Ο σωσίας του Μάικλ Τζάκσον: Η σοκαριστική ομοιότητά του με τον σταρ και οι θεωρίες συνωμοσίας - iefimerida.gr

Ο σωσίας του Μάικλ Τζάκσον: Η σοκαριστική ομοιότητά του με τον σταρ και οι θεωρίες συνωμοσίας

Ο σωσίας Gustavo Hernández στη σκηνή, ως Μάικλ Τζάκσον
O σωσίας Gustavo Hernández στη σκηνή, ως Μάικλ Τζάκσον / Φωτογραφία: gusjackson1975/Instagram
ΜΑΝΟΣ ΛΕΙΒΑΔΑΡΟΣ

Ο Gus Jackson δεν είναι απλώς ένας επιτυχημένος μίμος, είναι ένα πιστό αντίγραφο του Μάικλ Τζάκσον, με τόση ομοιότητα στη φωνή, τη σκηνική παρουσία, την εμφάνιση, το στιλ και τον τρόπο ομιλίας που σοκάρει.

Δίνει συναυλίες, κάνει το moon walking πάνω στη σκηνή, φοράει πιστά αντίγραφα από τα κοστούμια και τις στολές που φορούσε ο Μάικλ Τζάκσον, μιλάει στους φαν στο Instagram κοπιάροντας ακόμα και τις αμήχανες παύσεις που έκανε κάποτε εκείνος στις συνεντεύξεις του...

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο βραβευμένος σωσίας Gustavo Hernández εδώ και 25 χρόνια δεν μοιάζει απλώς στον βασιλιά της ποπ, είναι ένα πιστό αντίγραφό του που έχει χτίσει μια μεγάλη καριέρα, η οποία του έχει αποφέρει κέρδη, βραβεία και μια τόσο μεγάλη δημοφιλία στα κοινωνικά δίκτυα που θα μπορούσε κάποιος να μιλήσει ακόμη και για φαινόμενο.

Δείτε πώς ο Gustavo Hernández (Gus Jackson) μεταμορφώνεται σε Μάικλ Τζάκσον

Η ομοιότητά του έχει ξεσηκώσει μάλιστα ακόμα και εξωφρενικές θεωρίες συνωμοσίας, με επικρατούσα την πιο παρανοϊκή: αυτή που λέει ότι ο Μάικλ Τζάκσον δεν πέθανε ποτέ αλλά ζει, κρυμμένος πίσω από την ταυτότητα ενός Ισπανού μίμου.

Η ινσταγκραμική περσόνα που έγινε φαινόμενο 

Λίγα χρόνια πριν, ένα βίντεο με ένα απλό call to action στο Instagram, όπου ο Gustavo Hernández καλούσε τους φαν του να παρακολουθήσουν μια επικείμενη συναυλία του στην Ισπανία, προκάλεσε φρενίτιδα...

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κάποιοι φανατικοί θαυμαστές του Τζάκσον, άναυδοι με την τρομακτική ομοιότητα του Hernández με τον σταρ, άρχισαν να αφήνουν σχόλια στο ποστ λέγοντας ότι ο βασιλιάς της ποπ ζει και βασιλεύει στη Βαρκελώνη και εμφανίζεται δημόσια πλέον ως σωσίας του στα social media.

O Gus Jackson με αντίγραφο από το εμβληματικό χρυσό κοστούμι του Μάικλ Τζάκσον / Φωτογραφία: gusjackson1975/Instagram
O Gus Jackson με αντίγραφο από το εμβληματικό χρυσό κοστούμι του Μάικλ Τζάκσον / Φωτογραφία: gusjackson1975/Instagram

Τα σχόλια γρήγορα άρχισαν να διαδίδονται, εκτοξεύοντας τη φήμη του Gus Jackson, της περσόνας που έχει δημιουργήσει ερασιτεχνικά ο Gustavo Hernández από το 1996, όταν έβγαινε ως μίμος στην εφηβεία του στους δρόμους της Σαραγόσα για να αυξήσει το χαρτζιλίκι του, παριστάνοντας τον Μάικλ Τζάκσον και στήνοντας μικρά σόου στο πεζοδρόμιο.

Η θεωρία συνωμοσίας πήρε διαστάσεις μαζικής υστερίας από οργανωμένες ομάδες φανατικών θαυμαστών του βασιλιά της ποπ, ο οποίος πέθανε στο Λος Άντζελες, στις 25 Ιουνίου 2009, από υπερβολική δόση υπνωτικών ουσιών που του χορηγούσε ο προσωπικός του γιατρός, Conrad Murray.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο θάνατος του ποπ σταρ ανανέωσε το brand Michael Jackson, δημιουργώντας ένα αληθινό τσουνάμι με κέρδη, που, σύμφωνα με έκθεση του Forbes, ξεπερνούν τα 825 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο.

Στο πλαίσιο αυτό, παλιοί και νέοι φαν άρχισαν να αναπαράγουν στα κοινωνικά δίκτυα βίντεο με θρυλικές εμφανίσεις του σταρ, κάνοντας παγκόσμιο trend το hashtag #MichaelJackson.

Ο Gustavo Hernández (Gus Jackson) στη σκηνή, μεταμφιεσμένος σε Μάιλ Τζάκσον / Φωτογραφία: gusjackson1975/Instagram
Ο Gustavo Hernández (Gus Jackson) στη σκηνή, μεταμφιεσμένος σε Μάιλ Τζάκσον / Φωτογραφία: gusjackson1975/Instagram

Σε αυτό το νοσταλγικό κύμα για τη μουσική του Μάικλ Τζάκσον ξεπήδησαν διάφοροι σωσίες του σταρ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Μάικλ Τζάκσον, αν και βρέθηκε τα τελευταία χρόνια της ζωής του στη δίνη του κυκλώνα με μια σειρά από κατηγορίες για παιδεραστία και νοσηρή προσκόλληση σε ανήλικα αγόρια, δεν σταμάτησε μετά τον θάνατό του να αντιμετωπίζεται από πολλούς σαν θρύλος.

Ο Gus Jackson, ο κατά κόσμον Gustavo Hernández, ο πιο επιτυχημένος από τους σωσίες του Μάικλ Τζάκσον, αξιοποίησε έξυπνα το virality που εξακολουθούν να έχουν στα κοινωνικά δίκτυα τα τραγούδια του ποπ σταρ, οι εμφανίσεις του και τα αποσπάσματα από τις συνεντεύξεις του. Ο Gus Jackson ξεκίνησε από το 2009 να συνειδητοποιεί ότι μπορεί να κεφαλαιοποιήσει ένα κομμάτι από το μετά θάνατον virality γύρω από την προσωπικότητα του Μάικλ Τζάκσον.

O Gustavo Hernández (Gus Jackson) στο διαμέρισμά του στην Ισπανία μεταμορφώνεται σε Μάικλ Τζάκσον

Ωστόσο, εξαιτίας της τρομακτικής ομοιότητας, εκτός από την ξαφνική επιτυχία, ο Gustavo Hernández ήρθε αντιμέτωπος και με τον εφιάλτη του φανατισμού και της συνωμοσιολογίας: Αρκετοί από τους πιο παθολογικά προσκολλημένους στον Μάικλ Τζάκσον φαν ήταν τόσο πιεστικοί, που ανάγκασαν τον Gustavo Hernández να κάνει τεστ DNA για να αποδείξει ότι δεν είναι ο βασιλιάς της ποπ, αλλά ένας πολύ επιτυχημένος μίμος από την Ισπανία, που έχει καταφέρει να χτίσει ένα πιστό αντίγραφο του σταρ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ποιος είναι o Gustavo Hernández που βρίσκεται πίσω από την περσόνα Gus Jackson

Ο Gustavo Hernández έχει το ίδιο ακριβώς ύψος και τα ίδια κιλά που είχε ο Μάικλ Τζάκσον πριν πεθάνει. Η φωνή του είναι σοκαριστικά όμοια. Το styling κοπιαρισμένο μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια. Ακόμα και τα βλέμματα ή οι παύσεις που έκανε ο βασιλιάς της ποπ είναι τόσο ίδια που είναι αδύνατον να τους ξεχωρίσεις.

O μάνατζερ του Gustavo Hernández, o Ισπανός Jaume Morgó, αδυνατεί να καταλάβει ποιος είναι ο Mάικλ Τζάκσον και ποιος είναι ο πελάτης του, αν του δείξεις φωτογραφίες και των δύο επί σκηνής. Η γιαγιά του Γουσταύου, επίσης, βγαίνοντας στην ισπανική τηλεόραση, έπαθε σύγχυση όταν της έδειξαν μια πραγματική εμφάνιση του σταρ και τους πίστεψε όταν της είπαν ότι είναι ο εγγονός της.

O Gustavo Hernández (Gus Jackson) φορώντας μερικά από τα πιστά αντίγραφα των κοστουμιών του Μάικλ Τζάκσον.

Ο Gustavo Hernández γεννήθηκε στις 17 Νοεμβρίου του 1975. Ξεκίνησε να μιμείται τον Μάικλ Τζάκσον στην εφηβεία, όταν έγινε μέλος σε μια ερασιτεχνική ομάδα χορού. Οι πρώτες φιγούρες που κοπιάρισε δειλά από τα live του βασιλιά της ποπ τον βοήθησαν να ξεχωρίσει και να γίνει δημοφιλής στο σχολείο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το 1996, την ημέρα που ο Μάικλ Τζάκσον θα έδινε συναυλία σε ένα στάδιο της Σαραγόσα, ο Gustavo -για να συμπληρώσει το χαρτζιλίκι του- βγήκε στους δρόμους στήνοντας ένα μικρό αυτοσχέδιο σόου με μιμήσεις από τα βίντεοκλιπ του σταρ που έβλεπε μανιωδώς στο MTV.

Η κάμερα ενός τηλεοπτικού συνεργείου, το οποίο κατέγραφε για τα ισπανικά δελτία ειδήσεων τη φρενίτιδα που είχε προκαλέσει στην Ισπανία η άφιξη του Αμερικανού σταρ, κατέγραψε και τον Gustavo Hernández να κάνει moon walking σε έναν δρόμο κοντά στο στάδιο που το ίδιο βράδυ θα εμφανιζόταν ο Μάικλ Τζάκσον.

Αυτό το βίντεο έπεσε στα χέρια ενός μάνατζερ από τη Sony, η οποία, έναν χρόνο μετά, το 1997, εντόπισε τον Gustavo Hernández για να τον αξιοποιήσει σε ένα κλιπ που θα δημιουργούσε η πολυεθνική δισκογραφική εταιρεία για τις ανάγκες προώθησης του άλμπουμ «Blood on the dancefloor».

Το ένα έφερε το άλλο, και, τελικά, ο Gustavo Hernández συμμετείχε και στην καμπάνια για την ταινία μικρού μήκους «Ghosts», σε σκηνοθεσία Stan Winston και σενάριο του Στίβεν Κινγκ και του Μικ Γκάρις, στην οποία πρωταγωνιστούσε ο ίδιος ο Μάικλ Τζάκσον. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ο Gustavo Hernández, φυλλομετρώντας ένα λεύκωμα για τη Μέριλιν Μονρό / Φωτογραφία: gusjackson1975/Instagram
Ο Gustavo Hernández, φυλλομετρώντας ένα λεύκωμα για τη Μέριλιν Μονρό / Φωτογραφία: gusjackson1975/Instagram

Τα επόμενα δύο χρόνια ο Gustavo Hernández έκανε εμφανίσεις ως χορευτής σε διάφορα κλαμπ, μιμούμενος τον Μάικλ Τζάκσον. Το1999 αποφάσισε να συμμετέχει σε έναν τηλεοπτικό διαγωνισμό στα Κανάρια Νησιά, όπου κέρδισε το πρώτο βραβείο ερμηνείας και κάρακτερ περσόνας.

Το 2003, μεταμφιεσμένος σε βασιλιά της ποπ, συμμετείχε σε ένα γκαλά που έγινε στο πλαίσιο του καρναβαλιού του Λας Πάλμας ντε Γκραν Κανάρια και του Μασπαλόμας, τα οποία μεταδόθηκαν διεθνώς από το τηλεοπτικό δίκτυο κανάλι TVE.

Στα χρόνια που ακολούθησαν, ο Gustavo έγινε διάσημη μορφή του καρναβαλιού στα Κανάρια Νησιά, ενώ το 2006 εμφανίστηκε σε πολλά επεισόδια του τηλεοπτικού σόου «Ξέρω τι έκανες την προηγούμενη εβδομάδα», στο κανάλι La Sexta.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Gustavo Hernández ήταν 24 ετών όταν πέθανε ο Μάικλ Τζάκσον, το 2009. Τότε ήταν που αποφάσισε να μετατρέψει τον μεγάλο θαυμασμό του για τον ποπ σταρ σε καριέρα, όχι απλώς κάνοντας μιμήσεις, αλλά δημιουργώντας την περσόνα Gus Jackson. Η επιτυχία ήταν τεράστια. Άρχισε να κάνει περιοδείες, να κλείνει εμφανίσεις σε όλο τον κόσμο και να χτίζει μια απίθανα όμοια σκηνική παρουσία με αυτή του ποπ σταρ.

Στις 24 Μαρτίου 2018 ο Gus Jackson κέρδισε το βραβείο καλύτερου μίμου στην Ευρώπη και του δεύτερου καλύτερου μίμου παγκοσμίως, από τον ιστότοπο Mjvibe.com, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Casino Admiral de San Roque, στο Κάντιθ της Ισπανίας.

Ο Gustavo Hernández έχει ακριβώς το ίδιο ύψος και τα ίδια κιλά που είχε ο Μάικλ Τζάκσον λίγο πριν πεθάνει το 2009 / Φωτογραφία: gusjackson1975/Instagram
Ο Gustavo Hernández έχει ακριβώς το ίδιο ύψος και τα ίδια κιλά που είχε ο Μάικλ Τζάκσον λίγο πριν πεθάνει το 2009 / Φωτογραφία: gusjackson1975/Instagram
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μέσα στην πανδημία, ο Gus Jackson ξεκίνησε τα γυρίσματα για ένα ντοκιμαντέρ που θα αφηγείται την ιστορία του και τους κύριους σταθμούς στη ζωή του, που τον έφεραν τόσο κοντά στην εικόνα του Μάικλ Τζάκσον. Το 2021 μπήκε στο TikTok και μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα έγινε viral, ποστάροντας βίντεο με περισσότερα από 50.000.000 views. H επιτυχία στα σόσιαλ μίντια τον βοήθησε να εξασφαλίσει λίγες εβδομάδες μετά μια καμέο εμφάνιση ως Μάικλ Τζάκσον στην ταινία «Matar cangrejos», του βραβευμένου με Γκόγια σκηνοθέτη Omar A. Razzak.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ