέκονται στην πολιτική.

Ο Κατσιματίδης ενσαρκώνει αυτούσιο το αμερικανικό όνειρο, καθώς κατάφερε να μετατραπεί από ένα φτωχόπαιδο ενός μικρού ελληνικού νησιού σε έναν μεγιστάνα του πλούτου στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ