Η Ελίζαμπεθ Σμαρτ, το κορίτσι που απήγαγαν, κρατούσαν αιχμάλωτο και βίαζαν για 9 μήνες στο δάσος, μιλά για τις δυσκολίες της καραντίνας κορωνοϊού - iefimerida.gr

Η Ελίζαμπεθ Σμαρτ, το κορίτσι που απήγαγαν, κρατούσαν αιχμάλωτο και βίαζαν για 9 μήνες στο δάσος, μιλά για τις δυσκολίες της καραντίνας κορωνοϊού

Η Ελίζαμπεθ Σμαρτ
Η Ελίζαμπεθ Σμαρτ / Φωτογραφία: AP Photo/Rick Bowmer, File
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δύσκολες στιγμές περνά στην αυτο-απομόνωση που βρίσκεται εξαιτίας του κορωνοϊού, όπως αποκάλυψε η Ελίζαμπεθ Σμαρτ, η οποία όταν ήταν μικρή, είχε πέσει θύμα απαγωγής.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Σμαρτ, η οποία σήμερα είναι 32 ετών, απήχθη από το υπνοδωμάτιό της και βρέθηκε αιχμάλωτη για εννέα μήνες, όταν ήταν έφηβη, το 2002. Πλέον είναι ακτιβίστρια σε ό,τι έχει να κάνει με την ασφάλεια των παιδιών και ζει με τον άντρα της Μάθιου Γκίλμορ και τα τρία τους παιδιά στο Παρκ Σίτυ, στην Ούτα των ΗΠΑ.

Πριν από λίγες ημέρες, η νεαρή γυναίκα μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους μια φωτογραφία της οικογένειάς της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, κι έστειλε ένα μήνυμα ενθάρρυνσης, τώρα που όλος ο κόσμος περνά δύσκολες στιγμές λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η Ελίζαμπεθ Σμαρτ με τον πατέρα της, στον κήπο του Λευκού Οίκου, το 2003
Η Ελίζαμπεθ Σμαρτ με τον πατέρα της, στον κήπο του Λευκού Οίκου, το 2003 / Φωτογραφία: AP Photo/Ron Edmonds, File

Τι έγραψε η Σμαρτ για τον εγκλεισμό της λόγω του κορωνοϊού

«Η πρακτική της κοινωνικής αποστασιοποίησης και η διαμονή στο σπίτι κάθε μέρα, όλη μέρα, δεν είναι εύκολη!» έγραψε χαρακτηριστικά. «Και νομίζω ότι θα ήταν δίκαιο να πω ότι κάθε μέλος της οικογένειάς μου μπορεί να βεβαιώσει ότι δεν είμαι ακριβώς μια “ηλιαχτίδα” όλη την ώρα κατά τη διάρκεια αυτής της πανδημίας, αλλά είναι σημαντικό να μειώσουμε την καμπύλη όσο μπορούμε και να προστατέψουμε αυτούς που είναι ευάλωτοι ανάμεσα μας».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε live όλες τις ειδήσεις για την εξέλιξη του κορωνοϊού στην Ελλάδα και τον κόσμο. Live γραφήματα με τα κρούσματα, τους θανάτους, όσους αποθεραπεύονται στο koronoios-live.gr

«Ήθελα απλώς να πω πως ό,τι συμβεί κι όπως να αλλάξουν τα πράγματα, θα είναι εντάξει. Ας προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό, το να βγούμε έξω ακόμη και για λίγα λεπτά μπορεί να κάνει θαύματα».

Η εξαφάνιση και η απαγωγή της Ελίζαμπεθ Σμαρτ

Το 2002, η Σμαρτ απήχθη σε ηλικία των 14 ετών, από το δωμάτιο της στο Salt Lake City, με την απειλή μαχαιριού, από τον Μπράιαν Ντέιβιντ Μίτσελ, ο οποίος σκαρφάλωσε και μπήκε στο σπίτι, μέσα από ένα ανοιχτό παράθυρο. Έμεινε αιχμάλωτη για εννέα μήνες σε camp στο δάσος και βιάστηκε επανειλημμένα από τον απαγωγέα της.

Ο απαγωγέας της Σμαρτ, Μπράιαν Ντέιβιντ Μίτσελ
Ο απαγωγέας της Σμαρτ, Μπράιαν Ντέιβιντ Μίτσελ / Φωτογραφία: AP Photo/Douglas C. Pizac, File
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Σμαρτ διασώθηκε τον Μάρτιο του 2003, όταν ένα ζευγάρι την αναγνώρισε με τη σύζυγο του Μίτσελ, τη Γουάντα Μπάρτζε, και κάλεσε την αστυνομία. Ο Μίτσελ καταδικάστηκε σε ισόβια για την απαγωγή και τον βιασμό της Σμαρτ. Η Μπάρτζε πήγε επίσης στη φυλακή, αλλά απελευθερώθηκε απροσδόκητα τον Σεπτέμβριο του 2018.

Η Γουάντα Μπάρτζε, σύζυγος του απαγωγέα της Σμαρτ
Η Γουάντα Μπάρτζε, σύζυγος του απαγωγέα της Σμαρτ / Φωτογραφία: AP Photo/The Salt Lake Tribune, Al Hartmann

Η ανάρτηση της Σμαρτ για την απαγωγή της

Στις 12 Μαρτίου, η Σμαρτ κοινοποίησε την αφίσα που είχε βγει κατά την εξαφάνισή της, για να σηματοδοτήσει την 17η επέτειο της διάσωσής της.

«Δεν θα μπορούσα να επιτρέψω να περάσει η σημερινή μέρα χωρίς να αναγνωρίσω πόσο ευγνώμων είμαι για τις προσευχές και τις θυσίες των ανθρώπων, όχι μόνο ενώ με είχαν απαγάγει, αλλά και για τη θεραπεία και την αποκατάστασή μου», έγραψε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Πριν από 17 χρόνια σαν σήμερα, γνώρισα ένα από τα μεγαλύτερα θαύματα που μπορεί κάποιος να γνωρίσει, με τη γρήγορη δράση των απλών ατόμων που τηλεφωνούσαν στην αστυνομία, τα οποία οδήγησαν στη σύλληψη των απαγωγέων μου και τη διάσωση μου! Σας ευχαριστώ όλους γιατί ποτέ δεν με παρατήσατε!!!», συμπλήρωσε στο συγκινητικό μήνυμά της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ