Πώς είναι σήμερα τα σιαμαία αγοράκια που διαχώρισε ο δρ. Γκούντριτς -Ο γιατρός που πέθανε χτυπημένος από τον κορωνοϊό - iefimerida.gr

Πώς είναι σήμερα τα σιαμαία αγοράκια που διαχώρισε ο δρ. Γκούντριτς -Ο γιατρός που πέθανε χτυπημένος από τον κορωνοϊό

Ο γιατρός που πραγματοποίησε τον διαχωρισμό των σιαμαίων αγοριών το 2016
Ο γιατρός που πραγματοποίησε τον διαχωρισμό των σιαμαίων αγοριών το 2016 / Φωτογραφία: Nicole McDonald / Facebook
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ήταν Οκτώβρης του 2016, όταν μια οικογένεια από την Ιντιάνα των ΗΠΑ, απευθύνθηκε στον δρ. Γκούντριτς. Τα δίδυμα παιδιά τους είχα γεννηθεί σιαμαία, ενωμένα στο κεφάλι και ο γιατρός που έφυγε από τη ζωή χτυπημένος από τον κορωνοϊό, υποσχέθηκε πως θα τα διαχωρίσει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έτσι και έγινε, ο Ανάιας και ο Τζέιντον από σιαμαία, έγιναν έπειτα από ένα επίπονο χειρουργείο δύο δίδυμα αγοράκια, χάρη στην ιδιοφυΐα του γιατρού αυτού στις ΗΠΑ. «Η καρδιά μου έσπασε. Θα είσαι για πάντα ο ήρωάς μας. Κάθε φορά που τα παιδιά μου τυλίγουν τα χέρια τους γύρω από τον λαιμό μου, σε σκέφτομαι.

Κάθε επίτευγμα που κατορθώνουν είναι γιατί πίστεψες σε εκείνα, όσο και εμείς. Δεν είμαι σίγουρη πως θα μπορέσω να συνεχίσω αυτή τη διαδρομή χωρίς εσένα. Αναπαύσου εν ειρήνη, δρ. Τζέιμς Γκουντριτς. Σε αγαπάμε πολύ» έγραψε η μητέρα των δύο αγοριών, Νικόλ, στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του γιατρού.

Πώς είναι όμως σήμερα τα σιαμαία αγοράκια;

Από τον Οκτώβρη του 2016, αρκετά ήταν τα ρεπορτάζ της αμερικανικής τηλεόρασης για την ζωή των διδύμων από την Ιντιάνα, που διαχωρίστηκαν σε πολύ νεαρή ηλικία. Τα προβλήματα ήταν πολλά για το ζευγάρι που χρειάστηκε να αλλάξει πολλές κατοικίες προκειμένου να μπορεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες των μωρών που χρειάζονταν μηχανική υποστήριξη το πρώτο διάστημα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Πολλές φορές θέλουμε μια αλλαγή και την θέλουμε αμέσως» λέει ο Κρίστιαν, ο πατέρας των διδύμων, που παρατηρεί πως με υπομονή και προσπάθεια, σήμερα μπορούν να ζουν την καθημερινότητα σχεδόν όπως όλες οι οικογένειες.

Σε βίντεο που αναρτά κατά καιρούς η μητέρα των διδύμων, φαίνεται πως ο Τζέιντον έχει ξεπεράσει σχεδόν όλα τα προβλήματα και μεγαλώνει ως ένα φυσιολογικό αγοράκι.

Όταν δυο σιαμαία είναι ενωμένα στο κεφάλι ένα από αυτά τείνει να είναι κυρίαρχο. Στην περίπτωση των αγοριών, αυτός ήταν ο Τζέιντον. Έτσι, μετά το χειρουργείο ο Ανάιας αντιμετώπισε περισσότερα προβλήματα υγείας, προβλήματα με την αναπνοή του, αδυναμία να σταθεί ή να περπατήσει, ανάγκη για μηχανική υποστήριξη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα προβλήματα δεν έχουν εξαλειφθεί πλήρως, όμως η οικογένεια βρίσκεται σε καλό δρόμο. «Σαν σήμερα, πριν από 3 χρόνια, καθόμουν στη γωνία του νοσοκομείου και τα παρακολουθούσα, σοκαρισμένη ως τα βάθη, που έβλεπα τους επιδέσμους στα κεφάλια τους και σε δύο διαφορετικά κρεβάτια και δύο διαφορετικά μαξιλάρια» έγραφε η Νικόλ τον περασμένο Οκτώβριο, τρία χρόνια μετά την εγχείριση.

«Μόνη στην γαλήνια ησυχία του φθινοπώρου»

«Τώρα, τρία χρόνια μετά κρατιέμαι από εκείνες τις στιγμές της κόλασης, ενώ κάθομαι στο μπαλκόνι μου περιμένοντας τον Κρίστιαν να γυρίσει με τον Έιζα και τον Τζέιντον από τον ζωολογικό κήπο. Ο Ανάιας κοιμάται ήσυχος στο δωμάτιό του και εγώ είμαι εδώ, μόνη στην γαλήνια ησυχία του φθινοπώρου. Καθόλου μπιπ, ούτε οθόνες, ούτε απειλές θανάτου. Αναρωτιέμαι αν είναι δυνατό να πάω με τον Ανάιας στο στάβλο, ώστε να τον βάλω σε ένα άλογο όταν ξυπνήσει»

Αντίθετα, ο Ανάιας χρειάζεται περισσότερη υποστήριξη από τους γονείς του. Ωστόσο, η βελτίωσή του είναι και για εκείνον εντυπωσιακή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η είδηση των σιαμαίων που έκανε το γύρο του κόσμου

Τα δίδυμα αγόρια γεννήθηκαν με καισαρική τομή στον Σεπτέμβριο του 2015 κοντά στο Σικάγο. Ήταν ενωμένα στο κεφάλι και μοιράζονταν ένα τμήμα 5 έως 7 εκατοστά του εγκεφαλικού ιστού. Πέντε μήνες αργότερα,οι McDonalds ταξίδεψαν στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης προκειμένου να γίνει η επέμβαση από τον δρ. Γκούντριτς.

Αφού τα δίδυμα έφτασαν στο νοσοκομείο τον Φεβρουάριο, η διαδικασία διαχωρισμού τεσσάρων σταδίων σχεδιάστηκε, εν μέρει, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία 3-D εκτύπωσης για να χαρτογραφήσει την ανατομία των αγοριών.

Το χειρουργείο έγινε στις 13 και 14 Οκτωβρίου 2016, κόστισε 2,5 εκατομμύρια δολάρια και διήρκεσε 27 ώρες. Νωρίτερα εκείνη την χρονιά, ο δρ. Γκούντριτς είχε διαχωρίσει με επιτυχία

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ