Το σκοτεινό παρελθόν της Ελεν ντε Τζενέρις -Η σεξουαλική κακοποίηση από τον πατριό της, η κατάθλιψη και ο θάνατος της πρώτης της αγάπης - iefimerida.gr

Το σκοτεινό παρελθόν της Ελεν ντε Τζενέρις -Η σεξουαλική κακοποίηση από τον πατριό της, η κατάθλιψη και ο θάνατος της πρώτης της αγάπης

Ελεν ντε Τζενέρις
Ελεν ντε Τζενέρις / Φωτογραφία: Mark Von Holden /Invision/AP
ΣΟΦΙΑ ΠΑΦΤΟΥΝΟΥ

Η μέχρι σήμερα αγαπημένη των Αμερικανών, Έλεν ντε Τζενέρις, βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες στο μάτι του κυκλώνα, καθώς πολλοί την χαρακτηρίζουν «κακιά», ενώ την κατηγορούν ότι φέρεται απαίσια στους συνεργάτες της.

Όλα ξεκίνησαν όταν κωμικός Kevin T. Porter κάλεσε τους χρήστες του Twitter να μοιραστούν «αληθινές» και «άσχημες εμπειρίες» που είχαν κατά τη συναναστροφή τους με τη διάσημη παρουσιάστρια. Ο ίδιος μάλιστα την αποκαλεί «έναν από τους πιο κακούς ανθρώπους εν ζωή», ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που συμφώνησαν μαζί του και έγραψαν τις εμπειρίες τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατά το παρελθόν είχαν βγει ξανά φήμες, ότι η Ελεν ντε Τζενέρις συμπεριφέρεται σαν ντίβα και ότι η συμπεριφορά της προς τους συνεργάτες της είναι άθλια. Η ίδια τότε είχε αρνηθεί τις κατηγορίες, λέγοντας πως όλα αυτά που λέγονται για αυτήν είναι απολύτως ψέματα.

Σε αρκετούς είναι δύσκολο να πιστέψουν τα αρνητικά σχόλια εναντίον της, καθώς η Αμερικανίδα παρουσιάστρια, φημίζεται για τη θερμή φιλοξενία των καλεσμένων της, τη διαχυτικότητά της και τη διασκεδαστική συμπεριφορά της.

Ωστόσο, όπως έχει πει η ίδια, δεν ήταν πάντα έτσι χαρούμενη, καθώς η ζωή της υπήρξε ιδιαίτερα σκληρή και δύσκολη. Πίσω από το χαμόγελο της, κρύβονται σκοτεινά μυστικά και τραυματικές εμπειρίες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η σεξουαλική κακοποίηση από τον πατριό της

Πράγματι, τα εφηβικά της χρόνια στιγματίστηκαν από τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη στα χέρια του πατριού της, ενώ η μητέρα της βρισκόταν εκτός πόλης, λόγω της θεραπείας που λάμβανε για καρκίνο του μαστού.

Το 2019, η Ελεν ντε Τζενέρις, μίλησε ανοιχτά για αυτό που της συνέβη όταν ήταν 16 χρονών, ελπίζοντας να βοηθήσει κι άλλους ανθρώπους. Η διάσημη κωμικός, περιέγραψε πώς ο πατριός της, την έπεισε να τον αφήσει να πιάσει τα στήθη της, με την πρόφαση ότι ήθελε να τα ελέγξει για πιθανά εξογκώματα.

«Μου είπε ότι είχε αισθανθεί ένα εξόγκωμα στο στήθος της μητέρας μου και έπρεπε να πιάσει τα στήθη μου, επειδή δεν ήθελε να την αναστατώσει, αλλά έπρεπε να νιώσει και τα δικά μου στήθη», δήλωσε στην εκπομπή του David Letterman, My Next Guest Needs No Introduction, στο Netflix.

Όμως η κακοποίηση δεν σταμάτησε εκεί. Σε μια άλλη περίπτωση, η νεαρή τότε Ελεν ντε Τζενέρις, αναγκάστηκε να φύγει από το σπίτι και να περάσει τη νύχτα κρυμμένη σε ένα νοσοκομείο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Προσπάθησε να σπάσει την πόρτα μου. Εγώ κλότσησα το παράθυρό μου και έτρεξα γιατί ήξερα ότι θα προχωρούσε σε κάτι παραπάνω», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι δεν είπε τίποτα στη μητέρα της. «Δεν ήθελα να το πω στη μητέρα μου, γιατί ήθελα να την προστατεύσω και ήξερα ότι αυτό θα κατέστρεφε την ευτυχία της».

Η μητέρα της δεν την πίστεψε

Όταν τελικά, η Έλεν ντε Τζενέρις τα εξομολογήθηκε όλα αυτά στη μητέρα της Μπέτυ, αυτή δεν την πίστεψε και συνέχισε να είναι παντρεμένη με τον πατριό της, ο οποίος πέθανε το 2018, για άλλα 18 χρόνια.

Μόνο όταν άρχισε να αλλάζει συνεχώς την ιστορία του, συνειδητοποίησε η μητέρα της ότι της είχε πει ψέματα και πέρσι ζήτησε δημόσια συγγνώμη από την κόρη της, παραδεχόμενη ότι έπρεπε «να ζήσει με τις τύψεις».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μιλώντας στις ειδήσεις του NBC, η Μπέτυ είπε: «Γνωρίζω τώρα, ότι ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που πρέπει να κάνουμε είναι να μιλήσουμε μετά από σεξουαλική κακοποίηση. Αγαπώ την κόρη μου και εύχομαι να είχα την ικανότητα να την ακούσω όταν μου είπε τι συνέβη».

Η μητέρα της Ελεν ντε Τζενέρις, Μπέτυ
Η μητέρα της Ελεν ντε Τζενέρις, Μπέτυ / Φωτογραφία: Jeff Bottari/AP Images for Human Rights Campaign

Εν τω μεταξύ, η σχέση της Ελεν με τον πατέρα της Έλιοτ, ο οποίος ασχολείται με τη Χριστιανική Επιστήμη, κλονίστηκε όταν αυτή παραδέχτηκε ότι ήταν ομοφυλόφιλη σε ηλικία 19 ετών. Τότε της ζήτησε να φύγει από το σπίτι που ζούσε με τη σύζυγό του και τις δύο κόρες τους.

«Η μητριά μου είχε δύο μικρές κόρες και φοβόντουσαν ότι θα τις επηρέαζε αυτό», είχε πει κάποτε η Ελεν ντε Τζενέρις στην Όπρα Γουίνφρεϊ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Πραγματικά με πλήγωσε. Τους αγαπούσα. Αλλά το κατάλαβαινα. Καταλαβαίνω τους ανθρώπους που δεν καταλαβαίνουν. Είμαι εντάξει με αυτό. Δεν μπορώ να αλλάξω το μυαλό κανενός.

Τότε ήταν μια stand-up κωμικός που προσπαθούσε να τα βγάλει πέρα. Μετακόμισε από τη Νέα Ορλεάνη και ερωτεύτηκε την ποιήτρια και διευθύντρια μπαρ, Κατ Περκόφ.

Ο τραγικός θάνατος της πρώτης της αγάπης

Η Κατ πέθανε το 1980, όταν το αυτοκίνητό της χτύπησε σε ένα δέντρο καθώς έφευγε από μια συναυλία, αφήνοντας την 22χρονη τότε Ελεν συντετριμμένη.

«Ήταν δύο πολύ δημιουργικοί άνθρωποι, τρελοί και νέοι και πολύ ερωτευμένοι», δήλωσε η αδελφή της Κατ, Ρέιτσελ Περκόφ, το 1997.

«Ήμασταν στη συναυλία του αδερφού μου. Μέναμε μαζί. Τότε είχαμε χωρίσει. Μαλώναμε πολύ. Προσπαθούσε να με κάνει να επιστρέψω σπίτι. Έκανα ότι δεν την άκουγα, η μουσική ήταν πολύ δυνατά. Είχα σκοπό να γυρίσω, αλλά ήθελα να της δώσω ένα μάθημα και έμενα σε κάποιους φίλους. Έφυγε πριν από εμάς. Καθώς γυρίζαμε σπίτι, είδαμε ένα αυτοκίνητο κομμένο στα δύο, ακούγαμε σειρήνες από πίσω μας και συνεχίσαμε το δρόμο μας. Το επόμενο πρωί, έμαθα ότι ήταν αυτή στο αυτοκίνητο. Αμέσως με έπιασαν τύψεις κι ενοχές και άρχισα να λέω ότι έπρεπε να πάω σπίτι μαζί της εκείνο το βράδυ, ότι έπρεπε να σταματήσω αυτό που έκανα κτλ... Τότε συνειδητοποίησα πόσο εύκολο είναι να χάσεις κάποιον. Έτσι απλά, σε μια στιγμή. Αυτό άλλαξε ολόκληρη τη ζωή μου» έχει εξομολογηθεί η ίδια η Ελεν ντε Τζενέρις.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο, η τραγωδία αυτή, την ενέπνευσε να γράψει το σκετς «τηλεφώνημα στον Θεό», το οποίο την έκανε γνωστή και της χάρισε ένα βραβείο το 1982. Στη συνέχεια μετακόμισε στο Λος Άντζελες και το 1997 αποκάλυψε δημοσίως ότι είναι λεσβία. Επίσης, τότε έκανε και δημόσια εμφάνιση με την καινούρια της σύντροφο, την ηθοποιό Αν Χεκ, με την οποία χώρισε μετά από 3,5 χρόνια σχέσης.

«Η Αν έσπασε την καρδιά μου σε χίλια κομμάτια», δήλωσε η Ελεν ντε Τζένερις μετά τον χωρισμό τους. «Όταν έφυγε, ξυπνούσα το πρωί και τα μάτια μου γέμιζαν αμέσως δάκρυα κι άρχιζα να κλαίω».

Η Ελεν ντε Τζενέρις με την πρώην σύντροφό της, Αν Χεκ
Η Ελεν ντε Τζενέρις με την πρώην σύντροφό της, Αν Χεκ / Φωτογραφία: AP Photo/Michael Caulfield
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα «χτυπήματα» όμως για τη διάσημη ηθοποιό δεν σταμάτησαν εκεί. Η ψυχική της υγεία συνέχισε να υποφέρει όταν το The Ellen Show ακυρώθηκε μόλις ένα χρόνο μετά την αποκάλυψή της ότι είναι γκέι, βυθίζοντας τη σε βαθιά κατάθλιψη.

Άνεργη και ανεπιθύμητη όπως ένιωθε, η αυτοπεποίθησή της έπεσε και απομονώθηκε από εκείνους που την αγάπησαν, ενώ σερνόταν σε μια «σκοτεινή τρύπα». Τελικά μετακόμισε από το Λος Άντζελες, άρχισε να βλέπει έναν θεραπευτή και να παίρνει αντικαταθλιπτικά και το μαύρο σύννεφο έφυγε.

Η τύχη άρχισε να της χαμογελά

Tη 2003 ξεκίνησε η βραβευμένη και πετυχημένη εκπομπή της The Ellen DeGeneres Show και στη συνέχεια γνώρισε και ερωτεύτηκε τη σύζυγό της Πόρσια ντε Ρόσι. Παντρεύτηκαν το 2018 και η πάμπλουτη πλέον Ελεν ντε Τζένερις, έχει παραδεχθεί ότι πρέπει ακόμα να τσιμπάει τον εαυτό της για να πιστέψει πόσο τέλεια τελικά η ζωή της εξελίχθηκε.

Η Ελεν ντε Τζένερις με τη σύζυγό της Πόρσια ντι Ρόσι
Η Ελεν ντε Τζένερις με τη σύζυγό της Πόρσια ντι Ρόσι / Φωτογραφία: Jordan Strauss/Invision/AP
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η Πόρσια και εγώ συνεχώς λέμε η μία στην άλλη: «Είμαστε τόσο τυχερές». Μερικές φορές όταν είμαι ξαπλωμένη στο κρεβάτι το βράδυ πριν κοιμηθώ, απλά λέω ευχαριστώ σε όποιον, ή ό,τι είναι εκεί έξω», έχει πει.

«Έχω φτάσει σε ένα μέρος όπου είμαι πραγματικά κατασταλαγμένη. Πραγματικά. Ξέρω ότι δεν πάω πουθενά. Δεν πάει πουθενά. Η ζωή μου, πήρε λίγο χρόνο για να βρει αυτό που συμβαίνει τώρα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ