Ελένη Καραΐνδρου: «Μεγάλωσα μέσα στο σπίτι χωρίς ηλεκτρικό, χωρίς νερό, χωρίς την μητέρα μου» - iefimerida.gr

Ελένη Καραΐνδρου: «Μεγάλωσα μέσα στο σπίτι χωρίς ηλεκτρικό, χωρίς νερό, χωρίς την μητέρα μου»

H Ελένη Καραΐνδρου κάθεται στο πιάνο και χαμογελάει
H Ελένη Καραΐνδρου μιλά για την ζωή της /Φωτογραφία: Φωτογραφία: NDP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ελένη Καραΐνδρου, είναι ένας χείμαρρος από νότες και μουσικές, μια γυναίκα που είναι γεμάτη με ενέργεια για ζωή και τέχνη.

Χρωστά πολλά στον Θόδωρο Αγγελόπουλο και τις ταινίες του. Η μουσική ήταν ο δρόμος της. Μένει στο Μετς και από το μπαλκόνι βλέπει την θάλασσα.

Ζει με τον σκηνοθέτη Αντώνη Αντύπα. Έχει αποκτήσει έναν γιο και δύο εγγόνια από τον πρώτο της γάμο. Κι τώρα ετοιμάζεται για νέες συναυλίες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Μεγάλωσα σε χωριό της Φωκίδας. Το παιδί του χωριού ήταν το παιδί της ζούγκλας, σαν σε άλλο κόσμο. Τα χωριά τότε, ήταν πραγματικά χωριά. Εγώ δεν ήξερα τι είναι η θάλασσα. Ο πατέρας μου έλειπε πολύ, δίδασκε στο σχολείο. Ήταν ο πόλεμος.

Ζούσαμε σε επαφή με την φύση, ξυπόλητοι, χωρίς νερό στο σπίτι, χωρίς ηλεκτρικό. Όταν ήρθα στην Αθήνα άλλαξαν όλα. Ανακάλυψα το πιάνο, την μουσική, που μπήκαν αμέσως στην ζωή μου.

Ήταν μια εποχή μεγάλης φτώχειας. Μας παραχώρησαν ένα υπόγειο στο σχολείο που δούλευε ο πατέρας μου. Δίπλα ήταν το σινεμά Φλερύ. Κόλλησα στο σινεμά και έβλεπα τα πάντα. Όλα τα είδα στην Αθήνα, από τρεχούμενο νερό μέχρι κινηματογράφο», αφηγείται η ίδια.

«Άρχισα να γρατζουνάω το πιάνο, με κάποια επιδεξιότητα, με κάποια επιμονή έτσι ώστε να γίνει κατανοητό από τον πατέρα μου ότι θέλω να μάθω»...

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε όλη την συνέντευξη της Ελένης Καραΐνδρου στο Bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ελένη Καραϊνδρου συνέντευξη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ