Οι φήμες για τον ρόλο της Στεφανί στο δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή στην Γκρέις Κέλι -Ποιος οδηγούσε; - iefimerida.gr

Οι φήμες για τον ρόλο της Στεφανί στο δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή στην Γκρέις Κέλι -Ποιος οδηγούσε;

Η Αμερικανίδα ηθοποιός Γκρέις Κέλι που έγινε πριγκίπισσα του Μονακό
Η Αμερικανίδα ηθοποιός Γκρέις Κέλι που έγινε πριγκίπισσα του Μονακό / Φωτογραφία: AP Photos
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ιστορία της Γκρέις Κέλι μοιάζει με παραμύθι που γίνεται πραγματικότητα. Όσο κι αν η φράση ακούγεται κλισέ, το κορίτσι από τη Φιλαδέλφεια που έλαμψε στο Χόλιγουντ γνώρισε και ερωτεύτηκε τον πρίγκιπα Ρενιέ του Μονακό και στέφτηκε πριγκίπισσα στο αυτόνομο πριγκιπάτο της Κυανής Ακτής και τα σύνορα με την Γαλλία και την Ιταλία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στις 13 Σεπτέμβρη του 1982 η Γκρέις Κέλι και η νεότερη κόρη της Στεφανί επέβαιναν στο αυτοκίνητο της οικογενείας, όταν το όχημα εξετράπη της πορείας του και έπεσε από μεγάλο ύψος λίγο έξω από το Μονακό. Η πρώην σταρ του Χόλιγουντ είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο, λίγα λεπτά νωρίτερα και καθώς βρισκόταν στο τιμόνι το αυτοκίνητο βρέθηκε στο κενό.

Η Γκρέις Κέλι με την μικρή της κόρη Στεφανί σε δημόσια εμφάνισή της στο Μονακό
Η Γκρέις Κέλι με την μικρή της κόρη Στεφανί σε δημόσια εμφάνισή της στο Μονακό / Φωτογραφία: AP Photos

Η Γκρέις Κέλι πέθανε μια ημέρα μετά το δυστύχημα που βύθισε στη θλίψη το πριγκιπάτο, αλλά και όλο τον κόσμο που λάτρευε την Αμερικανίδα ηθοποιό. Μαζί της, η 17χρονη κόρη της Στεφανί υπέστη κατάγματα στα πλευρά και τον λαιμό, έπειτα από τη σφοδρή σύγκρουση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Πιστεύεις πως τα πράγματα θα καλυτερεύσουν και πως δεν είναι τόσο άσχημο ατύχημα όπως νόμιζες» έλεγε σε συνέντευξή του ο πρίγκιπας του Μονακό και γιος της Γκρέις Κέλι, Αλβέρτος. «Δεν ήταν παρά το ίδιο βράδυ που έγινε σαφές πως η κατάληξη δεν θα ήταν καλή» συνέχιζε.

Ο πρίγκιπας Ρενιέ του Μονακό με την Γκρέις Κέλι και τα τρία τους παιδιά, Αλβέρτο, Καρολίνα και Στεφανί
Ο πρίγκιπας Ρενιέ του Μονακό με την Γκρέις Κέλι και τα τρία τους παιδιά, Αλβέρτο, Καρολίνα και Στεφανί / Φωτογραφία: AP Photos

Οι φήμες που στοίχειωναν την Στεφανί μετά τον θάνατο της μητέρας της

Από την ημέρα του δυστυχήματος, οι φήμες οργίαζαν για τις συνθήκες του δυστυχήματος. Πληροφορίες ήθελαν τη 17χρονη πριγκίπισσα να οδηγεί εκείνη το αυτοκίνητο στο γκρεμό και τη μητέρα της Γκρέις Κέλι στο θάνατο. Όπως διαβάζουμε σε δημοσίευμα της Guardian, τόσο ένας αστυνομικός, όσο όμως και κάποιος οδηγός φορτηγού που έτυχε να δουν μητέρα και κόρη πριν το δυστύχημα εκείνο το πρωί, κατέθεσαν πως ήταν η Γκρέις Κέλι πίσω από το τιμόνι.

Η άμορφη μάζα του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαινε η Γκρέις Κέλι με την 17χρονη τότε κόρη της Στεφανί
Η άμορφη μάζα του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαινε η Γκρέις Κέλι με την 17χρονη τότε κόρη της Στεφανί / Φωτογραφία: AP Photos
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τις φήμες φούντωσε η κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα, που έφτασε στο αναποδογυρισμένο αυτοκίνητο λίγα λεπτά μετά το δυστύχημα. Ο Σέπτο Λίπιο ανέφερε στην αστυνομία πως είδε μια γυναίκα να βρίσκεται στα πίσω καθίσματα και ένα νεαρό κορίτσι να σφαδάζει από τους πόνους στο μπροστινό μέρος του οχήματος.

Επί δεκαετίες ολόκληρες, η Στεφανί αρνούνταν να απαντήσει στις φήμες που ουσιαστικά υπονοούσαν πως ήταν εκείνη που ευθυνόταν για το δυστύχημα και ως εκ τούτου για τον θάνατο της Γκρέις Κέλι. Χρειάστηκε να περάσουν 21 ολόκληρα χρόνια, ώσπου η Στεφανί να σπάσει τη σιωπή της. «Δεν οδηγούσα, είναι ξεκάθαρο» δήλωνε σε συνέντευξή της στο γαλλικό Paris Match. «Στην πραγματικότητα μετακινήθηκα μέσα στο αυτοκίνητο, όπως και η μητέρα μου που εκτοξεύτηκε στα πίσω καθίσματα» έλεγε.

Εικόνα από την κηδεία της Γκρέις Κέλι το 1982, μετά το δυστύχημα που της στοίχισε τη ζωή
Εικόνα από την κηδεία της Γκρέις Κέλι το 1982, μετά το δυστύχημα που της στοίχισε τη ζωή / Φωτογραφία: AP Photos

Τα ψυχολογικά τραύματα της Στεφανί από τον θάνατο της Γκρέις Κέλι

«Πήρε πολύ χρόνο σε εκείνη (τη Στεφανί) να ανακάμψει από αυτό και ήταν μια πολύ επίπονη διαδικασία που της πήρε χρόνια για να την ξεπεράσει» έλεγε για την αδερφή του και ο πρίγκιπας του Μονακό Αλβέρτος. «Δεν το αντέχω άλλο. Όλες αυτές οι ανακρίβειες που έχουν ειπωθεί και γραφτεί διατηρούν ένα ανύπαρκτο μυστήριο» συμπλήρωνε πριν από αρκετά χρόνια για τον θάνατο της μητέρας της, η Στεφανί.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η Γκρέις Κέλι με την μεγαλύτερη κόρη της Καρολίνα του Μονακό
Η Γκρέις Κέλι με την μεγαλύτερη κόρη της Καρολίνα του Μονακό / Φωτογραφία: AP Photos

Όπως εξηγούσε ο αδερφός της, «το να βρίσκεσαι σε αυτό αυτοκίνητο με την μητέρα σου και να μην μπορείς να την βγάλεις έξω ή να αλλάξεις κάτι (είναι οδυνηρό). Τραυματίστηκε και η ίδια άλλωστε, αλλά νομίζω πως είναι μια τραυματική εμπειρία για τον οποιονδήποτε». «Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο πόνο υπέμεινα και υπομένω. Οπότε όταν διαβάζω στις εφημερίδες πως σκότωσα την μητέρα μου, αυτό είναι κάπως απαίσιο» σημείωνε η ίδια Στεφανί για το δυστύχημα.

Αρνείται να αποκαλύψει η Στεφανί τη συζήτησή της με την Γκρέις Κέλι

Η Στεφανί δήλωνε πως προσπάθησε να πάρει τον έλεγχο του αυτοκινήτου όταν η Γκρέις Κέλι υπέστη το εγκεφαλικό επεισόδιο. Από την έρευνα προέκυψε πως το όχημα, που ήταν αυτόματο, είχε τον λεβιέ ταχυτήτων στη θέση “Parking”. Η Στεφανί του Μονακό εξηγούσε πως ήταν το πρώτο που έκανε, καθώς ήλπιζε έτσι να ακινητοποιήσει το αυτοκίνητο.

Η ζωή της Στεφανί χαρακτηρίστηκε - και στη συνέχεια - από εφήμερους έρωτες και σκάνδαλα που ενοχλούσαν τους γονείς της και προκαλούσαν σούσουρο. Εκείνη την περίοδο, φήμες την ήθελαν να συνδέεται με τον γιο του ηθοποιού Ζαν Πολ Μπελμοντό, Πολ, γεγονός που είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση της μητέρας της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτή ήταν η κουβέντα που είχαν μητέρα και κόρη, λίγο πριν το δυστύχημα που στοίχισε τον θάνατο της Γκρέις Κέλι, σύμφωνα με τις «κακές γλώσσες». Η ίδια η Στεφανί αρκείται να δηλώσει πως η συζήτηση με τη μητέρα της ήταν ιδιωτική και δεν αφορά κανέναν παρά εκείνη και την Γκρέις Κέλι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ